Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
měl bych jeden dotaz už jsem ho tady psal ale pořád si nevím rady.Asi před týdnem jsem byl s mojí jawou 550 na technické prohlídce prohlídka dopadla výborně ale u přepisu jsem zjistil že můj rodinný příslušník už mu bude 80let neplatil asi od roku 2000 povinné ručení.Co mám s tím dělat nechci ho nějak prořeknout aby nemusel platit asi 30 000Kč.On toho pionýra ale v tu dobu vůbec neprovozoval.Jde to povinné pojištění nějak obejít?Krom toho že to odhlásím?Někde jsem jsem četl že jdou jen po čerstvých případech ale přece když to budu přepisovat tak to bude čerstvé.Zkrátka bych nerad aby třeba po 10letech chtěli zaplatit nějakou velkou částku i s úroky.Neměli jste taky takový nějaký problém.Co mně doporučujete abych udělal?Jestli bych mohl tak bych chtěl požádat aby se k této otázce výjadřil i Pan Milancukrar®. Moc Vám děkuji za Váš čas.
jawa,
klidně, ale někdy je to vinou tazatele na hodinové psaní na ICQ 55180641
nebo skype, telefon
je třeba doplnit spoustu informací...
doplněno 21.11.11 20:08:už jsem tady...na ICQ, byl jsem mimo poč..
ano, mělo, ale oni se jen tak nevzdají...
za 10 Kč Vám pošlou dopis, že neakceptují Vaše zdůvodnění a přihodí §24...atd... + nejaké sankce, + dlužní agentůra...
a někteří se leknou a zaplatí...a že jich již bylo!
protože lidé panikaří a zaplatí, často i několik let poté co se auta či motorky zbavili, a pořád je dost lidí kteří celá léta platí pojistku za fyzicky neexistující motorky a auta
Dobrý den pane Cukrar. Mám podobný problém. Co tedy doporučujete udělat, jak se vyhnout placení + sankcí+agentury?
Dale jsem se na jiných fórech dočetl že pokud vozidlo nema pojistku + 14dni nema TK, ze se stava souborem nahradnich dilu jehoz technickou zpusobilost lze obnovit novou TK.. Ale nepodařilo se mi tento zákon vypátrat.. Nevíte, jestli takový zákon opravdu existuje? Pokusil bych se argumentovat tím že soubor nd není vozidlo.
Diky
paajaku, na forech se píše mnoho nesmyslů a blábolů, bohužel vyvracení je dosti zdlouhavé, proto raději nabízím ICQ a skype, protože denně reším podobné, někdy za 30 minut, jindy i hodiny... z neznalostí lidé vymýšlí různé spekulace...
jako vy s tím zákonem,. to nenajdete... j edině v 199/1999 a 56/2001
,,povinnost,,
Četl,ale nejsem vůbec ztoho moudrý čím dál se dotoho zamotávám
doplněno 22.11.11 17:34:Můj případ
motocykl v polopřevodu/na mě odhlášený / a nemá ani platnou STK v danou dobu a registrační kontrolu ,mohl bych se vyhnout dopisu od ČKP? Měl jsem totiž takovou motorku, nepojištěnou v období 1.1 až 29.1.2009
kepio, rovněž kontrolní otázka, víte kdy musí být vozidlo pojištěno?
polopřevod, (ne)platná technická, ani registrační kontrola nesouvisí s čkp a (ne)placením pojistky
No to si právě už tak jistý nejsem .Čím více otom čtu tak zjišťuji že otom více méně nic nevím .Jen se děsím toho dne kdy otevřu schránku ,protože všude se o tom mluví a pokařdé s jiným vysledkem.Prosím Vás mohl byste mi dotoho vnést trochu světla rád se nechám poučit.Děkuji
doplněno 22.11.11 18:13:Jedná se mi o to zda musí být vozidlo pojištěno i v polopřevodu.
Připojuji se, také neznám odpověď na vaší kontrolní otázku, kdy tedy musí být pojištěno? Také mi přišla výzva od čkp za auto v polopřevodu bez platné stk kteté celou dobu stálo rozebrané za barákem. Doporučil by jste tedy zaplatit, nebo myslíte že mám u soudu nějakou šanci?
Dobry den milancukrar, ja jsem ve stejne situaci. Dluzim za zhruba rok a pul a zaplatila jsem vysokou splatku za 3 mesice. Moje vysvetlovani duvodu je vubec nezajimalo a rikali mi ze odstaveni auta na soukr. majetek me neopravnuje ze zakona k neplaceni pov. ruceni. Nyni prisla druha faktura. Poradite prosim?
mladá fiesto, poradím pokud bude vědět
Zkuste ICQ 55180641, skype: milancukrar
kontrolní otázka, víte kdy musíte mít vozidlo pojištěno?
Ja bohuzel nemam ani ICQ ani skype /ten planuji uz dlouho, snad bych ho mohla zprovoznit o vikendu/ Slo by jeste jine spojeni?
Domnivam se ze by melo byt pojisteno vozidlo, ktere je ucastnikem provozu, coz jsem nebyla. Ale bylo mi to "houby platne".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.