Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Množství brzdové kapaliny-Fabia

Od: j2910jj odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, nevíte prosím někdo, jaké je množství brzdové kapaliny v každé trubce od nádržky k brzdě ve Škodě fabia 1.Potřebuji totiž vyměnit brzdovku, a nechci zbytečně vytláčet přes prasátko novou kapalinu do té staré.Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, asi třičtvrtě litru, ale nechápu Váš postup.

vysajjte nádobku, nalejte novou kapalinu, na ovzdušňovák nasaďte průhlednou hadičku, její druhej konec ponořte do flašky s kapalinou a šlapejte, dokaď hadičkou nepude čistá kapalina, krásně žlutá...postupně dolejvejte do nádoby, nejlépe ale ve třech jeden dolévá.
Osobně bych to doma nedělal. raději si připlatím v servisu, mají na to podtlakové čerpadlo a nemusím mít strach ze zavzdušnění.Člověk když dělá poslední kolo a zavzdušní to to je potom radosti.
ovzdušňovat doufám umíte..začíná se u kola, co je nejdál od hlavního válce
doplněno 22.11.11 15:27:

Ale kupte kapaliny raději víc.

j2910jj
hodnocení

0x

Děkuji za odpověď, ale kdybych měl kapaliny 2 litry, tak bych se neptal- jednoduše bych to odhadl. Vím, že má system asi 0,6 l. , ale kolik mají jednotlivé odbočky ke kolům nevím. Kapalina je patrně stejně zbarvená, neboť jsem ji měnil před cca 3-mi roky (jde mi jen o antikorozní vlastnosti).Slyšel jsem, že přesné množství mají autor. servisy - taky pro výměny.

colombo*

Není důležité vyměnit přesně stejné množství brzdové kapaliny. Důležité je vyměnit veškerou brzdovou kapalinu.

Brzdová kapalina totiž pohlcuje vodu a tím hodně ztrácí svoje vlastnosti. V servisech mají přístroj, který umí změřit obsah vody v brzdové kapalině a pokud je více než 3% vody tak je nutná výměna kapaliny.

Když celý systém má 0,6litru tak to rozpočítejte takto: celý systém 0,6L - objem nádržky 0,2L = zbývá 0,4L; zanedbám píst u brzdového pedálu a 0,4L na čtyři prasátka je na každé 0,1L. To co je v trubkách je minimum, protože ty trubičky mají malý vnitřní průměr.

erikch*

tak tak-je to jako řekněme měnit olej v motoru-ale nechat starý filtr-tak trochu to nemá smysl a výsledný efekt je 0...Takže nešpekulujte a vyměnit komplet celou brzdovku(veškerý objem)...A jak píše shora(tuším des),tak lze postupovat,jen se tak nemusíte bát zavzdušnění-než "prošlapete" objem nádobky,tak máte "hodku" času-zkrátka ve dvou v poho stíháte...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]