Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zimní pneu před TK

Od: sanka* odpovědí: 23 změna:

Ahoj,musím jít na technickou a musím mít samozřejmě nejen kvůli ní zimní gumy vdobrím stavu,sehnal jsem si za 800 jeté a mají na středu kde jsme to měřili hustoměrem tak 5mm,ale nevím jak okolo - třeba na krajích,sám hustoměr nemám,ale ani s ním to asi není 100%,myslíte že tedy bude hlouba dezénu stačit na to aby jsem prošel?Vím že je to velice těžké takhle posoudit,ale jak to zpravidla chodí?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

1x

BLBOST! Mimo zimni podminky je proste min. vzorek 1.8 nebo tak nejak mm, od listopadu do dubna je to diskutabilni ale pokud nebude kolem STK snih, nevidel bych s tim problem. V lete je kazdopadne mozne jezdit na zimnich a vzorek se ridi letnimi parametry. Co jako jinak chcete delat se zimnima gumama sjetyma na 60%?

kdokoliv*

Jardo 3 dobrá odpověď, kde kdo to stále motá s těma pneumatikama a proto i neustálá diskuse ohledně čehokoliv! Ani nevím zda TK má oprávnění rozhodovat o tom zda jsou podmínky rozhodné pro použití zimních pneu.

jarda3*

Tak kdyz se to vezme prakticky, na a z STK muzu auto privezt na podvalu, takze by nemel byt problem ani v 2m zavejich na letnich 1.8mm pokud se to podari dostat do haly...

olaf71*
hodnocení

0x

hustoměrem se to blbě měří*smich*

pneumatika musí být stejnoměrně opotřebovaná po celé ploše.

jestli máš letní kola v cajku, tak je tam dej jen kvůli technické a mezitím si dej dohromady zimáky

moto*
hodnocení

0x

Asi jste mínil hloubkoměr?

Osobně preferuji pořádný vzorek a na zimních nešetřím.

Co se týký konkretních pneu, dal by je tam a jel na STK, přinejhorším napíši jako závadu a tuším do 10 dnů máte možnost jít na kontrolu znovu bezplatně. Takže máte čas řešit..

Bezplatně? Já jsem musel kvůli pneu ( měl jsem na jedné nápravě každou od jiného výrobce) přijet znovu a stálo mě to 250,- Kč. Bylo to STK Řepy dole na Karlovarské v tom areálu, jak prodávají ty koberce.

nu*
hodnocení

0x

na stk stačí 1,6 mm, ale pokud napadne sníh a je to větší náklaďák, musíte mít vzorek 6 mm:-P

sanka*
hodnocení

No přes léto jsem dojížděl zimáky,takže i na zimních stačí když je vzorek 1,6mm?To musí být víc ne?A hrotí se to třeba nějak,jako když jsou někde malinko víc jeté a nebo chybí 0,00000prd tak třeba nepustí?

jirkamatapat*

Hloubka dezénu na zimní pneumatice musí být nejméně 4 mm.

jarda3*

I pokud nejsou zimni podminky? Asi ne, ze ;)

jirkamatapat*

Pokud máš zimní namontované,platí min.4 mm.Pokud jde o zimní podmínky je to otázka jiná i když platí,že je máš mít od 1.11.

Jiří, přidám se k ostatním.

Uveďte, prosím, že máte pravdu se 4mm na zimních pneumatikách příkladně... 10. listopadu když je venku +12°C mám zimáky, a stačí minimálně 1,6mm

Tak stanoví předpis.

jirkamatapat*

Přijedeš-li na STK na zimních pneumatikách se vzorkem o výšce 1.6 mm, tak si buď jistý,že Tě vyrazí.

cyril*

Bohužel, máte špatné informace a navíc pletete dvě různé věci do sebe.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Nemáš-li hustoměr a ani hloubkoměr stačí hloubku změřit jednoeurovou mincí.Ta má po obvodu barevně odlišený kruh a ten se musí vejít do vzorku.Obyčejné pravítko Ti poslouží stejně jako šuplera.

buss
hodnocení

0x

Víte, nějak mne mate dotaz, že má někdo řp a nezná příslušný zákon, své povinnosti.

jarda3*

A divite se? V nasi dzungli, kde se zakony meni 2x za rok a je jich milion(y)? Ja uz na to taky kaslu, jen co pochytim v podobnych diskusich...

doplněno 20.11.11 21:18:

a jinak se ridim selskym rozumem...

sanka*
hodnocení

A jak se správně měří ty pneu?V místě kde jsou nejvíc ojeté jsem slyšel,jen nevím dost dobře,jak si to představit,to když má pneu ojetý okraj pneu tak to změří a na ostatní část pneu nekoukají - prostě nesplňuje?

Musíš mít po celém obvodu pláště pneu alespoň tu předepsanou min. hloubku dezénu! Když bude třeba malá ploška, kde bude hloubka dezénu menší, tak už Tě mohou vyrazit (pokud bude technik buzerant a přijde na to). Jak prosté, milý Watsone!

sanko, zkuste přečíst text, pokud to nebude jasné, ptejte se dále...
Činná plocha pláště pneumatiky v provozu musí
mítpo celém obvodu a celé šíři vrchního běhounu jasně viditelný dezén
shloubkou hlavních dezénových drážek nebo zářezů u mopedů nejméně 1,0
mma u vozidel ostatních kategorií nejméně 1,6 mm. Hlavními dezénovými
drážkamiserozumějídrážky opatřené indikátory opotřebení (označené zkratkou TWI)

nu*

tak údaj 1,6 mm je tam po celou dobu platnosti zákona, a bezzubá novela zákona č.361 zavádí zimní pneu minimálně 4 mm pro osobáky od letošnho listopadu, pro těžší nákladáky 6 mm...na tom není nic složitého

sanka*
hodnocení

No,tak nejprve jsem to měřil pneuměřičem,který ukazuje špatně.. :) Potom jsem to vzal šuplerou a pneu mají na okraji 4mm a na druhém cca 5mm,jsou to 2 sady a ta druhá je v lepším stavu,tam s dezénem není problém,ale tehle už je na hraně,nicměné by to mělo být ok..

sanko, to Vám nikdo neřekne...co máte dělat, buď risknout nebo koupit nové a tyto nechat dojet...

já měl krásný vzorek a v neděli večer na silnici I/37 prorazil dvě gumy... a bylo nás více...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]