Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
minulou STK jsem prošel tak tak na emisích, nyní mě čekají opět. Mám nějaký starší katalizátor z vozidla.
Jak poznám, zda je katalizátor dobrý, že projde emisemi? Kdybych ho chtěl dát na auto, musel bych jej převařit, jde to nějak poznat ještě než jej budu vařit k výfuku zda je dobrý?
Děkuju
Jestli poznáš spálenou vrstvu platiny-tak je po katíku. Katalyzátor nesmí být ničím proražený skrz platinové destičky-(proráží se při tuningu, když se přidává výkon motoru). U tebe si myslím že bys mohl mít špatně nastavenou přípravu směsi. Katalyzátor je tam daný téměř na doživotí. I když se udává, že při přelití motorového oleje do motoru může dojít ke zničení katíku. Na mém Favoritu jsem pročišťoval katalyzator obyčejným naturalem a na technické 3x OK. Platina reaguje s oxidem uhelnatým až při vyšší teplotě, tak to před technickou rozžhav...Ovšem nechodˇ přes 1400 °C to už schoří platina. A životnost se pohybuje okolo 150 000 km.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.