Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat při rozbití čelního skla?

Od: milan* odpovědí: 14 změna:

Ahoj,může mi někdo poradit co dělat,když mi vozidlo přede mnou rozbilo kamínkem čelní sklo,shodou okolností jsme jeli každý v jiném pruhu a projížděli křižovtkou se semafory ,já jel rovně a to vozidlo odbočilo vpravo,já nemohl hned zastavit a tak jsem zastavil až za křižovatkou a šel se podívat, co se stalo a ono bylo rozbité sklo pod stěračem.za tím autem jsem nemohl jet,protože nevím kterým směrem odjelo. pamatoval jsem si SPZ až na poslední číslo, zavolal jsem tedy dopr.policii,která si sklo vyfotila,sepsala se mnou protokol,že by neměl být problém to vozidlo zjistit,po týdnu jsem se dostavil na dopravní policii, aby mi zdělili,že případ byl odložen,samozřejmě nemám pojištěné okno,Dá se něco udělat?,díky ,, chránit a pomáhat´´

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Máte smůlu, pokud řidič od kterého údajně odlétl kámen nepřizná svoji vinu (proč by to dělal) a nemáte pojištěné čelní sklo, platíte ze svého.

doplněno 08.11.12 17:02:

protest:Nejlépe je podat trestní oznámení na neznámý šutr, ten to sklo poškodil. Když radíte nesmysl, tak ať se policajti pobaví.

itan71*
hodnocení

2x

@milan je tady spousta odpověďí a to že jste byl na policii po týdnu tak to je pro ně krátká doba mají ze zákona 30 dní.Na nějakého neznámého pachatele zapomeňte. Před 7 lety mi na parkovišťi promáčkli dveře škoda byla 31 000kč, policie vyfotila případ odložila a co jsem měl dělat, naštěstí byla havarijka. Přikláním se k připojištění předního skla popř. všech skel a není to takový ranec peněz aby jste nemohl uzavřít připojištění skel, já mám komplet za 500kč ale taky záleží jaké máte auto každý má jinou cenu a bydlí jinde atd. Známému jsem to doporučil a ten to udělal a asi za 2měsíce šel na pojišťovnu a nebyl žádný problém má fungl nové sklo. V roce cca 2000 to tak ještě nešlo to si před pojištěním skel pojišťovna fotila zda nejsou poškozená.

artik*
hodnocení

0x

nechápu vaše chránit a pomáhat . Vy jste byl u toho a značku neznáte a policista tam nebyl a má to vyřešit? Pojištění všech skel stojí 250,- na rok k POV

olaf71*
hodnocení

0x

myslíte, že by Vám někdo řekl " jo jasně, já Vám to sklo zaplatím z povinného ručení " *zed*

na to je nejlepší nechat za pár stovek ročně nechat připojistit aspoň přední sklo. za těch 250 kaček, jak je tu psáno, jsem ještě neviděl, to bude asi sklo do dveří.

artik*

platím POV 1950,- ročně a jsou tam všechny skla na autě ( obsah motoru 1,9 )

olaf71*

je to možné. v on line kalkulačkách při maximu bonusu je možnost pojištění i za cca.17 stovek, ale každý nemá takový bonus. ale ...?

hodnocení

0x

Proto neni problem a ma to "skoro" kazdy , za par kacek pojistene skla. A pohoda. Vy to mate odlozene , ted nikdo vinu neprizna tak to musite platit ze sveho.

protest
hodnocení

0x

Tak si čtu odpovědi a nestačím se divit. Vám někdo poškodí sklo a všichni nakonec obviní Vás, že nemáte nějaké pojištění.

Osobně bych podal trestní oznámení na neznámého pachatele. Cena skla bude více než 5 000 Kč, takže se tím policie podle mého musí zabývat. Že znáte skoro celou značku Vám může situaci značně ulehčit.

Toto není myšleno jako rada, jen postup, jak bych to řešil já (a pro rejpaly, auto mám pojištěné včetně skel).

stirecek*
Se musím smát.podat oznámení na neznámého pachatele vyjde nastejno.policie ti odloží a stejně nic neuvidí. A když někoho najdou mudi u to napřed dokázat. Takže tudy cesta nevede. Buďto jezdit dal a sklo si při pojistit. Po nějakém čase pojistku uplatnit. Anebo najít dobraka který často bourá nemá bonusy a přizná to NS sebe za nějaký úplatek ovšem.
olaf71*

když budeš znát o mě všechno, tak věř tomu, že Ti to okno nikdy nezaplatím

doplněno 08.11.12 17:16:

Tobě by se rozhodně vyplatilo si skla nepojišťovat, když na někoho ukážeš a zákon pomůže :)

erikch*

vynechám dohady a doporučení o podávání tr.oznámení a s křížkem po funuse pojištění skel-poradím vám oslovte,samozřejmě osobně,autoskloservisy ve svém okolí a uvidíte sám,že za něco na pivko(pár set) to půjde přes pojištění vyřešit...Prostě jim popište co a jak na férovku a jde to-jsme v čechách,zemi neomezených možností...Pořád lepší zaplatit pár stovek,než cálovat celé sklo+práci s materiálem ze svého...

ben*

ano, té neomezené možnosti se říká pojistný podvod.. Bližší informace nalezenete v tr. zákoníku..*smich*

erikch*

ben -bohužel nemůžeme podvádět ve velkým-jako celá garnitura téhle země,naposledy např. třeba zatím nepravomocně odsouzený poslanec Pekárek,takže na nás ostatní zbývají "drobky"...:-P A to je život...

hodnocení

0x
citujisamozřejmě nemám pojištěné okno,Dá se něco udělat? Tak tohle mě velmi pobavilo - ano, dá se něco dělat - pojistit si přední okno. Shrňme si fakta - auta jezdi povinně na zimních gumách, které se vyznačují mj. hlubokým vzorkem, na silnicích se vyskytuje spoustu kamení a auta už dnes nemají dříve povinné zástěrky. Co z toho ,,překvapivě´´ vyplyne? Že o sklo přijdete, je jen otázkou času a štěstí kdy to bude. Myslím, že se chovám k ostatním na silnici ohleduplně, už mockrát jsem pomáhal u poruch a nehod, ale přijít za mnou někdo s tím, že jsem mu rozbil okno kamínkem, tak s ním vyrazím dveře. Přesněji řečeno - ani není třeba fyzického násilí, stačí jednoduchá výzva : Dokažte, že jsem to sklo rozbil právě já! Sám mám připojištěny všechny auta, jak v rodině, tak služebák, tak nevidím důvod, proč přijít o bonusy kvůli komusi, kdo ,,ušetří´´ za připojištění skla. Holt některé úspory vychází poměrně draho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]