Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nevíte někdo kdy je potřeba nahlašovat změnu barvy karoserie? chci si auto potáhnout folii a část přebarvit( v rámci renovace vzhledu auta) a nejsem si jist jestli to nebude dělat problémy na STK nebo jestli mi za to nemůžou dát pokutu, že mám v techničáku jinou barvu než doopravdy mám. Předem díky moc.
taky bych rekl ale pokud to budes mit opravdu dvoubarevny a na oko temer stejně(pulka cerna a pulka bílá) tak pokutu si vem na slozenku a hadej se s poldama,i kdyz si te vyfotej tak z fotky presne neurcej kam az jednotlivy barvy jdou a ty to doma jednoduse nekde vic pribarvis na tu co mas v TK
ale to za predpokladu ze ti do technicaku nenapisou dvě barvy,znam kluka co mel auto co ja a mel to modro bílí a TK napsany obe barvy,zas asi jak kterej ti tam napise obe barvy...
STK pokutu dát nemůže. Může napsat jen jinou barvu do protokolu z prohlídky jako závadu.
Zrovna řeším změnu barva u skútru a na Odboru dopravy mi sdělili, že není nejmenší problém a za 50 Kč provedou změnu v TP. Asi bych to řešil oficiálně, ta pajda nestojí za nějaké diskuse. A z moji zkušenosti, je výklad každé STK trochu jiný. Co u jedné projde, jinde ne. Navíc se vozidla i začínají fotit k protokolu a je to někde v systému.
abych ti pravdu rekl mam calibru,pri koupi byla cervena a ja ji asi dva mesice na to zacal davat na cernou barvu(za pomoci syntetiky z obycejny drogerky a barva je na ni krasna doted) jednoduse ze dne na den kdy bylo krasne sem to odstrojil,zacal barvickovat a az kdyz to bylo komplet hotovy,z cervene cerna tak sem jel na urad s autem ktere bylo cerne a v technicaku cervene(pro policajty duvod ze sem to vcera dodelal a dnes to chci dat prepsat) no a tam sem jim oznamil ze to chci prepsat,otazka asi 20ti minut,vyplnil sem nejaky papiry pockal a domu sem jel s cernou i v technicaku,vem si velky + maly techn. a asi to chce nahlasit i na pojistovnu, ale abych ti pravdu rekl na dvou barevny auto bych se zeptal na urade nebo na stk nez to budes delat,je zbytecny to predelavat ale zase jina zkusenost,mel sem kdysi fiata tipo v sede metalize a sestra peugeota 309 ve stribrne metalize a u obou aut bylo v barve napsano sedá metaliza,nic víc,v obou autech me zastavili policajti prohlidly a nic na to nerekli...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.