Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kancelář pojistitelů, příspěvek (klasika)

Od: santafreud* odpovědí: 15 změna:

Stejný dotaz jako všichni, ale mně zajímá výsledek:

USPĚL jěkdo s větou "vozidlo nebylo v provozuschopném stavu a bylo odstaveno na soukromém pozemku, rz jsem odevzdat zapoměl"?

Je to nejčastější rada, takže teď, když se přihlásili že do 30.11. chtěj mít peníze, by mne zajímalo, nakolik to funguje.

Samozřejmě že jsem ji uplatnil v zákonném termínu, přesně tak, jak jste tenkrát všichni radili, ale teď mě postavěj před volbu, zda zaplatit, nebo se soudit, takže proto se ptám, jestli už s tím někdo uspěl soudně.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

na soukromém pozemku je špatně! soukromé je dnes kde co. třeba většina parkovišť před supermarkety. vozidlo musí být odstaveno na "veřejně nepřístupném místě".

kdokoliv*

Ovšem, ale jestli-že někdo uvede, že to vozidlo se nachází či nacházelo na vlastním soukromém pozemku tak snad je to totéž anebo ne?

doplněno 28.11.11 15:30:

Otázka pro "masoni"

jasně že to nestačí na soukromém pozemku.

příklad... velké pole, prodám ho panu Kdokoliv a Masoni. Oni jako soukromé vlastnictví vylepší a postaví na něm obchodák a zřídí parkoviště, soukromé parkoviště! Ale je veřejně přístupné a tam se musí platit pojištění.

Už chápete?

santafreud*

dobrá - mimo veřejnou komunikaci.

Je to pointa sporu?

kdokoliv*

Ne jen ale je to zásadní!

doplněno 30.11.11 20:59:

Nevím, zda-li je někdo zde na poradně, kdo o Vašem případu ví něco víc ale já to rozhodně nejsem. Je třeba si uvědomit jednu důležitou věc a tou je, že za celou dobu, což představuje tři roky zde nebyl uveden případ soudního rozhodnutí v tomto problému dokonce nikdo nebo já jsem to něčetl zde neuvedl, že je již v soudním sporu veden. Možná,že nedávám pozor!?

santafreud*

Přesně!

A mně se nechce to zjišťovat jako prvnímu. Kdyby šlo o přesdržku, prosím. Ale o prachy?

Zatím se tady dva roky bavíme jenom o tom, jeslti je náš výklad zákona správný.

Náš - no, tady kolegy Cukráře.

Jenomže tohle je slovo do pranice:

calc.rozhodnene.cz/...

Víte o kolik se může zvýšit váš dluh v důsledku vymáhacího procesu?
Vymáhací kalkulačka
Kolik dlužíte?
Uveďte celou částku včetně úroku a případného dalšího příslušenství. 3000,-
3 000 získá věřitel
7 920 zaplatíte advokátovi (nalézací řízení)
800 soudní poplatky (nalézací řízení)
4 320 zaplatíte advokátovi (exekuční řízení)
7 800 zaplatíte exekutorovi

kdokoliv*

Jestli dovolíte, tak na toto zareaguji. Když se na to podívá, každý, kdo nemá peněz na zbyt -příjde emoční povel = ZAPLAŤ ZAPLAŤ - ten strach to našeptávání je to s čím oni operují a bohužel účinně! Tyto neférové frmy mají dobře propracovánu onu strategii vymáhání především po té psychologické stránce - přesně vědí co na nás Čechy platí - TO JE ŠÍLENÉ! Oni proto tolik vyhrožují a děsí právě proto, že s tím nemohou nic udělat! Spor z jejich pohledu je ve smyslu výhry v soudním jednání tak mizivá a ztrátová, že budou vytvářet nátlak po psychické stránce protože to jim stačí k tomu aby se lidé pod.lali. Poničili jejich důvěru ve spravedlnost potlačili jejich práva, jejich úctu a ten víčet by mohl takto pokračovat. Nebo si někdo myslíte, že když oni píší ŽE V NAŠEM ZÁJMU JE MIMOSODNÍ VYROVNÁNÍ že jim opravdu jde o naše dobro? Nic takového! Kdyby měli oporu v zákoně na tento nepodložený způsob vymáhání myslíte si někdo snad, že by čkp předávala obrovské sumy nějaké další firmě za zlomek její smyšlené hodnoty a nešla by do tohoto sporu o kterém by byla přesvědčena, že vyhraje? Ona řeší soudně pouze spory, které jsou neodiskutavatelné zcela jasné bez možnosti prohry! Co víc k tomu napsat! DRŽME SE NAŠICH PRÁV A S TÍM VYHROŽOVÁNÍ NIC NEUDĚLÁ!

