Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Historie ojetiny

Od: sanka* odpovědí: 19 změna:

Ahoj,chci se jen zeptat,ale je mi jasné,že to bude jako věštění z koule - když jsem dneska koukal to velkého techničáku všimnul jsem si,že na sebe TK nenavazují,je tady 31.3.04-31.3.06 a potom třeba až 2.10.07-2.10.09 a potom zase 7.12.09-7.12.11.Zajímalo by mě co by jen tak mohlo vést k těm přestávkám?Auto jsem kupoval bez servisky,protože při zkušenosti s okolím mi přišla stejně zbytečná,kdy se po havárii stejně nic nezapíše.Dělal jsem si ale Cebia ověření a podle toho aspoň seděl stav km (opotřebení interiéru se mi po nějaké době,co jsem auto koupil zdálo docela velké - ošoupaná sedačka,ošoupaný plast kolem světel a třeba trochu ze stran ošoupané pedály) , ale na té Cebie se ukázalo že u té TK kdy byla asi rok odstávka 06-07 se měnilo přední sklo,ale nic víc,myslíte,že by tedy mohlo být auto havarované?Nebo to mohlo být odstavené jen kvůli výměně skla?Auto je Cordoba.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

havarovane auto pozna kazdy automechanik, v zivote jsem nevidel stejny odstin kdyz se auto lakovalo, staci bryle z polarizacnim filtrem, jinak ja treba kozeny volant zlikviduju na kasi za 50 000km

jarda3*
hodnocení

0x

No taky nekdy nestihnu STK, rekord mam skoro 2 roky, bezne par mesicu, tezko rict... Treba mel nekdo jen vic aut a pri nutnosti servisu to tak rychle neresil. A nebo to mohlo byt i bourany, v prodeji, cokoli...

blackflamesiczi*

ja jen 8 mesiců ale mam v planu tam jet az bude teplo, zatim mam cim jezdit a stejne to chci dceri nastrikat na ruzovo takze asi nekdy tesne pred srazem koncem dubna

sanka*
hodnocení

Auto vidělo už několik mechaniků,nikdo ale neřekl že by bylo bourané proto se právě divím..Sedačky se mi zdají z dost špatné látky,bratr který má taky Cordoba ale starší verzi má o dost lepší sedadla a třeba ten plast kolem světel byl ošoupaný kolem dokola,to nevím jak by to světlo musel zapínat,aby se to tak ošoupalo - proto myslím,že to není přímo od používání..Nějaký člověk,myslím že s AAA ale někde říkal,že auta od koncernu VW mají tenhle sklon a ošoupe se to až při 200 000,tak mě to docela viděsilo,proro jsem si dělal aspoň tu Cebiu..

jarda3*

Rozumim tomu dobre, ze mluvite o pastice z roku cca 2000 kdyz STK byla v 2004? Tam uz se myslim musi pocitat se vsim, ale rozhodne ne s najezdem 100tkm...

sanka*
hodnocení

Tak to jste mi docela zvednul náladu.. :) No asi snad u každé té paštiky se musí počítat se vším,ale snad když km sedí u té Cebie to něco znamená,ne?První TK platila do 1.12.03 a pak následují ty jak jsem psal nahoře..Každopádně s tím už teď nic neudělám,auto jezdí a vypadá zatím v pořádku.. :)

blackflamesiczi*

takze bylo koupeno v roce 2000 prvni technicka v roce 2004 uz se stocenym tachometrem a je to, cebie nebere udaje ze servisu ale z stk, pokud se neco nezmenilo

sanka*
hodnocení

To nevím odkud je bere,ale v tom výpisu se tedy neshodovali TK a třeba body u kterých byli ty km zaznamenané,to bylo třeba u jarní prohlídky,nebo podobně..To by někdo dělal,že stočí km u 4 roky nového auta? :) Nevím,každopádně myslíte,že to tedy odpovídat nemůže?

erikch*

krom již všeho uvedeného-právě u 4-letého a mladšího,se stáčení vyplatí,poněvadž než se jakoby "ztratí" hodnota nájezdu km a stáří podle r.v.(čím auto starší,tím víc jde o reálný stav a vzhled) tím víc češi koukají na tachometr a servisku-nikoli na reálný stav-kde by tím spíš měli,poněvadž za něj platí větší peníze...(čím novější auto,tím má větší hodnotu a "dobrý" stav se jaksi při malém nájezdu km předpokládá)

blackflamesiczi*

nezmu mondeo tak je mu 3,6 roku a na tachometru ma 250-260 000km, auta co maji po 4 letech 50 000 a podobne jsou stejne caste jako jahody v prosinci na louce

sanka*
hodnocení

Takže vůbec nemám počítat s tím,že by mi mohl tachometr sedět,že nějaká cebia je mi na draka? :) To potěší no,ale dneska je to už asi umění koupit auto,které je úplně v pořádku..

blackflamesiczi*

kdyz kupujete auto tak nekoukat na tachometr jako ostatni ktere nalaka akorat serviska a malo kilometru a pak jsou lidem co do aut delaji pouze pro srandu (nic ve zlem)

sanka*
hodnocení

No to je přece jasné.. :D No,takže jsem neudělal nic moc kup.. :/ A myslíte,že to tak opravdu musí být pokaždé,že to třeba nemůže sedět?

nu*

pokaždé, když koupíte problematické 3x bourané auto od českého prodejce nebo ve 3xAAA

sanka*
hodnocení

To bylo z autobazaru MHcar,ten má docela slušnou reputaci co já vím..

blackflamesiczi*

ale popravde nevim proc resite kilometry, pokud je auto v dobrem stavu(coz je nejdulezitejsi) nejake kilometry bych neresil

doplněno 02.12.11 19:37:

jinak asi pred 2 lety jsem byl s kamaradem kouknout na fabku v combi, najeto 280 000 , mpi, dobra vybava i cena a stav jako nove, delal jsem si s majitele srandu ze mohl stocit tachometr o 250 000 a prodal by to draz*smich*

erikch*

přesně tak-kilometrový nájezd není prioritním údajem-už jen z čistě praktického hlediska,že někdo dokáže auto odrovnat třeba po 50 000 km a někdo najezdí statisíce a auto má jak ze showroomu...Prostě ono "pozlátko" v podobě málo kilometrů a serviskou je pro čechy stále velkým lákadlem-bohužel(pro ně samotné ...) technický stav,přístup předchozího majitele k autu(jakože má-li dělat na 120 tkm rozvody,tak je fakt udělá,o pravidelných výměnách filtrů a kapalin nemluvě) už moc neřeší-a mělo by to být obráceně.Už jen jednání se současným majitelem leccos ze svého chování odhalí-a o to jste na bazaru ochuzen(bazar co možná nejlevněji nakoupí a co nejdráž prodá-víc neřeší)...Osobně kupuju-li auto,tak jedině západně směrem od nás a pouze od fyz.osoby,majitele...

sanka*
hodnocení

Rozvody jsem hned nechal udělat a filtry a olej taky,a teď mám jít na TK a jedinná vada je ložisko v předním kole.. :) Možná tak někdy auto když je zima,nebo vlhko tak po nastartování chcípně,nebo se dusí po rozjezdu,někde trochu rezne (lemy předních kol) ,ale jinak by mělo být v pořádku..

sanka*
hodnocení

Vlastně jednou jsem se už tady o tom radil poradte.cz/...
Ostatní měli podobný názor,že to na ty km nevypadá.. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]