Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mopedauto - přihlášení a ekodaň

Od: kbelik odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mohu získat v Itálii levně starší model mopedauta rv. 83, dvoutakt o obsahu 50ccm, 4 HP. Je to tříkolka. Co potřebuji k přihlášení, musím platit ekodaň? Děkuji za fakta.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kbelik
hodnocení

Odpovídám si sám :), byl jsem zjišťovat. Ekodaň se neplatí, autíčko se bere jako malý motocykl o více kolech. Standardní dovozová STK, k přihlášení je třeba mít zahr. TP (odhlášený, pokud bylo mopedauto registrované), ev. jiný oficiální výrobní doklad s tech. údaji potřebnými pro přihlášení. ABE být nemusí. Kupní smlouva se nepožaduje, ale doporučuje (je to doklad, že vozidlo nebylo zcizené). Howgh.

najvrtson
hodnocení

0x

Zravím, pro přihlášení takovéhoto typu vozidla potřebujete orig. TP (vozidlo musí být homologováno v EU), platí se poplatek jako za dovoz motocyklu (tušímže 3500,- kč), vozidlo musí projít evidenční a technickou kontrolou. Jedná se o lehkou tříkolku (kategorie LB), platba za EK je asi 80,- kč, za TK asi 600,-, emise se neměří a ekovýpalné se neplatí.

kbelik
hodnocení

najvrtson: skoro jsme se potkali :)... máte obdobné info, jen ten poplatek údajně tak vysoký není, ale dozjistím... každopádně děkuji a zdravím i já.

najvrtson

Tak to je náhodička :o). Shodou okolností jsem mopedauto přihlašoval tento měsíc, jen jsem koupil zde v ČR (viz také moji garáž na Velorexy.cz). Přeju co nejnižší poplatky. A pojistku doporučuji u Wüstenrotu, jsou na tyto vozítka nejlevnější. Mnoho štěstí!

kbelik
hodnocení

Ááá, jste velorexcvok, což je uznání :). A Bonny se Sulkym a Superiorem také nekazí elegantní dojem, super strojky... Abych nezapomněl, už jsem to autíčko koupil a teď o víkendu pro ně jedu. Je to tříkolka BMA Amica Nuova, takový obrácený laminátový neovelorex s jedním kolem vpředu. O poplatcích sem dám echo, třeba to ještě někoho bude zajímat. Rex všech vel s Vámi, najvrtsone, a hodně kilometrů bez protivětru!

najvrtson

Díky, velorexcvok, to sedí! A gratuluji ke koupi. Malých vozíků je u nás opravdu málo, zejména starších ročníků. Až přivezete, pověste někam fotky, myslím, že mnoho lidí ani netuší, co všechno se ve světě vyrábělo. Taktéž přeju mnoho šťastných kilometrů pokud možno po rovině a s kopce :o).

Apropos, v debatě můžeme pokračovat po e-mailu, kdyby byl zájem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]