Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ČKP a EOS KSI

Od: libelula* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

potřebuji Vaší radu.V roce 2009 jsem řádně pojistila auto VW u ČSOB na rok. Ted´ v roce 2011 jsem obdržela dopis od ČKP s výzvou k úhradě zákonného příspěvku nepojištěných. Všechny nutné doklady, tj. pojistnou smlouvu, potvrzení o zániku pojistné smlouvy a o době trvaní pojištění jsem odeslala do ČKP. V říjnu jsem dostala dopis od EOS KSI, že pokud nedoložím doklady o pojištění vozidla, tak oni budou trvat na úhradě dlužné částky. Pak jsem zjistila, že pracovnice přepážky ČSOB nějakým způsobem popletla SPZ a VIN vozidla, které jsem pojišťovala tu dobu (VW) a toho, které jsem vlastnila před tím (Fiat). Vím, že je to i moje chyba, nezkontrolovala jsem to tak, jak měla, ale všichni jsme lidi, navíc mně to ani nenapadlo, že pracovnice přepážky to poplete a doteď si nedovedu představit odkud vzala SPZ na toho Fiata). Šla jsem na pobočku a tam mi napsali průvodní dopis, že údaje ve smlouvě jsou chybné a provedli opravy na smlouvě a na potvrzení o době trvaní pojištění, všechno bylo podepsáno a orazítkováno pracovnici pobočky ČSOB. Všechny doklady jsem okopírovala a odeslala do EOS KSI. V listopadu jsem zase obdržela dopis od ČKP tentokrát ale chtěli úhradu za jinou pojistnou dobu, zase jsem všechno okopírovala a odeslala do ČKP, a dnes jsem zase obdržela dopis od EOS KSI s pohledávkou od ČKP úhradová povinnost 2. Prosila jsem pracovnice ČSOB, ať tam zavolá všechno vysvětlí aby dali mi konečně pokoj, ale ona odpověděla, že na to nemá právo. Prosím Vás o radu, jak v takovém případě mám postupovat. Hrozí mi exekuce, když nezaplatím? Platit za to samé dvakrát nehodlám a co vůbec mám dělat? Jsem cizinka a moc se v tom nevyznám. Moc děkuji za odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

0x

Příspěvků na toto téma je zde celá řada a jesli-že máte vše v pořádku není se čeho obávat. Vy jste na jejich výzvu reagovala ( správně podle ustanovení zákona ) a jestli to pro ně není důkaz je jejich problém. Víc než doložit to co zde popisujete je už nad rámec Vašich povinností nyní je řada na nich nějak dokázat opak. Oni to budou stále přehazovat mezi s sebou od jedné vymahačské fa k druhé do té doby než tomu někdo dokáže udělat přítrž! Já s nimi také bojuji a těch nás je mnoho. Věřím, že někomu (" prdne v kouli" a rozhodne se v této věci jednat ) a vyřeší toto protiprávní obohacování za doprovodu jakože zákona?

nu*
hodnocení

0x

hrozí Vám akorát smrt z vyděšení, pokud by se někdo dostak až od situace že mu bude soudem doručem platební rozkaz, bude postupovat podle zákona:

Podmínky vydání platebního rozkazu

Platební rozkaz je formou zkráceného řízení. Soud ho může vydat i bez výslovné žádosti žalobce a bez slyšení žalovaného v případě, je-li v žalobě uplatněno právo na zaplacení peněžité částky a vyplývá-li uplatněné právo ze skutečností uvedených žalobcem.

V platebním rozkazu žalovanému soud uloží, aby do 15 dnů od doručení platebního rozkazu žalobci zaplatil uplatněnou pohledávku a náklady řízení, nebo aby v téže lhůtě podal odpor u soudu, který platební rozkaz vydal.

Občanský soudní řád stanoví, že platební rozkaz nelze vydat,

1. jde-li o věc, ve které má jednat a rozhodovat senát;

2. není-li znám pobyt žalovaného;

3. má-li být platební rozkaz doručen žalovanému do ciziny.

Pokud tedy soud nevydá platební rozkaz, nařídí jednání.

Fórum

Seznam.cz reklama
Podání platebního rozkazuVedení řízení vč. exekuce zdarma. Žádné poplatky, provize 0%! www.platebnirozkazy.cz
Právní servis v realitáchPřiznání k dani, odhady tržních cenkupní a darovací smlouvy, převody. www.honzik.cz

Důležitým ustanovením zákona je, že platební rozkaz je třeba doručit žalovanému do vlastních rukou, neboť náhradní doručení, které jinak připouští zákon, je vyloučeno. Přitom nelze-li platební rozkaz doručit i jen jednomu ze žalovaných, soud jej usnesením zruší v plném rozsahu.

Platební rozkaz není radno podceňovat

Občanský soudní řád stanoví, že platební rozkaz, proti němuž nebyl podán odpor, má účinky pravomocného rozsudku a je vykonatelný všemi způsoby exekuce. Podá-li ale i jen jeden ze žalovaných včas odpor, ruší se tím platební rozkaz v plném rozsahu a soud nařídí jednání. Opravným prostředkem jen proti výroku o nákladech řízení je však i zde odvolání.

Pozdě podaný odpor soud usnesením odmítne; pro nedostatek odůvodnění nelze odpor odmítnout. Podaný odpor soud odmítne též tehdy, podal-li jej ten, kdo k podání odporu není oprávněn...atd, studujte zákon dál...

-

Pokud tedy nic nedlužíte a bojíte se exekuce, postupujte podle zákona, v příapadě nařízeného jednání předloží věřitel doklady že mu dlužíte, BVy předložíte důkazy že nedlužíte nic a je to...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]