Nejste přihlášen/a.
Dobry den, potrebovala bych poradit. Jeden pan mi udelal skodu na aute. Vse je na jeho pojistovne,mela jsem uz i likvidatora.Chteji po nas vyjadreni k nehode ja jsem to hned poslala,ale ten pan se k tomu odvolal,ale pritom to podepsal,ze to zavinil.Uz je to dva mesice a vyjadreni neposlal.Nevim co stim mam delat nechce se tomu vyjadrovat a pojistovna to asi taky neresi.Muze mi nekdo poradit? Dekuji
zajděte na pobočku oné pojištovny viníka-nechte si zavolat vedoucího a v klidu se jednak pozeptejte na řešení události a zároven mu(jí)"taktně" naznačte,že budete věc medializovat a že asi o takovou reklamu ona pojištovna jistě stát nebude-obzvlášt v období ke kterému se váže "obnovování" hodně smluv,a že nějaký odliv klientů za to rozhodně nestojí...Jednejte vklidu,ale asertivně...
důležité je mít vše pod kontrolou, pokud máte záznam o něhodě s vyjádřením škůdce že nehodu zavinil, bude to jednodušší...pojišťovny mají crash-software který simuluje průběh nehody a následný rozsah poškození...řešil bych to s jeho pojišťovnou, ne tady
osobně doporučuji pokaždé volat policii, policie musí sepsat záznam a zpravidla na míste potrestat viníka blokovou pokutou, pokud se zaviněním souhlasí
Policie se volá jen v případě vyšší škody jak 100 000, nebo poškození majetku třetí osoby a nebo když se nemůžete dohodnout o víníkovi. Ale nechápu když je sepsán záznam o dopravní nehodě je jasně vidět kdo je viníkem a sám viník to podepíše, tak jaký právo má podávat odvolání.. Z kapsy toho chlapa nic nepujde všechno zaplatí jeho pojišťovna, jen mu snížijou nějaký výhody atd...
Každopádně pokud by to chtěl otočit a vinit vás jako viníka to je věc druhá. Ale pokud toto neudělá nechápu důvod odvolání se.. Každoádně je potřeba zavolat na vlastní pojišťovnu, jeho pojišťovnu a ptát se přímo tam. Nebo si zjistit jak je to s právním řízením těchto situací a viníkovi zavolat, že to budete po něm chtít soudně. Každopádně bez policie je tato možnost horší.
Fotodokumentaci nehody asi nemáte že?
Já jsem měl zhruba před měsícem nehodu. Viník byl jasnej, vyjel mě ze zatáčky do protisměru a čelně mě srazil. Ani jsme uplně nesepsali záznam. Vše jsem potom domluvil telefonicky. Věděl, že mám všechno nafocený a zavolal jsem si i známého jako svědka šetření nehody. Jsem mladej neotrkanej kluk, tak jsem potřeboval nějakou oporu. No a šetření proběhlo bezproblémů a peníze do 3 týdnů byly na účtu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.