Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto z roku 1989 hůř startuje - proč?

Od: pepanecek* odpovědí: 8 změna:

Koupil jsem Auto Ford Fiesta 1.8 D rok výroby 1989 a mám problém se startováním?Našel jsem sice přerušenou žhavící svíčku a koupil novou sadu.Start se sice zlepšil, ale stále není ono. Cena auta byla sice velmi malá, bez koroze a rok vyroby je 1989.Čerpadlo prý bylo opravované, nevím ovšem, zda kvalitně?Po nastartování je další start během 8h a při okolní teplotě okolo 10°C asi normální?Zdá se mi pak, že při samotné jízdě má auto dobrý výkon.Spotřebu jsem zatim nezjistil? Poraďte prosím.Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nerozumim tyhlety tvy vete:
Po nastartování je další start během 8h a při okolní teplotě okolo 10°C asi normální?
V ni se ptas na co presne? A jak vypada tedy ten start, kdyz to stale neni ono? Startuje nebo ne?
Pokud se Ti tvym subjektivnim pocitem zda, ze pri samotne jizde slape dobre, tak muze byt problem treba ve starteru, ale takhle bez informaci je tezke dat jakoukoliv radu.
Zkus napsat vic a srozumitelnejs. Vic polopaticky abych tak rekl. Hlavne jak presne se projevuje to tve spatne startovani.

macka80*
hodnocení

0x
Je několik faktorů jak to zjistit i když nejlepší je jít do servisu ale důležité je jestli točí starter na prázdno,kolikrát to zkoušíte než naskočí?Je to pokaždé nebo jenom když se ochladí? Jaký kouř jde po nastartování za studena z výfuku?Černý hustý? Bílý? vibruje vůz po nastartování?Funguje správně sitič? Tohle by mohlo stačit k určení diagnózy
To Macka8: Nevim, jestli si postřeh/la, že jde o nafťák. Ten žádnej sytič nemá... dál se radši zdržim komentáře.
macka80*
Tvůj možná ne ale můj ano.A vůbec nemám na chytráka tvého typu náladu dneska fakt ne.Všude byl, vsechno zná a od všeho má klíče,takový brouk pytlík co?
Ja zadnej naftak nemam. Dost by mi zajimalo, co mas za auto, respektive za motor, ze mas sytic u vznetoveho motoru.
Proc myslis, ze se delam nejakym chytrakem? Urazil sem Te snad necim? Pouze jsem Te upozornil, ze sis zrejme nevsiml/a, ze jde o naftovy motor, protoze jinak by si nenapsal/a to se syticem.
Teprve Tim tvym druhym prispevkem si mi utvrdil/a v tom, ze toho o naftovych motorech moc nevis.
dexxa1*

No myslím si, že o naftových motorech toho asi moc nevíš spíš ty. Protože: U většiny dieselových motorů funguje sytič podtlake (automaticky) nebo lankem (manuálně). Pokud budeš chtít příště někomu něco vysvětlovat, napře se ujisti, že o té věci vůbec něco víš.

Ach jo. Nez nekomu budes chtit neco vysvetlovat, tak si o tom radsi neco zjisti ty.
To, cemu tady vsichni vehementne rikate sytic, je ve skutecnosti predsuvnik vstriku. A ten NEMA se syticem NAPROSTO nic spolecneho.
Jedine, co maji spolecne je, ze jsou to obe zarizeni pro studeny start.
Napadl mi krasny priklad.
Je to jako by ste srovnavali levou lidskou ruku a klin na stipani spalku. Maji neco spolecneho? Ne? Nazvali by ste nekdy levou lidskou ruku stipacim klinem? Ne?
Tak proc nazyvate predsuvnik vstriku syticem. Jsou to dve naprosto ruzna zarizeni a co je hlavni, kazde dela naprosto neco jineho.
Predstavte si spalek, ktery chcete rozstipnout. To je motor. Jednou vznetovej, jednou zazehovej. Nejde vam rozstipnout - spatny start motoru. Tak se rozhodnete pouzit nejakou pomoc - zarizeni pro studeny start. V benzinovem pripade sahnete po stipacim klinu, tedy pridavnem zarizeni k dosavadnimu - sytic ke karburatoru. V naftovem pripade uchopite sekyru i do leve ruky, tedy zmena parametru sekery - predsuvnik vstriku upravi parametry vstrikovaciho cerpadla.
Jsou to tedy dve naprosto rozdilne veci, s naprosto jinym zpusobem funkce a jinou praci, kterou provadeji.
A i kdyz ruku ke klinu nikdy neprirovnate, tak o sytici a predsuvniku tvrdite, ze je to to samy. NENI. NEBYLO. NEBUDE. NIKDY. ANI VZDALENE.
Zarizeni pro studeny start u zazehoveho motoru pridava palivo do jiz tvorici se smesi - SYTI a proto se tomu rika sytic, zatim co zarizeni pro studeny start vznetoveho motoru predsouva vstrik vstrikovaciho cerpadla (vsimnete si, ze nic nesyti) a proto je to predsuvnik.
Nez mi nekdo narkne, ze je to slovickareni, NENI. Vzpomente si na levou ruku a stipaci klin. Nikdy byste nerekli, ze je slovickareni, kdyz nekdo prohlasi, ze ze leva ruka je vpodstate klin. Ze par laiku rekne, ze ruka a klin je v podstate to same jeste neznamena, ze to tak je. Nebo snad budete souhlasit, ze to je vpodstate to same, az to nekdo prohlasi?
Ale to uz sem se znacne vzdalil od puvodni otazky. Snad mi to tazatel promine. Pokud laskave tazatel uvede vice podrobnosti, jak se zhorseny start projevuje, tak se mu pokusim poradit, jaki nejlepe budu umet na zaklade mych zkusenosti s naftovymi motory.
8976*

To axus: vycerpávající - az debilo jasné, a propo axusi co gelové nehty? zdravím...

doplněno 27.10.08 09:03:

zapomel sem dávám výbornou...

doplněno 27.10.08 09:05:

jo a k pepaneckovi - co bys chtel po deset let strý plečce, když jsi to kupoval tak aspoň změřit tlaky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]