Nejste přihlášen/a.
Chci kupovat nové auto a rozhoduji se mezi Fabií 1,2 Tsi 63 kW a Hyundai ix 20 1,4 66kW. Zkušenosti nemám ani s jedním.
Poradí prosím někdo, které je lepší bez ohledu na cenu? Děkuji.
Mám zkušenosti s Hyundai - ale s jiným modelem. Jsem s ním spokojená. Víte, je velice těžké poradit, které auto je lepší. Každý si většinou chválí to svoje. Mám takový dojem, že u fabie mi vadilo řazení rychlostí, kdy zpátečka je u jedničky. U Hyundai máme zpátečku klasicky u pětky rychlosti, tudíž se mi nemůže stát, že se místo rozjezdu dopředu budu řítit dozadu. U fabie se mi to někdy stalo... Odpovídám vám laicky, jsem žena, tudíž na výběr auta asi hledím jinýma očima než muž.
koukal bych tak nějak na to,co za své peníze dostanete-a začnu diametrálním rozdílem záruk Škodovka 2 roky a Hyundai 5 let...To je setsakra rozdíl...Dalším vcelku podstatným je "renomé" koncernové 1.2 HTP-prostě až,bohužel,příliš nepovedený motor...Jinak pocity z řízení máme každý jiné-nejlepší je domluvit si nezávislé zkušební jízdy a uvidíte sám co se vám bude líp kočírovat-to je podstatné,poněvadž auto budete řídit,a platit,vy,ne my tady...Přesto bych nezapomínal na rozdíl naznačený v úvodu-případné opravy třeba motoru jsou desetitisíce...
doplněno 30.11.11 00:35:ted koukám,že ne HTP ale TSi-nicméně ne nadarmo se říká,že objem motoru je nenahraditelný-prostě malý motor(důsledek eko tlaků,aby prolez limity splodin),navíc "plněný" nebude mít dlouhé životnosti-viz.opět první věta shora...
ano Hyundai má 5let, ale je tam spousta ALE... jako marketingový tah to funguje. Škodovka má prodlouženou na 4roky a nemá tam takové "háčky" - navíc u Škodovky si troufam tvrdit, že tu záruku ani potřebovat nebudete. Hodně toho hovoří možná pro Hyundai, ale ta kvalita je na straně Škody. A motor TSI s HTP nemůžete vůbec srovnávat, sice pořád maloobjemový, ale nebál bych se
Zkus se do toho posadit, je důležité jak se člověk v autě cítí. Ohledně kvality vozu je to celkem jedno, na oboje ti platí záruka a porouchat se může každé auto. Osobně by mi víc vyhovoval ten Hyundai, ale tím neříkám že je lepší než fabka. Já třeba šel do "poruchového" Fiata a nemůžu si ho vynachválit, najeto už pár desítek tisíc a zatím nebyl jediný problém.
Spíš bych zvážil ten nafťák, nafta má smysl když člověk ročně najede desítky tisíc kilometrů, jinak moc ne. Do auta do města spíš nějaký "živější" benzín, spotřeba se moc lišit nebude ale auto nebude na krátkých cestách tak trpět. No a jestli to je na delší cesty (kde má nafta smysl) tak by možná stálo za to zvolit trošku větší vůz. Cenově se to lišit nemusí, ale pocitově při delší jízdě určitě.
Užtobude vůbec neberte vážně,ten zaspal 10 let,
jinak srovnávat Fabii s i20,to je stejná třída ix 20 je konkurentem Roomstru,ale vy se rozhodujete mezi ix20 a Fab. tak za mě jasně vítězí ix20.
Ve Fabii je uzký interier,vzadu si 3 nesednou,kufr pouze 300l.,, u ix 20 je kufr 440 l.,v základu u ix 20 je 6 ABG,ESP,el.okna,mlhovky,atd,,,to u Fabie není.Navíc ta záruka taktéž plus pro ix 20.
Zkuste projet oba dva vozy,prodejci se s vami rádi projedou a uvidíte a porovnáte.
Já mám Hyundai Santa-Fe z roku 2004 a doposud bez problémů.
doplněno 30.11.11 10:25:Mam najeto 147 000 km.
