Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké pneu pro Škoda 120

Od: jakobin* odpovědí: 13 změna:

dobrý den,

hodí se pneu 165/80 R13 na škodu 120? Z technického průkazu jsem vyčetla čísla 165/R13 - rozměr pneu nevím co znamená č.80, v tech. průkazu je rozměr ráfků 41/2 J x13 nebo5Jx13. Nevím co to značí. Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

1x

165 znamená 165mm = šířka pneumatiky. 80 = 80% z šířky pneumatiky, tedy 132mm. Tento údaj značí "výšku" pneumatiky. Poraďte se v prodejně nebo v servisu, zda jsou takové pneumatiky vhodné zrovna pro Škodovku. Nebo zkuste vyhledat tady na poraďte.cz . :)

doplněno 21.11.11 12:27:

Jen ještě doplním... první obrázek je 165/50 a druhý 165/90. Rozdíl je viditelný. :)

doplněno 21.11.11 12:29:

Tak ještě jednou obrázek...

Jaké pneu pro Škoda 120

chrest*
hodnocení

0x

Ten rozměr 165/80 R13 klidně použijte.

1jara*
hodnocení

0x

Pokud chcete balóny tak /80, ale /60 na je na voze hezčí.

na stodvacítce bych to až tak neřešil ;)

frantisekpetru*

Jo, ale /60 taky má o cca 6,5cm menší průměr, takže bude vypadat na autě docela komicky. A o 21cm menší obvod, takže budou docela dost "kecat" budíky.
Nehledě na stránku legislativní, s takovýma gumama na stodváce na STK určitě neprojde a četník na silnici by taky musel slepý, aby si toho nevšiml.

1jara*

Františku, měl jsem 120 hodně let, a nikdy nebyl problém ani na stka ani na silnici.O kecání budíku že pojede o 2km/h pomaleji než ukáže budík v tom nevidím problém, na druhou stranu bude mít větší sílu do kopce..

frantisekpetru*

Ona ta odchylka dělá cca 11%, tak si spočtěte, kolik to při jaké rychlosti bude...

chrest*

přesně je ta odchylka 9% podle tohoto výpočtu tuning.sk/... to je už dost

frantisekpetru*

Mě to tam vypočítalo odchylku dokonce 13% (165/80 R13 vs. 165/60 R13). Ale to už je jedno, zkrátka o tolik menší kolo bych na auto určitě nedával.

chrest*

Jojo pravda já jsem tam ani nevím proč dal ten druhý rozměr 165/65 R13

hodnocení

0x

Když se vyráběla Š 120, tak se nízkoprofilové pneu téměř nevyskytovaly a na toto auto se opravdu nehodí! Dejte tam 165/80 R13.

Jistě dát standard 165/80 R13. Nízkoprofilové "tlučou" na nerovnostech. Silnice jsou rozbité a bude hůř ...

mikikus*
hodnocení

0x

Mohu poradit nejlevnější pneu - až o 50% levnější než konkurence - NE protektor ANO kvalita ANO bezpečnost ANO doprava zdarma. Více na mail jako soukromou zprávu - tady nemohu dát přímo www.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]