Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Chtěl bych poradit, zda je možné vrátit auto, které jsem koupil před 5 dny v autobazaru? Jde o to, že autobazar inzeroval prodej auta v četně servisní knížky, když jsem ho šel však kupovat, tak mi bylo sděleno, že ji dodají za dva dny, jelikož ji zapomněli v Německu. Po pěti dnech však stále nic. Mě to příjde jako podvod, nebo ne tak hnusně. Ale když všude psali, že to je včetně servisní knížky a dokonce i na autě to bylo napsané a já to koupím jen proto, že ji má a pak nic, tak co si o tom mám myslet. A navíc dnes jsem zjistil, že na levých zadních dveřík nejde elektricky stahnout okno, což nikde v papírech uvedené není a přitom mi prodejce řekl, že okna všechny fungují. Můžu žádat opravu toho stahování po bazaru na jejich náklady? Nebo prostě můžu auto vrátit? ještě není na mě přepsané! Moc děkuji za odpovědi
Okno reklamovat.
Pokud jde o koupi auta jen kvůli servisce tak to se nezlobte, ale já kupoval auto teď a serviska je sice drobné plus (tedy pokud to nejde přes český bazar), ale zajímal by mě být váma spíš stav. To samé najeté kilometry. Kupovat třeba Audi z roku 2000 s nájezdem 100tis v bazaru, zvláště českém a klidně se serviskou tak to je snad jasný podvod na 98%
Tak samozřejmě, že jen kvůli servisce to nebylo, ale při výběru z množství aut, to byla naše rodinná podmínka, Servisní knížka, málo km a 1. majitel. Tak je pak pochopitelné, že chci to, co mělo být součástí prodeje.
ale hloupi cechackove tomu veri, za 10 let 100 000km je asi bezne jako yeti (ne od skodovky)
Buď chcete vrátit auto, protože nemá servisní knížku a nejde stahovat zadní okénko... nebo chcete náhradu za opravu toho okénka?! Auto můžete vrátit, de facto odstoupíte od smlouvy. Autobazar smlouvu nenaplnil ze své strany a tudíž smlouva nemůže být platná... to si myslím já.
nicméně, těžce kupující bude prokazovat chybějící SK pokud toto nemá přímo ve smlouvě. jakože chybí a bazar ji dodá do dvou dnů. SK je k ničemu - do dvou dnů Vám dodám SK s údaji, které si budete přát...
nebo:
servis auto zpět převezme, ale částku se zaváže splácet po Kč 500,-. a s tím nic neuděláte. klasický občanskoprávní spor u soudu. běh na hodně dlouhou trať a výsledek, tak jako většina soudních sporů, nejistý... alespoň v naší dvacet let demokratické zemi!
Tak to dokážu lehce, protože já nerad telefonuji, jelikož mi pak někdo může říci, že to neříkal, ale při mailové korespondenci má veškerou komunikaci uloženou. Takže není problém doložit to, že k autu měla být i serviska, a že po koupi mi psal, že bude dodána. Jinak vím, že toto je země veskrze podvodníků, a že je možné tu knížku dodělat, ale i tak ji chci mít, protože když už mi říkal věci, na které jsem se vyptával, tak si je chci ověřit, byť i z falešné SK.
S tou serviskou bych na tom tak nelpěl. Známý, který dovážel auta mně říkal, že mně dá servisek kolik budu chtít, když budu potřebovat, tzn. že to jde v pohodě našulit, takže se tom stejně nedá moc věřit. A to okno, no měl jste ho zkusit, když jste zkoušel auto. Většinou bývá u autobazarů půl roku záruka, tak bych jim řekl, ať to spraví.
bohužel češi(obecně) přikládají servisce až "magický" význam-přitom v reálu není problémem zde u kteréhokoli zástupce dané značky koupit sevisku(můžete si i vybrat jazyk jakože "země původu") v neomezeném množství-cena je nějakých cca.200 až 300 kaček...Takže stále si myslíte,že ona případně dodaná sarviska bazarem bude ta "pravá"?! Jinak ještě pro doplnění razítko-krom státních orgánů,není taktéž problém (třeba některé konkrétní zastoupení třeba Peugeotu v Mnichově) jen stojí cca.1000,- Změní se tím nějak reálný technický stav auta(tím,že bud má nebo nemá servisku)? Asi ne,že-oproti tomu onen problém se stahováním okna už je problémem-sice asi těžko budete "prokazovat",že to nešlo už při koupi,ale jsou-li bazarníci alespon trošku solidní,měli by to vyřešit...Zkuste se tam zastavit a domluvit se...
