Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
mam na vas dotaz. Prisla mi z Ceske kancelare pojistitelu (CKP) slozenka na skoro 5000 Kc za nezplacene povinne ruceni za obdobi 1.1.2009 - cerven 2009. Nechapu, proc mi to prislo az po trech letech, ale opravdu jsem to nemel zaplacene, ptal jsemse v pojistiovne, nechapu proc, ale to je jina, proste je to moje blbost. Do 15.12.2011 mam zaplatit castku, jinak me asi daji k soudu. Mate s tim nekdo zkusenosti? Nevite jestli se na to vztahuje 3leta promlceci lhuta, ktera by podle me zcinala bezet od 1.1.2012, nebo se pletu? Dokazete mi to nekdo vysvetlit nebo mam jen proste zaplatit?
Diky za nazory,
David
Zaplatit to musíte,jinak vám narostou další výdaje za advokáty,soudy atd.Pokud jste si vědom,že jste opravdu dlužil,tak není o čem přemýšlet a zaplatit,ať máte klid.
Ono i kdyby šla uplatnit ona tříletá promlčecí lhůta, tak by dle Vás toto nastalo až 1.1.12. Ale o pohledávku se ČKP přihlásila nyní, není tedy dobrým nápadem dělat mrtvého brouka a 2.1.2012 vítězoslavně prohlásit, že na Vás nemohou. Chápu že jsou Vánoce, ale já být Vámi, těch 5.000Kč urychleně zaplatím, než budete v mnohem větším průšvihu...
U Vás je těžké zaujmout nějaké stanovisko ohledně soudního rozhodnutí v případě neplacení pojištění. Není zde uvedeno jak k tomu došlo co se v té době ohledně pojištění stalo. Vaše záležitost se netýká čkp. Spor nastal pravděpodobně s pojišťovnou.
doplněno 26.11.11 08:05:Tento příspěvek pro " polednice"
Je to divné, co to máte nebo měli za pojišťovnu? Většina pojišťoven v případě nějaké nesrovnalosti upozorňuje. Nechápu tuto pojišťovnu! Řekl bych, že pojišťovny se o své klienty zajímají alespoň moje pojišťovna se tak chová.
Zase tak zajímavé to nebude. Že se to dozvídáte až nyní, bude s největší pravděpodobností chyba Vaše a ne soudu či pojišťovny. Ale vyjímka se občas stane.
právě proto že původní dluh by mohl být promlčen po 3 letech, 1.1.2012 to budou 3 roky co vstoupil v platnost zákon o povinném ručení, ČKP se proto činí a oslovuje kdekoho aby to postupně stihla do doby než by mohla nastat 3-letá promlčecí lhůta...
Podle mého názoru bude později ČKP tytu "dluhy" i po promlčení prodávat se slevou agenturám které se tím živí, a ty se nebudou s nikým párat, dají vše k soudu a ty budou vydávat platební příkazy jako na běžícím pásu...i na pohledávky které jsou promlčené, protže soudu nepřísluší poučovat dlužníky o tom, že je vše promlčeno...ten kdo obratem nepodá proti příkazu odpor bude platit jako mourovantý...až se to rozkřikne, opět se sníží počet nic nechápajících prosťáčků jezdících s nepojištěnými auty...o auta totiž brzy přijdou,a možná i o střechy nad hlavou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.