Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej v polopřevodu

Od: rayman odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám takový problém. Koupil jsem auto, předchozí majitel ho na mě odhlásil, ale já jsem ho již nepřihlásil a neplatil ekodaň, hrozí mi za to nějaká sankce nebo pokuta? Auto jsem bohužel prodal dál se smlouvou i plnou mocí k přehlášení vozu. Povinné ručení bylo normálně placeno od doby koupě do doby prodeje. Může si ho nový majitel přehlásit rovnou na sebe? Děkuji za odpověď . Jestli ne jak by se toto dalo vyřešit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

odpověď je stručná, ano může,

stačí?

ICQ 55180641

kdokoliv*
hodnocení

0x

Na to kdo a kdy vozidlo na sebe přihlásí není zákonem upraveno Vy jste koupil a když se vozidlo nehodilo tak jste ho prodal dál na tom není nic nelegálního a eko poplatek zaplatí ten, kdo vozidlo na sebe přihlásí. Vám z toho neplyne žádná povinnost. Vše je O.K.

sebod*

A jak by to bylo, kdyby tazatel byl osvobozen od placení eko poplatku, protože by byl držitelem ZP?

kdokoliv*

Tak by byl od toho poplatku osvobozen sám jste si odpověděl.

kdokoliv, asi se mýlíte...

...Na to kdo a kdy vozidlo na sebe přihlásí není zákonem upraveno ... to přece řeší zákon 56/2001 i se sankcemi. Takže pokud si kupec nenahlásí změnu majitele, porušuje předpis...

jinak by nikdo přeci nezapisoval změny, kdyby to nebylo zákonem satnoveno.

Pak je ještě další možnost, že jsem nerozuměl Vašemu příspěvku.

rayman
hodnocení

Mě jde o to jestli bych to měl dále vyřešit abych předešel případným problémům a sankcím. Kdyžtak poraďte jak? Děkuji moc

laybor*

Za neplacení ECO poplatku vám žádné sankce nehrozí, (nebyl jste majitel)poplatek platí ten - kdo si na sebe vůz přihlašuje,pokud má průkaz ZTP , je od poplatku osvobozen.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]