Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velká spotřeba favorit LPG - rozladěné

Od: sikin1987 odpovědí: 3 změna:

mam provblem se spotrebou favorita karbec 135 L najeto poctivych 76 tis strycovi bralo celych 6 let asi 7,5-8 l potom zacalo brat i 9. jak sem s tim zacal jedziit ja vymenil sme svicky,kabely,vzduchovy filtr, ted jeste olej a ceka me koplet vyfuk,ale spotreba byla nejnizssi 13 na 100. jezdim sice hodne kratke trasy,ale snazimse motor zahrat aspon na volnobeh. podle nekolika navodu sme serizoval spotrebu sam ale asi sme to uplne dodorbal protoze uz podruhe zkosuim kolik najedu na 10 l LPG vzdy do prazdne nadrze a nejdu 30-60 km a konec:( nevim rpsote. ten vyfuk co je hyn me to snizi max o pul litra. zimni gumy sou tak max 0,2-0,5 . porad sme nejakych min 5 lnad. vyplatilo by se mi asi jedzit na benal,ale na ten to docela kucka i dkyz je karbec po repasy.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jambus*
hodnocení

2x

Ahoj.

Já měl Favorita benzín/lpg a s benalem sem jezdil cca 8 litru na 100.

Viděl bych to na to ,že ten vlastní zásah do seřizování karbecu nebyl dvakrát štastný.Určitě by to chtělo poladit odborně!

A taky ruku na srdce: jaký je tvuj zpusob jízdy? Jestli tomu rád osolíš tak není divu.A městský provoz udělá taky svoje! Já se minule v městě přistihl ,že tam mám čtverku a pětku na ho... . .Samý chodec na přechodu ,pak křižovatka atd.a já 1,2,3 a3,2,1.

Ještě chci dodat,že je rozdíl v hodnotách spotřeby udávané v servisních knížkách(měřeno na nových motorech a v nějakých laboratorních podnínkách) od reálu po několikaletém provozu.

hodnocení

0x

Já jsem ještě loni měl Formana na LPG,dával sem mu docela zabrat ale vždycky bral cca.9l/100 km.A to měl najeto 170 000!Taky věčně tahal vlek.Starty sem pomalu nikdy nedělal na benzín i v zimě sem rovnou jel na plyn.To tvoje zahřívání na volnoběh je na nic to ti spotřebu naopak zvedne.Radši nastartuj a rovnou jeď.Počítej že auto vždy spotřebuje víc plynu než benzínu.Bejt tebou tak stejně každý rok musíš na revizi tam by to měli umět poštelovat.Otázka-kolik ti to bere na benzín?

jabraka*

Mohl bych opsat,to co píše Dexx.Forman už je zkorodovaný,takže s ním jen popojíždím,ale po městě jezdím za 1.50 / kmStartuji na plyn.Tahá pořád jako ďábel po dálnici 160.Ale to chce nechat seštelovat v dílně.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vymena lpg nadrze

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]