Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Geometrie kol - jak poznat, že je potřeba?

Od: lili* odpovědí: 6 změna:

Jak se pozná, že je potřeba nechat udělat geometrii, to musí auto táhnout k nějaké straně a nebo to není podmínkou?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tr
hodnocení

0x

Zdravím, to že auto táhne je jednou z věcí, kdy se dělá, pak dále při sjíždění kol zevnitř či vně a nestandartnímu sjíždění pneumatik, navíc při výměně čepů a to především řízení je nutnost geometrii udělat. Navíc pokud auto máte až třeba 3 roky, určitě geomterií nic nezkazíte a zas taková položka to není.

jokerqtdi*
hodnocení

0x

Přesně tak, bud nepravidelně sjeté pneu, nebo auto nedrží stopu. Může se stát že ti geometrii rozhodí i vjezd do nějaké hlubší díry,nebo silnější náraz třeba na patník.

lili*
hodnocení

Auto mě na žádnou stranu netáhne, jen při výměně gum jsem měla přední kola zvenku sjeté a zadní byla v pohodě, tzn. že jsou rozhozená jen přední?

stirecek*

Jestli se gumy sjíždí nerovnoměrně, geometrii už jste měla absolvovat dávno.;)

tr

Ano ano, v tomto případě rovnou na geometrii a jak píší rádcové, také pokaždé, kdyby se stalo, že by auto vjelo do větší díry, ale to je třeba ještě překontrolovat v servisu. Jinak geometrie je dnes nastavuje jen u předních kol a to většinou pouze sbíhavost.

olaf71*
hodnocení

0x

já jsem si kdysi koupil nové pneu na předek a za dva tisíce km jsem je musel vyhodit a to jen kvůli špatné geometrii, jelikož jsem si dělal čepy na nápravě a geometrii nepovažoval za nutnou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]