Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení vozidla z evidence

Od: jirik13 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
mám dotaz ohledně vyřazení vozidla z evidence.Auto jsem předal ke zrušení s tím,že mi bude vystaven doklad o ekologické likvidaci.Po týdnu jsem dostal potvrzení o převzetí autovraku do zařízení ke sběru autovraků.Problém nastal ve chvíli kdy na Městském úřadě jsem předal papír,že autovrak byl sešrotován v SRN.Doklad je vydán v českém jazyce a razítko je firmy německé společnosti.Vozidlo mi nechtějí nyní vyřadit z evidence,přitom na potvrzení je napsán souhlas firmy,ičo provozovatele ke běru autovraků dle §5odst.3 zákona o odpadech SRN.Prosím o radu,jak postupovat dále a předem děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

moto*
hodnocení

2x

Můj skromný názor je, že se jedná o nesprávný výklad úředníka a úřad bych požádal o písemné vyjádření k mojí žádosti. Následně bych se obrátil na ministerstvo dopravy.

www.mdcr.cz/cs/ZE/...

Nedávno jsem řešil jeden zapeklitý případ a až dotaz na ministerstvu, znamenal posun vpřed. Kupodivu byli velmi vstřícní.

blackflamesiczi*

jo tohle jsem udelal taky , na ministerstvu nadmiru ochotny, ze me pry zavolají že ted nemaji cas, tak jsem si myslel neco o zadni casti tela a ejhle za 2 hodiny telefon , vse me vysvetlila a odkazala uredniky na novy metodickyy pokyn

jirik138
hodnocení

Děkuji moc za radu.Zkusím to.

cyril*
hodnocení

0x

Jaký je důvod odmítnutí úřadu vozidlo vyřadit?

jirik138
hodnocení

Protože prý není papír napsaný v německém jazyce a je tam jenom německé razítko.

nu*
hodnocení

0x

pokud byl tento doklad vydán oprávněným subjektem, čeština nevadí, pokud jde jen o razítko zprostředkovatele,je to problém, MZP slibovalo vydat seznam oprávněných subjektů v rámci celé EU, ale lidí se tam mění a nemá to kdo zpracovat , v každém případě to lze ověřit krátkým dotezem - mailem v němčině, němci komunikují zpravidla i anglicky a nestalo se mi ještě nikdy že by němec neodpověděl...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]