Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sprey na ucházející pneu.Má cenu ho koupit?

Od: kl* odpovědí: 15 změna:

Asi za 14 dní,nebo týden musím dofouknout jedno kolo.Má cenu koupi nějaký sprey a nafoukat ho tam nebo to je na nic a je lepší pneumatiku sundat a prohlídnout?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nech to spravit u profíka...

Přesně tak, ty spreje jsou jen nouzové prostředky na opravu malých defektů a význam podle mě mají třeba pro LPG auta, které často mají místo rezervního kola Pokud guma uchází, je nejlepší hodit to do pneuservisu na opravu, než do toho cpát nějaký sprej

fik
hodnocení

0x

Moc ne,na velký únik to stejně nepomůže a malý únik spraví rychle každý dobrý pneuservis

hodnocení

0x
U starých duší dochází k degradaci materiálu,jeho řídnutí. V mléku je kasein, a ten tu řídkou duši ucpe, zalepí...
To mi vysvětloval děda, když jsem se ho ptal, proč leje do duše od kola mléko...
Kupodivu tenkrát to fungovalo.
Ovšem to mléko bylo přímo od krávy, plnotučné. Ne jak ta okradená zředěná upravená bílá voda dnes.
.
Mám třicet let starou dvoukolovou káru. S origo dušemi, asi tak se dvěmi záplatami na každé. Přechlastané mlékem. Sem tam musím měnit gumičky ve ventilcích, protože stárnou a netěsní. Duše drží.
Spray bohužel neznám...

...a při vypouštění duše to neskutečně smrdělo... *blee*. U bezdušovky bych to asi nezkoušel.

hodnocení

0x

Pokud je to bezdušová a jste schopen najít díru, kterou to uchází jsou dobrá věci knoty. Stojí pár korun a fungují dobře. Sám jsem takhle už gumu opravoval, kdy jsem asi 10 min po zalepení už uháněl daleko nad rychlostní limity a vydrželo to celou životnost gumy. A to jsem ho tam ani nedal zrovna přesně v úhlu a ani dobře. Byl to první pokus. :)

V servise je to vždy na jistotu, ale sundání kola, lepení a nandání kola něco stojí...

Řídká duše by šla zkusit jako říkal @hejkal, také jsme takhle doma opravovali a ani to nebylo mléko přímo od krávy, ale z pytlíku. :)

doplněno 08.02.16 07:50:

ten opravný sprej jsem vlastně také už zkusil, měl jsem ho pro sebe na moto, ale nakonec jsem ho použil na kolo syna. Malinká kola, pořád ocházela a už se mi to nechtělo sundávat. Vypustil jsem je, napustil sprejem a do rána ušla. Ale další nafoukání drží dodnes. Řekl bych, že je to vhodné právě do duší/nezas*** to gumu a disk.

Sprey na ucházející pneu.Má cenu ho koupit?
Sprey na ucházející pneu.Má cenu ho koupit? #2

asd1
hodnocení

0x

To je kolo na náklaďáku nebo na koloběžce?

Obecně opravné spreje jsou jen na nouzové dojetí, ne na trvalou opravu.

Mlíko - na malé netěsnosti funguje, ale když se to rozebere tak ten smrad je naprosto úžasný...

hodnocení

0x

Pokud jednou za 7-14 dnů ,tak návštěva servisu vykoumají čím to uniká i kdyby muselo celé kolo pod vodu!Tak mně to alespon dělali.Pak šla pneu dolů a vyčistit na disku dosedací plochy,pak vydsrželo boz dofouknutí víc jak 2.měsíce!

instalater*
hodnocení

0x

Zdarec , pokud máš bezdušáky , tak zkus mýdlovou vodu mezi ráfek a gumu. Často se stává , že uchází právě tam ( u starších ráfků)

Já právě sháním nějaký spray na opravu gum na motorku . Bohužel mám tak velký kola , že bych těch sprayů musel vozit několik a zase bojuji s místem.

hodnocení

0x

Sprej určitě ne, ten je dobrý jako nouzovka na dojetí. Mechanici, kteří Vám pak někdy budou gumu vyměňovat Vás budou proklínat.

Jakákoliv svépomocná oprava (zmíněné knoty) je problematická. Stejně po ní budete kolo muset nechat vyvážit.

instalater*

magdon - ale jak si jinak pomoci na cestách? Já např. najedu na mašině přes 15 000km za rok a jenom loni jsem dělal 6 států. Mám velký gumy 335 /30 ZR18 hever vozit nemohu kvůli místu. Jak si pomoci? S touto otázkou stále bojuji a nevím si rady.

asd1

Vozil bych ty knoty a malou pumpičku. Na větší díru záplatu zevnitř (s kordem, navulkanizovat), tj. musís mít výbavu na sundání gumy. Hever nahradíš nějakým sochorem (to jde i u auta - pár cihel a 2m kláda = zvedneš i dodávku)

Opravný sprej je na drobnosti a jenom na dojetí do servisu (tam ti poděkujou že to budou muset čistit;) V civilizaci je lepší mít pojistku na asistenci včetně odtahu...

instalater*

No jo , já jsem zapomněl napsat , že nemám normální motorku , ale trošku vzrostlejší *smich* . Přední guma je 200/50 x 18 a zadní jsou 335/30x18 a váha 540 kg. Pokusím se sem dát fotku zadního kola . Je to foceno pro porovnání s osobákem. Hrozím se jakéhokoli defektu kola. A malou pumpičkou toto dofukovat nelze.

Sprey na ucházející pneu.Má cenu ho koupit? #3
asd1

Proč by nešlo dofouknout? Jen to trvá dýl ;)

Na malý defekt (hřebík atd.) knot a pumpička, Na větší asistence - odtah - servis. Nebo pomalu dojedeš i na prázdným kole, jen zničíš gumu tak holt koupíš novou...

Beztak píchneš v zimě a dešti, tak ten odtah přes asistenci je nejlepší a nemusíš se s tim babrat. Pokud nejsi mimo civilizaci tak to je v pohodě.

instalater*

Tak s tím naprosto souhlasím - že to trvá trošku dýl. I to že stejně píchnu v zimě a v dešti. *smich* I ten odtah je problematický , jelikož je to tříkolka - Rewaco a většinou odtahovky nemají plošinu , ale dvě nájezdové rampy. Nejraději bych to vyměnil za choppera ale když já ji miluji. *hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]