Nezlobte se, ale v životě jsem to auto neřídil a neznám věechny jeho ovádací prvky, tudíž je logické, že se zeptám a když mi pán odpoví, že okna fungují a jedno i stáhne, tak jsem předpokládal, že vše funguje, když mi to i potvrdí. To bych pak mohl chtít, ať mi i rozebere motor zda tam něco nechybí atd. V bazarech se většinou vydává u prodeje i takový protokol o technickém stavu, kde to je napsané tak, že prakticky i relativně nové auto, by jste měl celé vyměnit! Jenže paradoxní je, že o elektrickém stahování oken se tam nepíše. Člověk se vydá s veškerých peněz a nyní by měl na úkor bazaru dávat ihned peníze do opravy něčeho, co mělo fungovat? To ne.
nemyslím to ve zlém-každý máme jinou oblast,ve které se pohybujeme-no a bazaristi se zrovna pohybují v autech a moc dobře vědí,že nezkontrolujete-li si vše(co se dá) na místě zaplatíte a odfrčíte-tak jsou "z obliga",jelikož už jim nikdo nikdy nedokáže,že právě třeba to 4. okénko v bazaru (ne)stahovalo a u vás u baráku už ne...Auta nejsou housky na krámě-taky stojí x tisíce násobky více,a prostě je velmi rozumné vzít s sebou ke koupi auta člověka znalého problematiky aut...A ještě jednou opakuji-nemyslím to ve zlém...
PANEBOZE TO V CECHACH VSICHNI KOUKAJI NA SERVISKU JAKO NA MODLU A KASLOU NA STAV AUTA CI CO?
Pardon za velka pismena
doplněno 28.11.11 18:57:jinak jestli ji chcete kupte si ji na netu jako vsichni co staci tachometr a na tiskarne si tam natisknete razitka. Podminka servisni knizka , jedno auto ze serviskou jsem videl , vymeny oleje a rozvodu a na vse se kasle, a kde berete jistotu KVALITNIHO servisu
Ano, když Vám někdo poskytne na nákup auta peníze s podmínkou, že to bude první majitel a bude to se servisní knížkou, tak to holt koupím. Já ty peníze dostal právě s tou podmínkou, jinak bych na to neměl, tak proto chci tu knížku. Jinak nevím jaký kvalitní servis mají v Německu a jaký tady, ale to auto bylo dovezené z Německa, má to i potvrzení z německa (od Škodováckého servisu), že to má ověřené KM. Ano, dle Vás to může a asi je falzifikát. Ale ono to je jedno, bazar od toho dává ruce pryč, prý se mám obracet na prodejce s kterým jsem se v životě neviděl a ani s ním nekomunikoval. Prý ten autobazar byl pouze zprostředkovatelem prodeje, přitom inzeroval on a i s ním jsem o závadách atd jednal. Zajímavé
takze koupite vrak a hlavne ze to ma servisku , kterou koupite za 100-200 na netu? ja se vazne nedivim ze to v bazarech delaji kdyz je pro cechy serviska a stoceny tachometr tak dulezity
Dobře ti tak ,pokud jsi neznalí (hloupí) ,tak si máš na koupi vzít někoho kdo se trochu vyzná .Že ti nějaké okno nejde ,tvoje chyba ,měl si vyzkoušet,že je zima a si líný ho stáhnout tě neomlouvá ,topení ted v zimě ,asi funguje co?Okno si oprav na vlastní náklady a pokud trváš na servisní knížce ,tu levně na internetu seženeš, údaje si už určitě vyplníš sám.
ja snad servisku nikdy nechtel videt, nevim co bych s ni delal? Ona ma nejaky vliv na stav vozu?
to je jednoduchý,další tahač aut,prostě to dotáhli a má tam známí prdne to do bazaru a načančá se to aby to na oko bylo velice pěkné a výhodné na prodej,takhle e to dělá už x let,a tyhle tahači maj s bazary spolupráci nebot oba z toho maj ryto,jinak serviska je pro smích,tech naděláte dneska kvanta,a ty kilometry,pokud si to neověříte sam moc bych tomu nevěřil,nechá se to zjistit dle vinka kodu,a možná se budete divit co se dozvíte,jinak při koupi to jsou základní věci si auto projít,nebo si k tomu vzít někoho kdo tomu kapku rozumí,jinak to vracení bude boj na dlouho a spíš to vidím neuspěšně.
jinak jeden příklad,taky jsem chtěl koupit kdysi auto grantura,nádhera na pohled supr auto,bez chyb,najeto skoro nic,serviska,auto z lisingu,zarazila mě jen značení skla a svetla byla novější,podle vinka mě to kámoš projel u nich v renaultu a vylezla z toho bouračka jako prase,firma to prodala v aukci,borec koupil za likvidačku,doma supr opravil,k nepoznání,pak jsem šel už podle toho co jsem věděl na jistotu,ten se kroutil a lezlo to z něho jak z chlupatý deky,a po prohlídce tam fakt x věcí bylo nových,vrátil zálohu ani nepíp,ted jsem to auto viděl po 3 letech a děkuji bohu že jsem to nekoupil,kvete to jak o závod a borec je z toho neštastnej,tak že dneska není jistota nikde
Dík. Fakt skvělá odpověď a rada nad zlato. Oni všichni, co nerozumí autům (nejsou mechanici) jsou hloupí, což je v tomto státě nadpoloční většina.
