Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžete mi prosím poradit s ČKP? Měla bych pár otázek, na které bych potřebovala znát odpověď.
1) Co lze dělat v případě, že jsem vozidlo v období nepojištění uvedeném ČKP nevlastnila (přišla mi výzva)?
Mám ČKP zaslat údaje o předchozím majiteli nebo odepsat pouze, že jsem vozidlo nevlastnila? Podle diskuze na těchto stránkách
jsem pochopila, že se jedná o soukromou firmu a nevím zda je vůbec tato soukromá firma oprávněna získávat od občanů tyto
osobní údaje.
2) Co lze dělat v případě, když mi přišla výzva k platbě od ČKP na období kratší než 14dní a dle paragrafu 15, bodu 5
zákona 168/1999Sb. (ten stejný, dle kterého mě ČKP vyzývá) jsem povinna si vozidlo pojistit do 14ti dnů, což jsem učinila?
3) Co lze dělat, když jsem již vymáhanou částku uhradila (týká se pouze období kratší než 14dní)? Má smysl tuto částku vymáhat
zpět?
4) Jak reagovat na výzvu ČKP o zaplacení dlužné částky UPOMÍNKOU, když jsem ČKP již jednou doporučeně odpověděla,
že jsem neporušila žáden zákon a vozidlo do zák.stanovené doby pojistila?
Jo, vzhledem k tomu, že jsem v souvislosti s tím založil dotaz, na nějaké souvisící věci : Další šméčko ČKP, tak to bude tam. ohlídejte si to. Pokud teda vůbec odpovědí.
Myslím, že je to trošinku zmatečné.
ČKP vznikla ze zákona, schválil psp.
Bez pojištění by vám vozidlo OdDSA neměl zaregistrovat. Do té doby o něm ČKP neví (otázkou je, co ČKP předávají z centrály, zda i vozidla v převodu)
Když nevlastnila, tak nevlastnila, nemohou po vás nic chtít.
Odpovězte, že ve smyslu ... zákona jste svoji povinnost splnila dne...
Upozorněte je, že jste jim již ve věci (datum) odpověděla.
Chtít zpět prachy můžete...
Dohled vykonává ČNB.
Za prvé, jestli-že nejste majitelem tak stačí tuto informaci sdělit čkp na jejich výzvu. Osobní údaje oné osoby bych opravdu čkp neposkytoval!
Za druhé: Vy máte do čtrnácti dnů pojistit ale do té doby NEPROVOZOVAT! Nebo, kdo by za Vás v případě nehody tuto věc řešil.
Za třetí o jaké uhrazené částce se zde hovoří? Když se ptáte = a že nejste majitelem? Vymáhat z čkp cokoliv můžete ale nic z nich nedostanete a v této záležetosti jste jako přiznala fakt.
Za čtvrté: Na upomínku zareagujte stejně neb velmi podobně tak jako na výzvu. Nebo se něco změnilo?
Děkuji za vaši reakci.
Jsem zaměstnaná ve firmě, která vlastní vice vozů a starám se o jejich pojištění, proto jsem měla otázek více. V jednom případě jsme vozidlo koupili, ale dovezli jsme si jej až po týdnu od podespání kupní smlouvy (do doby převozu neprovozováno) tudíž proto otázka na 14ti denní lhůtu. Prodávající strana zrušila pojištění druhý den po podespání kupní smlouvy.V době převozu už vozidlo pojištěno bylo.Druhé vozidlo jsme přivezli na odtahovce - bylo nepojízdné.
Vzhledem k tomu, že nám na toto vozidlo přišla výzva i upomínka raději jsme vše zaplatili, což byla asi chyba. Z tohoto důvodu jsem se ptala jestli můžeme v případě prokázání našeho tvrzení žádat navrácení peněz (jen nevím, jak ho prokázat). Volala jsem i na Magistrát úřednici, která se touto problematikou zabývá a ta se přiklání ke stejném výkladu zákona jako my. Nikde v tomto zákoně není napsáno, že vozidlo musí být pojištěno ihned.
Ještě bych se chtěla zeptat zda někdo neví pod koho ČKP spadá. Je to ČNB, jako všechny pojišťovny? Uvažuji o tom, že bych poslala podnět ČNB na prošetření chování této společnosti. Televize mě již také napadla. Možná se ji také pokusím oslovit.