santa...

zapoměl jste uvést " Vymáhací kalkulačka počítá náklady vzniklé při vydávání platebního rozkazu"

a dále, zkuste mě napsat, kdy musí mít vozidlo uzavřené pojištění?

kdokoliv*
hodnocení

0x

Jsem přesvědčen o tom, že kdyby proběhl nějaký soud ohledně čkp tak by se to zde na poradně určitě již objevilo ať už by byl výsledek jakýkoliv.

doplněno 28.11.11 16:59:

Na Vaší otázku je velmi obtížné odpovědět především v otázce, jak kdo dopadl s uvedením o prokázání, protože oni se moc nenamáhají někomu sdělit, že věc odložili a tedy akceptují NEPROVOZOVANÉ vozidlo. Jen se tu a tam objeví příspěvek o tom, že dané vysvětlení přijali ( jako že podpisy svědků, kteří potvrdili uvedené ) a vtipně někdo na to zareagoval, že by k vysvětlení přidal ještě otisky prstů kolemjdoucích. To je asi cesta!

doplněno 28.11.11 18:50:

Dále jak patrno z mých otázek na poradně se čkp nenamáhá s vymáháním ale po neúspěšně nárokované sankce tuto záležitost předá (odprodá?) nějaké inkasní spol. a začíná to na novo jen s tím rozdílem, že tato firma pravděpodobně za pohledávku zaplatila a tak se bude snažit zainvestované prachy "získat za každou cenu" - ASI!- A zde už je pozice právě i pro nás. To znamená k *hej*případnému soudu podat odpor vůči směřovanému vymáhání neodůvodněné pohledávky.

jarda3*

Tipuju, ze ta vymahaci firma bude spratelena odnoz CKP na spinavou praci, ktera se nemusi starat o nejakou serioznost... Kazdopadne u pochybnych vozidel (rozebranych atp.) bych zacal poprenim vlastnictvi (coz u vozidla co proslo vysokou peci je nezpochybnitelny fakt) a to se snad da resit jedine soudne, kdyz CKP na dopisy o neprovozovani automaticky reaguje zamitnutim. Kazdopadne je to IMHO vyssi level a mohlo by je to odradit.

hodnocení

0x

santefreude,

nevím co považujete za slovo "USPĚL"...zdali to, že již nikdo po něm nic nechtěl, nebo dostal dopis že se omlouvají...

ale kdyby měli jediný rozsudek soudu, tak by se s ním určitě pochlubili..

každému sděluji, začněte číst zákon od začátku a v prvním § v ostavci 2 jedefinováno kdy musí být uzavřeno pojištení...

stačí?

kdokoliv*

Milane pán santefr... se přece pravděpodobně ptal jak to s každým z nás potračuje = měl za to, že když napíše to co mu zde bylo poraděno, že bude mít pokoj a proto se zde objevil aby si ujasnil situaci. To, že čkp posílá i na jasně neprovozovaná vozidla upomínky nikomu na pohodě nepřidá. A co víc, když už ona (čkp) neuspěje tak to předává dál tzn. nějaké vymahačské firmě, která neřeší zda je pohledávka odůvodněná či nikoliv a jde si za svým!

kdokoliv,

...která neřeší zda je pohledávka odůvodněná či nikoliv a jde si za svým!...

ale takto to není...

jeden tvrdí že dluží, druhý že nedluží a...musí rozhodnou soud. nejde přeci aby si jeden vykládal právo po svém a třeba si založil sesterskou firmu a pak vymáhal (ne)dluh...

kdokoliv*

Milane, vážně si myslíte, že v naší republice není toto možné? Dnes jsem četl na netu o tom, jak někdo padělá hodnotu směnky a pak ji následně dokonce může inkasovat s pověřením rozhodčího soudu a navíc byl za padělání odsouzen. Takže já tvrdím nic není nemožné a je lépe být připraven. Nevím co je na mé větě špatného ( která neřeší...) vždyť to tak je, tyto firmy nezjišťují zda je pohledávka oprávněná. Nebo si myslíte, že mě např. poslali vyděračský dopis, hned druhý den mi poslali email, a následující den mě volají na mobil, že si chtějí jen tak popovídat?

zatahujeme debatu jinam, oni stále zkouší, zdali zaplatíte..nebo nezaplatíte..

je to jen na Vás, pokud se nechcete bránit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]