Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

H1 HID BLUE homologace

Od: fiatjakub odpovědí: 8 změna:

Mám otázku ohledně homologace žárovek H1 s modrým osvětlením, nedávno jsem jako dárek dostal tyto žárovky, dal jsem je na auto, a musím uznat, že oproti normálním H1 je to paráda. Ale co policice na to? Je to vubec homologovaný? Každý říká něěco jiného, prosím o radu, dřív než budu platit pokutu za špatné žárovky. :) Děkuji :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

moto*
hodnocení

0x

Jak pro koho, já když jedu a někdo s tím svítí, tak mi to přijde fujtajblové.

stirecek*
hodnocení

0x

No musím uznat, že je to fakt paráda, když potkám takové světla v protisměru a dotyčný se ještě diví, když na něj blikám.*zed*

Nepleťte si modré žárovky a xenonové výbojky. To není totéž. Nevím jestli jsou modré žárovky homologované (mělo by to na nich být napsané), ale není důvod, proč by měly oslňovat víc, než jakékoliv jiné žárovky.

stirecek*

Tyhle žárovky nejsou schválené viz xenony-levne.cz/...

ani na našem trhu neexistují přestavbové sady, které by byly schválené pro provoz na veřejných komunikacích.

doplněno 26.11.11 18:01:

psal jsem, že žádné modré žárovky nejsou u nás schválené a nejsou u nás schválené ani přestavbové sady. Je fakt štěstí, takovéto svícení potkat v noci...

Musím se opakovat. Nepleťte si modré žárovky a xenonové výbojky. Váš odkaz odkazuje na xenonové výbojky, ale o těch tu není řeč!

doplněno 26.11.11 17:56:

Omlouvám se, odkaz neodkazuje na výbojky, ale Vy píšete o sadách xenonů. Tady je ale řeč o modrých žárovkách, které se jen vymění za ty bílé. Žádná přestavbová sada k nim není potřeba. Jsou to normální žárovky, akorát, že jsou modré.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Světlomety automobilu mohou mít jen bílou nebo žlutou barvu.Pokud tedy mají Vaše žárovky barvu jinou, je jen otázka času.kdy Vás chrániči a pomahači odchytí.

doplněno 25.11.11 18:22:

Najděte si ve vyhledávači článek iDnes "exkluzivní test:modré žárovky jsou parodie na xenony".Tam se dozvíte více včetně upozornění,že tyto žárovky nejsou povoleny .

nu*
hodnocení

0x

homologace je na příbalovém letáku, krabičce a snad i na žárovce, pokud to nejsou bílé H1 obarvené modrou lihovou fixou na blue...

erikch*

zrovna tyhle H1 HD Blue(alespon od Philipsu) homologované jsou-ale jak tu již bylo napsáno-na obalu by to mělo být napsané,a hlavně i na popisce(patici)žárovky je taktéž homologace(E...nějaké číslo) A ještě poznámka,pokud je to homologované třeba v Itálii,tak tím pádem to musí akceptovat i náš stát(Unijní legislativa je nadřazena naší)-prostě je-li na žárovce E a číslo,můžete být v klidu a žárovky nainstalovat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]