Jinak já si někoho vzal sebou a zrovna v ten den bylo sluníčko, nevím co má s tím společné zima, či teplo. Ten dotyčný prolézal motorový prostor, spodek, výfuk ramena a já neví co ještě, bohužel asi ení až tak znalej a dobrej, když ještě nestáhnul všechna okna, neprojel všechny drátky,, šroubky atp. a nevšimnul si, že jedno okno nefunguje. Ono když prolézá auto a třeba pod ním leží a přitom se vyptává na další věci a na dotaz zda a jak se stahují okna, mu prodejce řekne, že fungují, tak už je všechny nestahoval. Je tedy hlopej a měl by vrátit vyučák a já nevím co ještě a 30-ti letou prax zahodit a jít se zastřelit. To je skvělé. Díky
ježíš tak tam dáš novej motorek nebo stahovačku ,lepší než se prát o vrácení nakonec stejně to uhrajou že se to stalo až tobě,bludnej kruh,nějaká tisícoovka to bude ale zas budeš mít klid,a servisku neřeš,stejně to bude chtit investovat,auto projít,udělat náplně,olej,přejít brzdy a rozvody nejsou od věci,nikdy bych se nespoléhal na servisku,a pak si drbat hlavu,tam se napíše cokoliv
Ano ,kdyby přesně udělal to co tu popisuješ ,tak ty tady dneska nemusíš bečet .Mimochodem,taky mám el. otvírací okna vzadu a použil jsem je jenom když jsem se jako řidič přehmátl vpředu
No a k věci: funguje na té stahovačce motorek? prostě vrčí aspoň? Jestli jo, tak bude třeba jenom vypadlé okno z takových dvou držáků (to přesně se stalo teď mně) stačí sundat tapec a podívat se na to. Nebo jestli vy nevíte jak, ať se na to podíve ten váš známý. Jde to rychle za 20 minut jsem neměl co dělat. Jestli je v řiti motorek, tak to ale zhruba dvojku stát bude no, když vám to v bazaru neuznají.
stačí zabouchat do dvěří, může to být jen blbý dotek, já to taky tak dělám a pak zase chvíli běží zdar
jestli koncern tak zase rozsipana stahovacka, a tohle neuzna nikdo to se stane hned
No, když to ovládám čudlíkem na dveřích řidiče, tak tam chviličku (ne tak dlouho jako při kompletním stažení okna) motorek vrčí, ale nic se neděje a i když ten čudl držím, tak to po chvilce vrčet přestane. Ale když to chci ovládat tím čudlem přímo na dveřích s tím oknem, tak absolutně žádný zvuk či náznak chodu motorku. Jinak ten bazar nic prý uznávat nebude, že se mám obrátit na prodejce, že on byl pouze zprostředkovatel prodeje, takže za nic neručí a s reklamacema mám jít za předchozím majitel! Fakt skvělé! Zajímavé je, že protokolu o technickém stavu napíšou vše tak, že prostě jsem si odvezl valník plnej dílů, které jsou K.O., ale o oknech, že nefungují ani zmínka. Je to bordel a já nevím co.
No joo, to jste měl vědět, že to kupujete jen u zprostředkovatele. Je to otázka kupní smlouvy, vymíněných vlastností a prohlídky. Jak dokážete, že ta vada byla v době převzetrí vozidla? že o ní prodávající věděl? Jedině rozebrat, znalec...že podle opotřebení se musela vada projevovat delší dobu. Když nemáte znalosti, vzít si s sebou někoho, kdo to ovládá, nebo si vypsat, co vše vyzkoušet, čemu se věnovat, najdete toho na intu dost, je i jakásik příručka, Sova? Kolik je poctivých, ostatně auta se většinou prodávají, že už se to začíná ..., možná přijdete na další.
tem nepoctivejm nahravaji cesi samy, prodejte auto v top stavu ale s vyssim nabehem km treba pres 200 000 a bez servisky, prodate z problemama, vemte pastiku stahnete km treba o 300 000km kupte servisu , z brambory udelejte razitka a prirazte min 50 000kč a lidi se o to budou rvat. Coz je docela smutne, proto auta uz neprodavam, nebavilo me komunikovat s hlupaky pro ktere je kus papiru dulezitejsi nez stav auta. Tachometry stacim jen u svych aut abych si nemusel pamatovat vymeny oleju a je to, protoze tyhle auta u me skoncí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.