Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vlastním vůz opel tigra 1.6, 16V. Motor mi přestal jet na 4 válce, jel jen na 2. Měl jsem vadné kabely od svíček. Nyní mi jede vůz na 4 válce s novými svíčkami, ale vynechává mi za jízdy některý z válce (válců) jak za chladna tak za tepla. Začne to cukat v nižších otáčkách okolo 2000- 2300 někdy i výše. Nevím si již s tím rady.
Nedokázal by někdo poradit čím by to mohlo být?
Děkuji
Kouknul bych se na svíčky. Pokud to jelo na 2 válce a 2 svíčky byly mimo provoz, tak se ty dvě zanesli. Jen úvaha. Očistit starým kartáčkem na zuby a v nějakém technickém benzínu nebo acetonu.
Zkusil bych vypojovat postupně kabely od sviček a vždy na něj dát nějakou starou svíčku a nakostřit ji na motor jestli bude házet jiskru..
Dobrý den,
netušíte jaké hodnoty bych mě naměřit na té cívce od svíček? Nebo by měly být hodnoty mezi body od svíček 1,2,3,4 stejné mezi sebou?
je to sekvence? myslim elektronicke zapalovani? jestli jo tak ti pali 1-4 2-3 soucasne (muzes je prehazet mezi sebou a nic se nedeje) zjisti ktere vynechavaji.
Prosím o upřesnění: mezi 1 a 4 mám naměřít stejný odpor jako mezi 2 a 3?
Nebo mezi 1-2 a 3-4 by také mělo něco být?
ne 1-4 a 2-3 je jedna a ta sama civka el zapalovani pouziva pouze 2 civky pro 4 valec jednu pro 1 a 4 druhou pro 2 a 3
pali ti vzdy 2 valce soucasne
doplněno 02.12.11 22:13:a co porad meris? nejdrive zjistit ktery valce vynechavaji a to merenim civek fakt nezjistis , odpojuj jednotlive valce a ve chvil kdy to po odpojeni bude stejne jako s pripojenym mas misto kde je problem a odtud pokracuj
Děkuji za vysvětlení, možná jste mě správně nepochopil: měl jsem vadné 2 kabely od svíček, auto nechtělo jet, vyměnil jsem proto všechny kabely. Nyní po nastartování vůz jede na 4 válce ale někdy mi vynechává, auto při jízdě škube, něco mi někde vynechává, Svíčky jsem dal zánovní chapion. Jak mohu zjistit zda je cívka vpořádku? Mezi čím mám tedy měřit a kolik naměřit?
Děkuji
a jsou ty svicky opravdu na tigru? neni svicka jako svicka. jinak tady to bude asi stil pokus omyl kdyz to nedela porad . zkusil bych diagnostiku a ziva data za jizdy
Díky za tipy, závada odhalena, vadná společná zapalovací cívka.
Jen se chci ještě zeptat, ta cívka má jen jeden primár a 2 sekundáry? Jak mohou házet jiskru pro 2 válce najednou? Vždyť to není 2takt. Musejí házet jiskru pro každý válec v jinou dobu ne?
Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.