Nejste přihlášen/a.
Kdy je lepší měnit olej u OA?Na zimu a nebo na jaře?Vychází mi termín na výměnu tak na prosinec.Je mi jasný,že plus/mínus třeba 1-2 tisíce km nehrají roli.
doplněno 28.11.11 19:36:Auto Xsara má najeto 90tis km.
je to jedno kdy
já to dělám taky na podzim, jednou za rok a jestli tam mám 12 nebo 16tis to je fuk, vono zase tak nic extra nestane jsou týpci co ho 5 let jenom dolejvaj .
souhlasim tady s @aloisb
vyměním olej, vzduchový a kabinový filtr, nazuji zimní pneumatiky, zkontroluji chladící kapalinu změřím do kolika je pokud je -24 a víc nechám být , pro příklad mám teď -34.
namažu dveře , nastříkám silikonovym olejem plasty a těsnění, ještě se mě nestalo že by se mě přimrzly dveře
a vzduchovej filtr nejvíce se zasere přez léto
i když dávám sekačku na servis, tak ocení, že jí tam dám před zimou a ne až na jaře - aby se z oleje neusazoval karbon v motoru a raději tam čekal na léto nový olej. Když jsem dával auto na garančku před zimou, taky měl pán radost, že je to super měnit na zimu... tak nevím, za mě raději před zimou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.