Ano čkp spadá dozorově pod ČNB a Ministerstvo financí ale tam už prý poslalo na podivný způsob jednání řada lidí stížnost. Stále se nic neděje alespoň se to k nám nedostalo. Oni údajně navrhují podat na tento jejich postup žalobu vypadá to jako by se tím nechtěli zabývat. Musím říci, že mě potěšil Váš zájem o tuto problematiku i s úvahou o prošetření této firmy a s tou televizí, také ovšem, jak už jsem já ale i ostatní psali oni mají z jejich reklam prachy tak to nevidím realně. Mě často napadají noviny ( jako denní tisk nebo týdeník anebo časopis pro auta ) někdo kdo by do toho dloubnul aby začala zase nějaká odezva od obyčejných občanů této ČR.
Dobrý den.Posílám jedno vyjádření ČKP kde se evidentně píše že vozidlo za určitých podmínek nemusí být pojištěno!Uložení SPZ je věcí obecního úřadu-magistrátu a ne ČKP . fkhv.cz/...
Potřebuji poradit. v roce 2009 sem koupil auto a co nejrychleji to šlo sem ho šel pojistit a pak přihlásit nic sem neřešil. a ted v roce 2012 mi došel dopis ,že mám zaplatit 3700 za to,že sem neplatil pojistku v období ,kdy sem auto ani nikdy neviděl což zapozřejmě odmítam. takže ten parchant co mi to prodal to neměl pojištěný a nejspíš zfalšoval smlouvu aby to hodil na mě. Největší průser je že ja svoji kopii smlouvy ztratil a tím pádem jim nemám jak dokázat,že sem auto v uvedeném období nevlastnil a kontakt na něj samozřejmě nemám a ani by to nic nevyřešilo když to je taková svině. Co mohu dělat? Na registraci vozidel asi kopie smluv neschovávají že?
prosím poradte jsem 9 měsíců nezaměstnaný a nemám to z čeho zaplatit
ale nemusel ani falsovat smlouvu to co pisete je normalni postup ckp to mam to same auto jsem prodal otci a po nem chteji pojisteni za dobu kdy auto rikalo pane me a stalo z roztrzenym automatem za dilnou a kdyz se jim to poslalo tak to neakceptuji takze parchant asi prodavajici nebyl ale setkal jste se z beznym postupem CKP
jaktoze nebyl parchant kdyz mel auto co nebylo pojisteny ame klidne rekl,, ze je ted uz sem vyleceny a pred koupi si zkotrpluju jestli pojisteny je,ale tehda to nikdo neznal ten zaken sotva zacal.
ja potrebuju vedte co dela. nemam menize na zaplaceni a proc bych to taky platil ja jsem vlastnikem od kvetna 2009 a taky v kvetnu to prihlasoval a oni chteji at platim brezen duben
to jestli ho mel pojistene nebo ne je jeho vec do toho vam nic neni, jen mate smulu ze tu mame bandu zlodeju oznacovanou jako CKP ktera chce penize a je ji jedno od koho. Jinak pojistku uzavirate na sebe tak nevidim duvod pri koupi kontrolovat zaúplacenou pojistku predchoziho majitele.
to je jednodcuceh proc,protoze semi to nedavmo stalo taky. blbec mi prodal auto dal zelenou kartu ptal sem se je auto pojisteno? ANO,takze muzu pojistku uzavrit az behem pristiho tydne a pakji zrusite? ANO. a co sme zjistil?ze auto nebylo nekolik mesicu pojisteno a za nej mi prijde zase to same co tedka. jenze tam bych mel platit asi 12 dni x 55kc a tady je to nekolikanasobne vic
No vy jste v tom období auto provozoval? Pokud ne, a stálo na soukromém pozemku, nemusíte nic platit. Pročtěte si zdejší příspěvky o ČKP, a pochopíte.
Odpovězte jim dopisem s doručenkou. Auto vlastním ode dne toho a toho. Pojištěno bylo dne toho a toho. V období které uvádíte, jsem nebyl majitelem ani provozovatelem, a tudíž nejsem osobou povinnou atd.
Jestli chcete, podívejte se sem: tam je moje korespondence s nimi. Zatím bez odpovědi, bez jakékoliv reakce.
Nepříjemné je, že nemáte tu kupní smlouvu. Jak jste za auto zaplatil. Hotově, nebo převodem? Nevybíral jste třeba potřebnou částku z konta? Cokoliv je vhodné. Neříkejte, že jste byl kupovat auto sám, určitě s vámi byl kamarád, který Vám datum dosvědčí.
