Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám zahraničního kamará, který se rozhodl, že si v ČR koupí auto. Bydlí v Litvě - tedy mimo evropskou unii. Chtěl jsem se tedy optat - jaké kroky musí podstoupit, aby mohl auto legálně vyvézt do Litvy? Nějak se v této problematice ztrácím a budu vděčný za každou pomocnou ruku a ještě vděčnější za "polopatické" vysvětlivky
Předem díky moc,
Pavel
Hluboký omyl, Litva je v EU, takže mu stačí auto, doklady a povinné ručení, aby odjel po ose, po příhláíšení v Litvě stačí poslat do ČR značky a kopii LT techničáku ...Polopatické vysvětlení je na prodejci, protože je to na celou stránku textu ,a na domluvě s kupujícím, jako formu zvolí...exportní zančky lze získat na úřadu kde je momentálně auto registrováno, a podmínky přihlášení v Litvě si musí litevec zjistit sám, už jsem to tady jednou rozepisoval podrobně, tak hledejte
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.