Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poruchy na Jawettě

Od: naspatricek® odpovědí: 3 změna:
Mám motoveterána Jawettu a potřeboval bych poradit:

1. Při vyšších otáčkách jak při prvním tak i druhém zařazeném stupni občas motor vynechá:(. Stává se to pravidelně. Podle mého názoru to bude asi dělat svíčka.

2. Když nastartuji tak světlo svítí. Po půl minutě začne blikat a pohasínat a asi po minutě zhasne úplně. Mohla by to dělat světelná cívka?

Budu rád když mi někdo poradí a napíše jestli mám zkusit tyto dvě součástky vyměnit (abych je nekupoval zbytečně). Taky se chci zeptat jakou svíčku z nyní vyráběných je nejlápe do Jawetty použít.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jawetu jsem kdysi měl a byl to neuvěřitelný stroj. Začnu odzadu. Vzhledem k tomu, že ve světelném obvodu mimi cívky, vypínače a žárovky nic jiného v podstatě není. je dost pravděpodobné, že to tou cívkou bude. Ta cívka je zcela jednoduchá součástka celkem se na ní nemá co porouchat. Zkuste proletovat její vývody. Případný špatný spoj se může projevovat právě až po zahřátí cívky. Samotné vinutí přerušené ani proražené nebude, napětí tam tak velké není a pokud by byla porušená mechanicky, bylo by to vidět.

K bodu 1. se vyjádřím jen částečně. Svíčka by to dělat mohla, ale neznám dnešní značení svíček, takže neporadím. Ovšem taky by to mohla (v horším případě) dělat zapalovací cívka. Její konstrukční řešení nebylo zrovna ideální a tyhle cívky občas zlobily. Oprava prakticky nemožná. Zkontrolujte si kladívko přerušovače. Může mít unavenou pružinu. Případně kondenzátor.

edyss*
hodnocení

2x

Svíčku bych zkusil Brisk N17C (kontakty sklepnout na 0.4mm, původní originální tam byla Pal 14-7-R) ceskemotocykly.eu/...

nu*
hodnocení

2x

nejlepší svíčka k jawettě byla stará championka, také by se mohl zanášet palivový filtr, tedy to síto...nevylučuji ani pošjkození zapalovací cívky...Zapalovací cívku lze nahradit další světelnou cívkou a tu propojit s indukč. cívkou z pionýra, ta vydrží, nebo tou menší k simsonu, ta se dá schovat kamkoliv

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]