Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde zaplatit pokutu, v jiném městě?

Od: helpneeded odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

rád bych zdejší chytré hlavy poprosil o pomoc v následující situaci. Dostal jsem pokutu 500 Kč, vina byla jednoznačná a částka relativně nízká, souhlasil jsem proto s udělením pokuty na místě, ale neměl jsem u sebe peníze. Policajt mi dal bloček s pokutou 500 Kč, ale nedal mi složenku, na což jsem přišel až další den. Můžete mi poradit, kam jít a jak pokutu lze zaplatit? Bydlím v Praze, pokutu jsem dostal asi 150 km od Prahy, ale to by nemělo hrát roli, jednalo se o státní policii.

Velice děkuji za odpověď.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

valdik007*
hodnocení

1x

Pane Helpneede:) na tom utržku pokutového bloku, která vám dal policista je napsáno pokuta na místě nezaplacená a propiskou 500,- Kč, nebo tam je přimo vytištěno 500,-?

hodnocení

1x

vložte obrázek bločku!

hodnocení

0x

Dobrý den, tak to je podle mne pochybení policisty, protože tím, že vydal bloček a nevzal si peníze, mu ty peníze budou osobně chybět při vyúčtování. Neměl bloček vůbec vydávat, když jste neměl peníze u sebe, měl dát pouze tu složenku. Tedy záleží jen na Vaší ochotě a poctivosti, protože máte v ruce doklad vlastně o zaplacení. Pokud to chcete i přesto řešit, na tom bločku by mělo být razítko s názvem příslušného oddělení PČR a číslo bločku. Podle toho lze zavolat na 158 a tam by měli říct, kam peníze poslat. Anebo si zajít na kterékoli oddělení PČR. Tam by info také měli dát.

v tomto případě bych na linku 158 rozhodně nevolal. je to tísňová linka. tazatel má určitě připojení na internet, tak si příslušné policejní oddělení i s kontakty najde během 5 minut.

buss
hodnocení

0x

Když vám dal blok, tak jste to vlastně uhradil. Předpokládám že vás bude hledat, jinak to cvakne ze svého. Nebo ho najít a těch 500 mu dát ( a žádat 10 % odměny...). Jen tak někde poslat prachy už nemá smysl. Stát by dostal 1 000.

helpneeded
hodnocení

Tady zasílám foto bločku:

i43.tinypic.com/...

Bohužel neslouží jako doklad o zaplacení. Spíše se mi jedná o to, že jelikož jsem nedostal složenku, tak doufám, že pokuta nebude zatím evidována jen na policii v tom daném okrese, což je asi 150 km od mého bydliště a určitě tam kvůli tomu nepojedu.

Ještě jednou díky moc za Vaši pomoc.

buss

No a šlo to uvést hned, že je to blok na neuhrazenou na místě a ne jen na 500 Kč.. Blok bude předán na příslušný fin. odbor a ti budou evidovat dluh. Zjistit si jejich konto, VS. a uhradit, nebo to natahovat...

abcda
hodnocení

0x

Tato pokuta je na místě nezaplacená, tudíž ji bez složenky můžeš uhradit na kterékoli služebně PČR. Splatnost pokuty je do 15 dnů od uložení. Policista si ji podle čísla série najde v databázi a odklikne zaplatit a vydá ti za to bloky na místě zaplacené. Po lhůtě 15ti dnů však z databáze mizí pro policistu možnost na kterékoli služebně to zaplatit. Další možnost je, že ti na kterékoli služebně dají složenku, kdyby policista neměl dost, aby ti dal v blocích zaplacených. Jinak vybíraní peněz po 15ti denní lhůtě řeší celní úřad.

abcda
hodnocení

0x

Pokud to nepůjde jak jsem psal prvně a budeš to muset zaplatit na útvaru PČR, ze kterého je policista co ti uložil pokutu, měla by být adresa útvaru na zadní straně toho útržku co si sem dal. Na nejbližším útvaru PČR k tvému byidlišti, by ti ale v tom systému mohli dohledat tu pokutu podle série, a když už by ji od tebe nemohli přijmout k zaplacení, tak aspoň by sdělili kdo ti ji vystavil. Tu složenku na zaplacení si správně měl obdržet. Když zjistíš útvar PČR, který pokutu uložil, stačilo by tam zavolat, ať ti nadiktujou adresu celní správy ze složenek co vydávají. To pak na poště vyplníš a zaplatíš (jako variabilní symbol by se mělo uvádět rodné číslo, pokud nejsi cizinec).

atreus*
hodnocení

0x

"Poučení o způsobu zaplacení a o následcích neuaplacení je uvedeno na druhé straně tohoto bloku" - přečetl jste si je?

valdik007*
hodnocení

0x

Sprane odpovedel uzivatel abcd, policista zapomel dat slozenku, ale to nic nemeni na tom, ze s timto utrzkem by jste mel jit na policejni stanici pokutu zaplatit.

jimmyfloyd*

a o tom je celej stát... když mi státu tak okamžitě nebo penále,exekuce , ale pokud stát nám tak je přece hodně času

helpneeded
hodnocení

Díky moc uživalteli abcda. Tak jsem s blokem šel na nejbližší pobočku PČR, kde mi řekli, že na místě tedy né, ale že mi dají složenku. Když zjistili, že složenku nemají, zavolali hlídku, která mi očividně ve velkém presu dala do ruky složenku a jela si svou cestou. Vzal jsem složenku a jel domů.

Nicméně doma jsem zjistil, že adresátem na složence je Celní úřad Praha D8, tak doufám, že když jsem dostal pokutu 150 km od Prahy, tak nebude pokutu evidovat jiný (místně příslušný) celní úřad, abych neposlal peníze jinam, než je potřeba. Nevíte, jak to v tomto případě je?

abcda

Nechtěl bych kecat, ale každej okres vyřizuje pokuty na příslušnym celním úřadě a jak oni mají propojenou databazi přestupků nevím. Jinde by ti zas dali složenku s adresou jinýho celního úřadu. Pokud chceš mít jistotu, mrkni sem a najdi si třeba ten úřad ze složenky co si dostal "http://www.celnisprava.cz/cz/aplikace/Stranky/scu.aspx"případně jim zavolej a zeptej se, jistě budou ochotný odpovědět na tvůj dotaz, zda tam evidujou tvoji pokutu.

valdik007*

To je jedno, hlavni je ze pokutu zaplatite, nereste adresu celniho uradu. Dulezite je to, ze pri platbe pokuty zadate jako variabilni symbol svoje rodne cislo, aby se vedelo kdo pokutu platil. Na te policejni stanici, kde vam dali slozenku, jste to taky zaplatit mohl, verte mi, ze to jde. Ale je to slozitejsi postup, proto vam dali slozenku. Takhle zaplatite slozenku a je to hotove.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]