Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko, mám auto s pohonem 4x4 a někde sem zaslechl že musím mít, jeliož mám 4kolku všechny zimáky stejný značky, rozměru atd, zdá se mi to docela blbost, myslím tím toho výrobce, ale chtěl bych vědět co je na tom pravdy. Sám mám na každý nápravě sice stejný rozměr, ale jinýho výrobce pneu, pročetl sem co se dalo ale nikde sem o tomhle žádnou zmínku nenašel. Díky
Tak logicky bych brala, že když máte čtyřkolku, tak určitě by měly být všecky 4 pneu stejného výrobce. Jedna značka může lépe vynikat v břečce a ta druhá zase víc ve sněhu... tak co to s tím autem asi udělá? Nevím, ale přece ani vy nenosíte na každé noze jinou značku
Jelikož, mam auto jen do práce což znamená v pondělí 30 km a v pátek 30 km zpátky, tak mi jde jen o to aby až mě zastaví PČR tak aby neprudili, je to živější auto takže po přidání plynu na břečce, sněhu atd.. si to stejně dělalo co chtělo i když byly stejný pneu, pokaždý jde na přední nebo zadní nápravu jiná síla, proto se mi to zdá pitomost, jde jen o to že mi jednu gumu někdo šikovnej říznul a já už stejnou nesehnal tak sem koupil dvě jiný a bylo hotovo. Jo a co to s autem udělá musím snad vědět já, já sem řidič a podle toho musim ject aby se nic nedělo
bohužel logika není tím správným argumentem-alespon co se legislativy týče...,ale k meritu věci- copak by to s tím autem tedy asi udělalo-když jeden typ vzorku je lepší na břečku a druhý na sněhu(jak píšete)...? To by mě vcelku zajímalo... Podle této logiky bych měl dávat jiné letní pneu na suchu a jiný za deště...?!
Tady se přece neřeší jaké pneumatiky by měl používat, ale zdali nebude problém, když bude mít jiného výrobce. Jen jsem chtěla podotknout, že asi každá náprava se bude chovat jinak! Tak proč tady řešíte další téma . Jestli chcete, založte si nový dotaz.
dotaz zněl jasně,zda můžou být na autě 4x4 na obou nápravách různé pneu-ano mohou v souladu s TP a registrem samozřejmě,není v tom problém jak legislativně,tak i v reálu...Takže žádné jiné téma...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.