Nejste přihlášen/a.
Dobry den,chtel bych se zeptat. Asi pred rokem a pul jsem koupil automobil,bez kupni smlouvy. Auto bylo vpoctate moje,doty doby nez mi skoncila technicka. Pak sem chtel velkej technicak, a bylo mi receno ze mi nic neprodal. Bohuzel neni kdo by mi to dosvedcil. Auto mi lezi uz osm mesicu bez technicky pred barakem. Chtel bych nechat auto odtahnout odtahovkou,a tak se ptam kdo to bude platit.
v poctatě moje ... jestli není ve velkém techničáku vaše jméno. kupní smlouva taky žádná nebyla tak auto není vaše!
a odpovídá za něho majitel..
doplněno 02.12.11 12:12:já bych ho osobně rozprodal po dílech pokud je na tom autě co prodat, a zbytek bych odvezl na vrakáč a ještě bych něco vyvařil.
Za blbost se platí, kupní smlouva však nemusí být písemná, jak se domníváte zřejmě. Sežeňte si někoho, kdo dosvědčí, že jste ho koupil, vybral peníze atd., i nepřímé důkazy. Není ani v převodu, že ano...
Odtah hradí objednatel, jak jinak.
Nevěřte kdekomu, auto JE vaše. Proč vás neoznámil na krádež? Kdo hradil pojistku? Co ji přestat hradit, když je auto v registru na něj? Co asi pak udělá? Registrace s tím nemá nic společného, takových neregistrovaných aut jezdííí...
tohle je pěkná blbost. v tom případě řeknu nějakému kamošovi co mě dosvědčí že jsem auto koupil , zaplatil . to si můžu vybrat na ulici jakékoliv auto , povinné ručení si na cizí auto taky dokážu udělat aniž bych s tím autem měl co společné, pokud není černý na bílem že jsem auto koupil , jak jinak než písemně. tak to auto NENÍ MOJE
bussy - vaše odpověď je zcela v pořádku a když si jimmyfloyd myslí něco jiného tak ho nechte! Budeme doufat, že ten kdo tuto otázku položil si správně vybere tu odpověď, která je v souladu s právem! Pro tazatele, je to tak jak píše buss. Dejte si pozor na zákonné pojištění stojí-li vozidlo na veřejně přístupném místě a snažte se situaci jak píše buss nějak vyřešit.
doplněno 02.12.11 12:42:auto né v "podstatě" ale bylo tazatele - to znamená toho kdo to před rokem a půl koupil!
doplněno 02.12.11 12:46:A to co píše jimmyfloyd je vysoce nebezpečná informace! / KDYŽ NENÍ ZAPSÁN VE VELKÉM TP/ = nesmysl!
jak píše správně stíreček a (ted nevím kdo přesně)-ale k nějakému řešení by bylo fajn napsat o jaké jde konkrétně auto-podle toho bych se asi rozhodnul co a jak dál-jestli má smysl řešit jeho další provoz(a tím získat ke svému autu veškeré komplet doklady,čili TP),případně ho vykuchat a rozprodat použitelné a zbytek s malým ziskem dát na šroták,no a nebo poslední možnost-nechat auto ležet jak stojí na parkovišti-když je tedy jakože "jeho"-at se pak panáček stará...
doplněno 02.12.11 13:05:moto-jen pro doplnění,bohužel souhlas k odhlášení v registru-na kohokoli není legislativně nijak podmíněn-takže se v klidu může stát(a i se to stává),že já si třeba seženu vaše nacionále a odhlásím na vás třeba nějaký svůj šrot parkující 2 roky na parkovišti...,a vy s tím neuděláte ani prd...-a to nejen proto,že o tom ani nebudete vědět...,alespon ne v první chvíli řešení situace-poněvadž pro nabytí a pozbytí věci(prodej nákup)je rozhodná,má právní váhu-narozdíl od odhlášky,potažmo zápisu v TP,jen a pouze kupní smlouva...Bylo by to pak už na konkrétním prokazování a konfrontaci té dané situace...
Pro praktickou radu by bylo nutné znát hodnotu a model auta a také to, zda k němu máte malé Osvědčení a platil jste povinné ručení. Pokud je to vrak bez hodnoty a je stále napsané na majitele, žádajte jej ať si své vozidlo odveze. Dost dobře tedy nechápu situaci, že případné přihlášení a hlavní doklad tedy velký TP řešíte až nyní. Také je důležité, zda auto již není v tzv. polopřevodu, to znamená, že auto je na vás již odhlášené. Tím by bylo zjevné, že jste již vlastník i bez kupní smlouvy. Protože logicky původní majitel nebude odhlašovat auto na někoho jen tam mirnix dirnix.
V podstatě jste bez problému auto používal a v případě že bylo zatížené ekologickou daní tuto při převodu ušetřil a nyní pláčete nad rozlitým mlékem.
Tím líp pro vás - jezdil bych rychle tak dlouho pod radarama, až by majiteli chodili pokuty a třeba by se sám rozmyslel, než mu na účtu přistane plný počet trestných bodů jen bacha na fotky, používat sluneční clonu a nejlépe nějakou masku.
doporučuji latexovou masku prasete...a také tak jezdit...policii na jejich výzvy - znamení nikdy nezastavit, ujíždět co to dá, a když jim to jednou konečně vyjde a několika auty Vás zablokují, napálit to do nich aby Vás nemohli pronásledovat a pak zdrhnout do pole... Původní majitel se pak podle VIN auita najde a ČKP ho může neprodlěne obeslat kvůli neuzavřené pojistce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.