Kdo by si kupoval Fabii a plánoval roční nájezd třeba 100 000 kilometrů? Za podobné peníze se dají koupit větší auta, která takové vzdálenosti překonají pohodlněji a bezpečněji. Jinak já najedu za rok kolem 20-30 tisíc, většinou po městě nebo tak do 100 kilometrových tras. Tedy ten "nejhorší" jízdní režim pro každé auto. Ale přesně ten režim, na které má auto velikosti Fabie smysl.
PS: pokud jsi najel 4,25 MILIONŮ kilomentrů tak to tedy klobouk dolů, ta tvoje Toyota je fakt držák
To je do Guinessovy knihy rekordů.
doplněno 30.11.11 11:50:najet s Ravkou 4 250 000 km.
doplněno 30.11.11 13:16:Navíc dvojče ix20ky je Kia Venga u které je velmi komfortní podvozek,ix 20 je o něco tvrdší,ale oproti Fabii stále měkká.
auta co najedou 500 000 bez problemu se uz nedelaji, ukazte me dnes neco co vydrzi to same co starej tranzit, TDI od VW , nafty od iveca, mercedesu a podobne, mam tu exe co ma najeto min 500 000 podle tachometru (pokud to mikdo nestocil) a slape jak hodinky. Kdysi jsem mel musso (nahodou nebyl to umysl) me najeto 490 000 a motor v poradku ( 5valcu od mb) dnesni craffter ci tranzit konci s motorem okolo 300 000, a osobaky tohle nedaji s min naklady ani nahodou
Rozhodně bych nekupoval zajíce v pytli. Než něco koupím, tak si to pořádně vyzkouším. Co vyhovuje jednomu, nemusí sedět druhému a u auta to platí dvounásob, takže se objednej na zkušební jízdy s tím motorem, který žádáš a projeď si to ve všech režimech a nejvíc tam, kde budeš sám jezdit - město, mimo město...atd. Nenech se odbýt jen na rovné okrsce, ve městě poznáš kvality řazení a odstupňování převodovky. Pro hyundai hraje záruka velkou roli, něco to vypovídá i o kvalitě. Nedej na řeči, že korejci jsou hrkátka, to platilo kdysi dávno, dnes se vyrábí u nás stejně jako škodovka, má evropský design a hlavně jestli hyundai, kia, škoda nebo vw, dodavatele dílů mají z velké většiny společné. Korejci si vozí jen svoje převodovky, jinak nic. Elektronika je čína i v bmw...
no zase k věci...
když vemu v potaz že základní cena hyundaie je 269 990kč
základní cena fábie je 262 900kč
motory..
H atmosférický 1,4cm . 66kw . 137NM spotřeba průměr 6l. je to atmosféra aby to jelo tak jedině točit ve vyšších otáčkách a pak spotřeba nebude 6 ale klidně 8
Š turbo 1,2cm. 63kw . 160NM spotřeba průměr 5,2l je to turbo benzín takže to jede svižně i v nízkých otáčkách
Š nižší povinné ručení
.
záruka 5 let? to je možná jediná výhoda pro H . ale Š je nadprůměrně spolehlivá
já bych jedině šel do škody
Jimmyfloyd - až ti přeskočí rozvody tak už nadprůměrně spolehlivá nebude,
a to malé turbíčko taktéž moc nevydrží
a vzákladu Fabie je O,,,,,základ ix 20 je o dost bohatší.
doplněno 30.11.11 19:55:Blecku,rozvody přeskakují u Tsi ještě víc než u HTP
U HTPéčka rozvody neměly aretaci a kdo nechal stát auto v kopci na kvaltu, po nastartování mohl řemen přeskočit, než natlakovalo olejové čerpadlo napínák. TSI už je v tomto "vymakanější", je ale pravda, že pod sedm litrů se vleze jen hodně defenzivní šofér. Pokud tomu přiškrtí krk, spotřeba jde klidně na dvojnásobek přes 12-14litrů. Ovšem tohle palivo navíc nedá taky výkon navíc, protože se palivo nespaluje - benzínová mlha slouží na chlazení malého katalyzátoru. Někde přece museli ušetřit na nákladech, ve finále ale tento nedostatek zaplatí majitel auta na čerpačkách. Tohle je takový turbopodvod na spotřebitele. A co se line z výfuku na dálnici za TSIčkem nedá několik dieslů dohromady.
