Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem občanem SVK a vyřizuje se mi trvalý pobyt ČR v místě kde momentálně bydlím, pracuji a taky jsem se tady oženil. Na vyřízení mám čekat 1-2 měsíce. Koupil jsem si auto v ČR 21.11.2011 a momentálně řeším jestli můžu jezdit, nebo čekat tak dlouho. Na manželku ho přepisovat nechci, je to pro ni velké břemeno. Auto má už vyřízené povinné ručení, jsem druhý majitel a doklady od vozidla mám všechny. Hlavně jestli s ním můžu na evidenci bez dokládání potvrzení o pobytu. Jsou nato nějaké lhůty, nebo mi uloží sankce, zato že nemůžu vozidlo registrovat pokud nebudu mít doklad o pobytě? Můžu jezdit? Děkuji.
jezdit může každý kdo splní zákonné podmíny, nevím sice co je SVK, ale pokud nejste zbaven svéprávnosti, máte ŘP, registrované auto které plní zákonné podmnky, tedy platnou TP a pojistku, můžete jezdit...K registraci musíte doložit trvalý pobyt, u občana UE přechodný pobyt u občana mimo EU dlouhodobý pobyt, můžete být registrován. Tak se to píše v zákoně.
Pokud nemáte v ČR jeden z uvedených druhů pobytu, tedy konkrétní adresu která je uvedena v registru obyvatel, nelze Vás registrovat jako provozovatele, ale ůžete být zapsán jako majitel auta s adresou třeba v Tasmánii...pak ale musí být jako provozovatel registrován někdo s adresou v ČR...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.