Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Při tomto humbuku co je okolo ČKP sem se rozhodl , že se zkontroluju v registru vozidel zda je vše v pořádku. Bohužel sem zjistil , že je na mě vedena škodovka kterou sem prodal v září 2003 v této době je jak sem zjistil v pojištovně ukončeno mé PR z důvodu změny majitele. Nedochovala se smlouva a neznám už ani jméno kupce zkrátka nic. Ten se při koupi zavázal přepsat vozidlo na plnou moc a pojistit ,ale ve skutečnosti neudělal nic z toho. Když sem s tímto obeznámil úřednici tak mi řekla že se stím nedá nic dělat,že nelze odhlásit..sem snad jediný komu se něco takového stalo nebo nwm že na takový případ není myšleno,byl sem hold mladej a blbej a neměl s takovým prodejem žádnou zkušenost . auto má navíc od roku 2005 propadlou technickou takže ani nemůže být provozováno. Podotýkám že ČKP mě nekontaktovala a pokud se tak stane odepíšu že nejsem od září 2003 vlastníkem ,bohužel to nemohu doložit kupní smlouvou a nevím už ani jméno kdo to koupil. Mohl by někdo poradit jak nejlépe postupovat v této situaci?
odpověď jste si napsal sám, příště si odhlášení na nového majitele zajistíte osobně...v budoucnu se bude za registraci platit správní poplatek 1400 Kč, možná už v příštím roce, a vzhledem k tomu se lidé budu snažit ušetřit a registraci neprovést...nedělají to ani dnes, když je poplatek 800,- Kč
Dnes lidé na sebe nepřihlašují auta hlavně kvůli ekovýpalnému. Měl by se stát nad sebou zamyslet, takhle se dělá v registu zbytečný chaos a lidé, když nemají na novější auto, stejně musí jezdit ve starším a EKOdaň obchází, jak se dá.
především se nad sebou musí zamyslet lidé - voliči těch politiků, kteří prosadili "ekovýpalné"...každý kdo umí alespoň trochu pracovat s počítačem si může najít celou historii vzniku a schválění novely zákona o odpadech, včetně konrétních jmen lidí, navrhujících uvedené poplatky...a také přesně zjistit, kdo a jak při přijímání zákona hlasoval...Také se dají lehce najít informace o tom, kdo chce, aby se i za emisní normu EURO 3 v budoucnu platila ekodaň...Takže ZAMYSLET se musíme především my, lidé... protože stát, to jsme my...a máme takový stát, jaký si zasloužíme...
registzrace bude už brzy skutečně povinná a kdo na to nemá, ať si auto nepořizuje...
Nejste sám, kdo řeší takovéto problémy spojené s prodejem vozidla a následného nezaregistrování nového majitele. Těch, kterých se toto týká jsou možná tisíce a v případě, že je čkp osloví s vysvětlením a následného příspěvku do GF tak na tom budete stejně jako např. já nebo mnoho dalších, kteří se neúspěšně pokusili čkp věc srozumitelně vysvětlit. Vy jste , jak sám píšete ukončil pojištění z důvodu prodeje u pojišťovny již v té době předpokládám a o tom by měl být v databázi pojišťovny nějaký záznam to jen pro jistotu ale to prakticky nebudete asi potřebovat. Vaše povinnsti tímto zkončili a další nastane v okamžiku, že by se čkp ozvala a to reakcí na jejich dotazník odpovědět do 30 dnů a to by bylo tak asi v kostce vše.
Dobrý den
tak sem od pracovníků registru vozidel zjistil ,že lze vozidlo trvale vyřadit tak že mi vydají nové doklady za 200kč a na základě čestného prohlášení že vozidlo bylo zlikvidováno před 1.4 2004 což smozřejmě není pravda já sem vozidlo prodal v září 2003 ale nemám kupní smlouvu a ani už nevím komu ale předpokládám že jelikož vozidlo nepřepsal ani nepojistil že ho neprovozoval a od roku 2005 nemá tk, předpokládám že dávno neexistuje pochybuji že by mi nikdo mohl dokázat že sem vozidlo ve skutečnosti nezlikvidoval. Tak nevím jestli mám čekat až mi přijde dopis od ČKP a pak oponovat ,že vozidlo sem v roce 2003 prodal i když to nemůžu doložit kupní smlouvou a nebo se vydat již zminovanou cestou lží a docílit tak trvalého vyřazení vozidla! Vůbec nehledě na to že kdyby registr plnil své povinnosti tak by taková votidla v registru nemohla být.
Budu rád za každý názor pač z toho mám hlavu jak balon a nevím si s tím rady máma vyšiluje at stím něco dělám ..Já sem dotyčné zákony prostudoval téměř slovo od slova a jasně usuzuji že ČKP opravdu nemá žádné jasně podložené oprávnění takto vymáhat a případný soud kdyby k němu opravdu došlo nemůže vyhrát ale v těto zemi je asi možné všechno tak nevím.
jen takové zamyšlení nad až nehoráznými poplatky(správními-kdo z nás má za pár "tuknutí" do klávesnice kolik set kaček?!))v souvislostí s registracemi,o ekovýpalném nemluvě...Dokud je z pohledu práva-i mezinárodního ,a jinak tomu naštěstí ani být nemůže,zákoným dokladem proběhnutého obchodu s věcí(autem)kupní smlouva a registr(jakýkoli)nemá právní váhu,není se co divit,že to lidé obcházejí jak mohou...Kdyby byly ony veškeré polatky reálným odrazem skutečných nákladů-čili v řádech desetikorun,i to by byla pro stát cesta k vyšší věrohodnosti takových databází...Ale jestliže mne stát k něčemu nutí,navíc ode mne za takové vynucené úkony požaduje stokoruny a až tisícikoruny-tak dobrý,ale realita přesně názorně ukazuje výsledek takového uvažování...
erikchu, opět příspěvek, který nezklame. Je to tak. A to je pouze zlomková úvaha toho co se kolem nás děje. A ještě k tomu abychom byli stále klidní a veselí a měli radost ze života a...
Stát jsi i Ty, a pokud celý život volíš poslance, kteří neustále hlasují za další a další zákony, které vše zdražují, tak si nestěžuj...
Kdysi stál kubík vody 60 haléřů, brzy bude stát 60 korun...Ceny máme jako v Německu, platy jako na Balkáně...
příteli nu-voleb jsem se zúčastnil "pouze" těch posledních konaných,a to v naivní víře,zhnusen oranžovým eskamotérstvím Jyrky Paroubka, ve změnu pro normálni lidi(volil jsem Johna)-bohužel opětovně realita ukázala,že je to úplně jedno...Ale k věci-jestliže stát nařizuje a ještě to má zpoplatněné-fajn,přizpůsobil jsem se po svém a co mohu obejít,s radostí obejdu...A upřímně to i schvaluji u ostatních-pokud stát nezajímáme my,jeho občané-tak zrovna tak mne ani nezajímá stát jako takový...Takže můžu-li legálně jezdit v "polopřevodu",tak prostě budu jezdit v polopřevodu...,no a co ušetřím na správním poplatku ze mne zase stát stejně vytáhne třeba vyšší spotřebkou na naftě,ale alespon ten pocit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.