ja mel pred par lety pujceny nejakej japonskej hybrid na 98% prius od znameho v praze kdyz jsem se nemel jak dostat domu a on to potreboval prevezt do pisku k dolakovy, a spotreba okolo 9 litru coz me prislo docela dost a to jsem to nedrzel porad ale zase pomalu jsem nejel pak jsem se s nim bavil a on rikal ze neni problem 12 litru kdyz to podrzi po d1
dobry den, nemám zkušenosti se škodovkou ale jsem rok vlastníkem Hyundaie, a nemohu si stěžovat, seděla jsem v nové fabii a komfort absolutně neodpovídá Hyundai, naprosto pohodlné tiché auto, hlavně s variabilním kufrem a obrovským prostorem.
pokud mohu doporucit urcitě Hyundai.
od skodovky tak max octavii 2 combíka,ale za trochu slušnou je to ale garda,jinak fabku 2 jsem měl možnost otestovat,hruza,jako pokud stačí že vás doveze z bodu a do bodu b,jinak v základu ubohost,přijde mě to jak 120 kdysi,jako htp,je hruza motor to nikdy,poruchovej,nejede to a když ho přišlápnete žere a fest,tsi to mělo nahradit ale žádná sláva
jako škodovku,fabii nee,to ta1 byla oproti dnešní zlatá,mělli jsmě combíka 1,4 16v a to byl koncert,a řek bych že i byla větší,nepočitaje kufr,u kombíka to bylo teda jasný,ale prostorově myslím.
jsem pro hyundai,ač jsem čech ,ale konkurence je na tom už podstatně líp,a o dost levnějc a vybavenější
Tak to je velmi těžké poradit. Víte... raději přečíst srovnávací testy a podívat se na klady a zápory, než kupovat naslepo. Takže já bych Vám spíše doporučil Fabii, je to držák a hlavně le to levné malé autíčko. Já bych bral Fabku, ale nevím jak Vy, to se rozhodněte sám... Nechci Vám do toho zasahovat, aby jste potom nelitoval, že jsem Vám špatně poradil, takže rozhodnutí je Vaše...
Som majitelom ix20 a už nikdy by som taký šrot nekupoval. Mal som fabku tsi 77kw ktorú som predal bo manželka odmieta jazdiť a nechal som si ja pako akože väčšie auto s tým, že určité problémy sa postupne doriešia v servise. Ale autorizovaný servis na slovensku je des a hrúza a s problémom s klepavým zvukom od zadnej nápravy bojujem zhruba rok s vyvetlením že to je vlastnosť hyundaja v 3 servisoch. Po odstránení prefukovania z bočného skla, kde mi dali dole prístrojovú dosku sa mi ozýva pri prejazdoch nerovnosťou taký lomoz že si myslíme s rodinkou, že sa ide auto rozpadnúť. Práve včera som to bol riešiť v servise kde to spôsobili a tam ma vedúci servisu s krikom poslal, niekam že nech ich neotravujem, lebo to sa nedá odstrániť. Tak ak sa chcete vyhnúť problémom ktoré popisujem tak sa hyundaiu vyhýbajte obrovskoým oblúkom. Ja mám naj výbavu ktorá ma vyšla na 16 000 euro a v servisoch so mnou jednajú ako s neprietelom. A import sa tvári, že je všetko v naj poriadku. Ak chcete fabku jednoznačne odporúčam najazdil som na nej 30000 km a nebola tam jediná závada. Fabka je spracovaním a kvalitou úplne niekde inde a ak sa rozhodnete pre combi tak aj prietorovo budete na tom dobre. Len pozor na zlodejov, lebo fabie sa im páčia.
Vyzkoušel jsem obě auta a osobně bych šel do hyundai . Hlavním důvodem by byla poruchovost motoru 1,2 TSI ( rozvody, potenciálně turbo). Sám jezdím s oběma značkama tedy škoda i hyundai a najedu cca 80 000 za rok. Jinak fabia s tímto motorem je živější , ale atmosféra od Hyundai závady prakticky nezná. Krom toho je hyundai pohlednější z venku i vevnitř, prostornější a má 5 let záruky. Spotřeba bude podobná cca 7 litrů. .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.