Auto sme prave kupoval sam. zajel sme vlakem do Breclavi tam jsem vybral celou castku 35 tis z bankomatu a zaplatil. smlouvu jsme tehda psali rucne nebyla na pocitaci,ale na urade normalne pouzitelna,takze byla OK. ja ji vyhodil po 2 letech rikal sem si nikdo po me nic nechce ja taky ne tak co. ted uz vim,ze smlouvy s dalsiho auta si necham raci 4 roky.,protoze tam to budu resit taky,ze neplatili.
Ted jstemi nahral apson s tim,ze podle vyberu z bankomatu zjistim datum prodeje,ale oni chteji potvrzeni smlouvou zacal sem vyplnovat formular pres net a je tam spousta veci co nevim jak vyplnit
takze auto zakoupeno uz 30.4. 2009 a pojisteno az 5.5. coz zname,ze i dkybych si obhajil to,ze sem auto nevlastnil,tak musim zplatit nekolik set za tech par dni co sem nestihl pojistit,ale v te dobe bylo v zakone,ze na to mam 14 a prodavajici mi dal zelenou kartu,ktera byla vpohode. byl jsme proste podveden no.
s tou kartou to bylo asi nefér, ale pár stokorun není taková tragédie, prodávající smlouvu možná má...Samozřejmě že ČKP neřeší případy obratem, jednak to nestíhá a pak určitě jako správný gauner počítá s tím ž lidé neukládají kupní smlouvy ani původní smlouvy s pojišťovnou, když auto prodají dál nemají kopie TP a nepamatují si jak to vše přesně bylo
jelikoz jsem 9 mesicu bez prace a jetse nemocny nemam ani penize na doktory natoz an to platit neco za co nemuzu.
Prodavajici me tehda zatajil tolik skrytych vad a tolik se nalhal,ze smlouvu urcite nema a ja ho nemam jak kontaktovat. zajdu na urad a zeptam se co delat a jestli mi nemuzou potvrdit, kdy sem auto koupil
No a vy jste ho od 30.4. do 5.5. provozoval? To jste nemohl, určitě Vám stálo na soukromém pozemku, na dvoře u nějakého kamaráda, v tom případě nemusíte platit. Pokud jste s ním jezdil, pak ASI není obrany.Ale třeba se pletu.
Budu doufat. zitra tam hned bezim a pokusim se to nejak resit.
jinak k tomu provozovani. privezl jsem auto s domenim,ze mam zelenou kartu co plati,ale tatka mi rikal over si to raci jestli je fkat pojisteny a zjistil sem,ze pojisteni bylo zruseno,takze sem auto nechal stat pred barakem samozrejme se staryma znackama nekde mam mozna fotku a uzavrel pojistku to trvalo asi 5 dni a pak sem 11.5. sel na urad prihlasit nevim nehda proc az tak pozde,ale vse probehlo vporadku dali mi nove znacky a ja jezdim doted.
takze vozidlo jsme neprovozoval dokud sem nemel svoje zlinske znacky a svoji pojistku,ale jak jim to dokazu? jsou to skoro 4 roky.
Pokud maji na uřadě ve spisu kopiji kup.smlouvy tak vám ji ofotí.Ale auto které stojí před barákem na parkovišti(veřejné komunikaci)pak je pojištění nutné.
takze pokud by s emi podarilo obhajit to,ze sme auto vlastnil az od 30.4. prijdme mi portom stejne,ze mam zalatit za dobud od 30 do 5 teho ano? nijak se tomu vyhnout nemuzu i dkyz sem byl oklaman,protoze sme mel zelenou kartu ,kde bylo uvedeno,ze pojisteno auto je. ta je samozrejme vyhozena od te doby sem jich uz mel moc.
jak vám "taktně" naznačuje lui-auto (třeba) během cesty z místa jeho koupě stálo těch 5-6 dní v servisu,nepojízdné(porucha) čili nebylo provozováno a stálo v soukr.nepřístupném areálu servisu...V tomto duchu byl reagoval a na jejich odpověd,že :"nelze ČKP akceptovat takové tvrzení",bych jim odvětil,že klidně u případného soudu prokážete opak(podklady ze servisu máte uschovány,stejně jako ostatní doklady k autu)...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.