Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto - studentské, jaké? Děkuji

Od: tutik odpovědí: 10 změna:

Přeji příjemný večer,

chtěl bych se vás na něco zeptat. Ušetřil jsem si na auto něco málo přes 4o ooo,- a chtěl bych si koupit svého prvního miláčka. Můj studentský příjem je malý a rodiče mi taky zrovna nepomůžou. Co čekám od auta? Chci s ním denně jezdit do školy ( 12 km ) a zpět . Pokaždé bude auto ( 5 lidí ) plně naloženo lidma. Toto bude trvat přibližně rok a půl. Potom budu dojíždět týdně 160 km tam a 160 km zpět. Nechci žádnou malou mrchu, chci vozit 5 lidí a chci se v autě cítit dobře. Takže nějaké 3 dvéřové Clio prosím ne. Nabízí se otázka, co koupit za auto :) Můj otec, rozumný člověk, mi doporučuje pořád dokola všude oblíbenou Felicii. např ( auto.bazos.cz/... ) Na ní asi není co zkazit. Osobně pokukuji po Fiatu Bravě ( auto.bazos.cz/...) ale bojím se spotřeby a celkových servisových nákladů. Potom by připadal v úvahu nafťák, jelikož mám Polsko kousilinek, nafta za 30,- je velice lákavá a spotřeba 5 l je velice zajímává. Pojištění bych neřešil, napíšu na dědu, takže objem motoru nechte stranou. U nafty bych viděl výhodu u těch dlouhých cest, které mě čekají za rok, ale nezabiju do té doby motor na krátke vzdálenosti? V tomto případě bych viděl třeba Seat Toledo ( auto.bazos.cz/... ). Co si myslíte vy? Máte lepší návrh? Uvažuji správně? Nafta nebo benzín? Děkuji moc.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co takhle přidat par tisícovek a koupit si škodu fabii 1,9 Sdi, brácha student ji má a nemůže si ji vynachválit spotřeba kolem 4,5 l nafty auto je sice lenivější, protože je bez turba, docela přijatelné ceny náhradních dílu. Na tomto motoru lze nalítat i půl milionu. Pojistka taky na 1,9 není vysoká u Čsob pojišťovny tam to berou podle výkonu ( 47 kW).

sauto.cz/...

tutik
hodnocení

Velice zajímavé, ale 4o ooo,- je pro mě teď vážně strop a výš jít nemohu a ani nechci.

blackflamesiczi*

hlavne neudelej takovou blbost ze si koupis nejlevnejsi model toho co chces to jsou vetsinou vraky a pak tady kazdej nouma resi skryte zavady, na nejlevnejsim aute

doplněno 22.11.11 19:50:

no tak ty fabie za 50 jsou tak na dojetí , jasne kasicky takze u koupe premyslet, bud koupite levne a pak se nedivte a nestezujte si ze to bude vrak na nebo si priplatite a bude to v poradku, myslim to tak ze to toledo treba koupite od 10 do 40 tak hlavne ne to za 10 ono to nejaky duvod ma ze je levne

tutik
hodnocení

Díky moc .. budu se řídit vaši radou.

hodnocení

0x

fiat určitě neberte, raději tu felici... Opravy člověk skoro zvládne sám domapokud má nějaký ty klíče a nářadí.

tutik
hodnocení

S Fiatem mě poslal pryč snad každý. Ale můj strýc a můj kamarád mají Mareu a Bravu a nemohou si ji vynachválit. Tak jsem nad ní z tohoto důvodu přemýšlel.

blackflamesiczi*

je to jedno dily jsou vetsinou stejne drahe na vse a serou se vsechny auta

wlastik
hodnocení

0x

Pokud mohu radit za výše popsaných ,,omezeních" pro Vás výběr já, doporučil bych Š. Felicii s LPG. Já osobně vlastním jako 2. vůz v rodine Š. Felicii Combi 1,3 MPI, r.v. 98 - po faceliftu s LPG a nemohu si náklady na provoz, ale i prostor vozu, vynachválit. Sháněl jsem sháněl tenkrát Feldu v kombíku s již namontovaným plynem a s nějakou ,,lepší" výbavou... Nakonec jsem sehnal, jak jsem již uváděl již pofaceliftovanou s toroidní nádrží - místo rezervy, takže nezabírá místo, s docela bohatou výbavou ( na tehdejší dobu ) - např. střešní okno, Construct, Airbag, tažné, centrál, el. zrcátka, ABS, mlhovky atd... Vím, že Vám o pojistku nejde, ale platím cca 1900 Kč ročně za povinné, co se týče závad - nějaké také byly, nikdy mě ale felda nikde nenechala a skoro všechno jsem si opravdu doma opravil sám. Nechal jsem ji chipnout - trochu to znát je, je to trochu hbytější, ale nečekejte od toho žádnýho ,,sprintera"... Co se týče nákladů na provoz, tak se spotřebou pohybuji do 10l / 100 km, plyn tankuji 1l za 16,4 Kč. Většinou se do těch deseti vejdu vpohodě, podaří se mi jet třeba i za 8,5l/100 km - když dálnici jedu do 120 km/h a okrsky tak do 100 km/h... Jinak jaho druhé - hlavní auto mám Š. Fabii Combi 1,9 TDI PD 74 kw a věřte, že když koncem měsíce ,,dochází" peníze, rád sednu do Feldy, protože náklady na provoz má oproti té fábce v naftě o dost nižší a to i když se s tou Fábkou snažím jet na spotřebu, zkrátka levnější provoz má oproti ní stejně Felda... Ale rozhodnutí je Vás...

blackflamesiczi*

ja takto zivim 3x 4,0 V6 a jezdim se spotrebou 2,0tdci a nekdy i pod takze na LPG nedam dopustit. Do posledniho sjem si ho montoval sam a vyslo v sekvenci na necelou 20. Jen kdyz potrebuji neco kompaktniho jedu mondeem a nebo kdyz nahodou neco znicim v terenu. Jinak doporucuji do prahy prazaci naji pred pevnostnakem respekt*hej*

tutik
hodnocení

Nějak takhle jsem si představoval odpověď. Super. Děkuji moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]