Nejste přihlášen/a.
Před 4 roky jsem koupil ojetinu s rádiem,konkrétně KENWOOD KRC-2560,jde o starý model,ještě s kazeťákem,mě to stačí,stejně poslouchám jen radio. Asi před 2 roky radio začalo zlobit, např. na 2-3 dny nešlo zapnout,pak např. 1 měsíc hrálo.Poslední dobou se navíc vynechávalo,když auto přejelo přes nějaký hrbol,před 14 ukončilo činnost úplně.Zkoušel jsem vzadu pohejbat kablíkama,ale nic. Bohužel jem k radiu dostal jen manuál,ale ne klíče,kterým bych mohl adio vyjmout.Na obou stranách rádia jsou nějaké zdířky,kde se asi zasunují ty klíče. Je nějaký jiný způsob,jak rádio vyndat?Dají se nějaké podobné klíče zakoupit?
doplněno 23.11.11 19:02:Myslím takzvané vytahováky.
ohnout drát do tvaru U a tak vyrobit dva kusy, tak aby to pasovalo do těch otvorů a vraž to tam, pak zahnout do boku a přitom tahat ven. pokud tam nejsou dírky (já je v Kenwoodu měl) a budou tam podlouhlé otvoru, tak použít tenký šroubovák
doplněno 23.11.11 19:44:jinak ty vytahováky budou u nového rádia, tak jestli ho budeš kupovat, tak Ti třeba budou pasovat
Kdybych uvažoval o novém rádiu,podle čeho bych měl vybírat.Myslím, co se konstrukce týče.Jsou všechny rozměrově stejné atp.?
bude Ti tam pasovat 1DIN rádio, nebo 2DIN. rozměry jsou typizované. za mě rádio musí mít USB, nebo na paměťovou kartu. klidně bez mechaniky. pak máš jistotu, že to bude hrát, nepřeskakovat. stává se i, že mechanika je po ránu zatuhlá, CD se nechce načíst. z USB je tohle vše vyřešené.
Takže je jedno co koupím? U specifikace jedn.modelů žádné konkr. údaje o DIN,nebo rozměrech nejsou,konkrétně mám na mysli:
to by šlo, je to 1 DIN. pokud auto mělo někdy origo rádio, tak se použije plast. redukce, která zaslepí zbytek otvoru, např. jako mám já ve Focusu. Já jsem však použil tohle rádio: prohifi.cz/...
Nemohu si pomoct, ale připadá mit to, jako by to rádio bylo ve Favoritu nebo Felicii. Pokud bych měl pravdu, tak si vemte křížový šroubovák a zespodu rádia (na dně, pod rádiem) jsou dva šroubky, které drží kastlík na rádio (šroubek je prošroubovaný skrz plast palubní desky a uchycen ve čtvercové matici - plovoucí v tom plastovém kastlíku). Po vytáhnutí tohoto celku, se to rádio z toho kastlíku bude osvobozovat lépe.
Takto ten kastlík vypadá zvenku a na foto je vzhůru nohama (otočen o 180°). Pokud máte pod rádiem ještě středový panel mezi předními sedadli, tak nevím, jestli se tam dostanete. Případně by musel jít ven i on. Ale zezadu od drátů rádia je v tom středovém panelu dutina a ty šroubky by teoreticky jít ven mohli i tak. Není to nic nezvládnutelného a složitého. Pak už to rádio osvobodíte a nikde nebude vidět omačkaný plast od násilného tahání.
Žádné šrouby jsem tam nenašel!Asi to nechám odborníkovi.
doplněno 27.11.11 19:02:Pod tím rádiem je středový panel!
Tak je to, jak jsem psal. Ty dva šroubky jsou přístupné po odmontování toho středového panelu.
Zdířky bývají vlevo a vpravo takto na krajích. Není mi, ale jasné, proč na to jdete takto blbě . Už jsem zde psal, že je lepší demontovat ten kastlík celý i s rádiem. Pokud máte potíž s tím středovým panelem, tak zde je schéma:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.