Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevíte prosím někdo, jaké je množství brzdové kapaliny v každé trubce od nádržky k brzdě ve Škodě fabia 1.Potřebuji totiž vyměnit brzdovku, a nechci zbytečně vytláčet přes prasátko novou kapalinu do té staré.Děkuji.
Dobrý den, asi třičtvrtě litru, ale nechápu Váš postup.
vysajjte nádobku, nalejte novou kapalinu, na ovzdušňovák nasaďte průhlednou hadičku, její druhej konec ponořte do flašky s kapalinou a šlapejte, dokaď hadičkou nepude čistá kapalina, krásně žlutá...postupně dolejvejte do nádoby, nejlépe ale ve třech jeden dolévá.Ale kupte kapaliny raději víc.
Děkuji za odpověď, ale kdybych měl kapaliny 2 litry, tak bych se neptal- jednoduše bych to odhadl. Vím, že má system asi 0,6 l. , ale kolik mají jednotlivé odbočky ke kolům nevím. Kapalina je patrně stejně zbarvená, neboť jsem ji měnil před cca 3-mi roky (jde mi jen o antikorozní vlastnosti).Slyšel jsem, že přesné množství mají autor. servisy - taky pro výměny.
Není důležité vyměnit přesně stejné množství brzdové kapaliny. Důležité je vyměnit veškerou brzdovou kapalinu.
Brzdová kapalina totiž pohlcuje vodu a tím hodně ztrácí svoje vlastnosti. V servisech mají přístroj, který umí změřit obsah vody v brzdové kapalině a pokud je více než 3% vody tak je nutná výměna kapaliny.
Když celý systém má 0,6litru tak to rozpočítejte takto: celý systém 0,6L - objem nádržky 0,2L = zbývá 0,4L; zanedbám píst u brzdového pedálu a 0,4L na čtyři prasátka je na každé 0,1L. To co je v trubkách je minimum, protože ty trubičky mají malý vnitřní průměr.
tak tak-je to jako řekněme měnit olej v motoru-ale nechat starý filtr-tak trochu to nemá smysl a výsledný efekt je 0...Takže nešpekulujte a vyměnit komplet celou brzdovku(veškerý objem)...A jak píše shora(tuším des),tak lze postupovat,jen se tak nemusíte bát zavzdušnění-než "prošlapete" objem nádobky,tak máte "hodku" času-zkrátka ve dvou v poho stíháte...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.