Nejste přihlášen/a.
Zákon č. 56/2001 Sb. ve svém §6 odst. 1 stanoví toto:
"(1) Každý, kdo hodlá provozovat na území České republiky silniční motorové vozidlo a přípojné vozidlo, je povinen tato vozidla přihlásit k registraci na předepsaném tiskopisu u příslušného obecního úřadu obce s rozšířenou působností, s výjimkou osob, jejichž pobyt na území České republiky netrvá déle než 185 dnů v příslušném kalendářním roce, (dále jen "žadatel")."
Mysíte že když bylo vozidlo v polopřevodu až do zániku, dalo by se tímto zákonem proti čkp argumentovat? Jelikož jsem jej nikdy nepřihlásit k registraci až do jeho zániku, jasně z toho plyne že jsem jej nikdy nehodlal provozovat!
Téměř každy, kdo se okolo čkp a jejich sankcí v podobě příspěvku do GF motá argumentuje podobným ustanovením zákona. Důležité ovšem je zda-li bylo vozidlo provozováno či nikoliv a to je to podstatné. Vozidlo v případě neprovozování se nesmí objevit na veřejně přístupných komunikacích.
doplněno 25.11.11 15:56:Argumentovat a vysvětlovat čkp můžete čímkoli ona však žádné takovéto prokázání neakceptuje! Pochybuji však o tom, že se Vám čkp ozve- musela by to být souhra nějakých náhod neb ukončení pojištění po 1.1.2009 a neuzavření nového, to mají nahlášené z pojišťovny.
Právě že ozvala Auto neprovozované, rozebrané, s propadlou technickou a v polopřevodu na mně od 5.11.2008 nepřihlášeno a vyřazeno z evidence 20.4.2009 na základě ekolikvidace. 14.11.2011 přišla výzva na 4700kč
Bych rád věděl, jak se Vám podařilo vyřadit vozidlo bez doregistrování? A ještě jedna věc mě zajímá a to zda bylo vozidlo pojištěno v té době někde mezi tím 5.11.2008 a 20. 4. 2009?
Přepasli ho na mně vlastně při vyřazení z registru. A pojištěné nebylo jelikož bylo polorozebrané a nebylo provozováno.
Jak to tedy vidím, když se už ozvali tak projdete tou samou cestou jako všichni, kteří se touto problematikou zabývají. V prvé řadě je třeba odpovědět na ten čkp dopis a to do 30 dnů. Argumentaci nechám na vás - a s tím hodláním nehodláním to je dobré. Případně můžete uvést, že jste v tu dobu nebyl majitelem - Co víc si přát?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.