Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, na autě mám pneu 165/13 82T MP4 Matador, jestli někdo pozná, jestli jsou zimní, nebo celoroční. V zimě moc nejezdím, tak by mi stačily celoroční. Díky za odpověď.
Přestože byla MP4 mezi řidiči obecně považována za celoroční a i dezén této pneu tak na první pohled vypadá:
google.cz/...
pokud na ní není znak M+S, před "zákonem"neobstojí.
Dobrý den.Opakování matka moudrosti.Zákon 341/2002 Sb.§21 odst.13 určuje jak je značena Zimní pneumatika.Vločky,kapky či sluníčka jsou z pohledu zákona nepodstatné.Policie ČR se řídí zákony ČR.Dokud nějaký snaživec nenacpe do zákona i ty obrázky tak to prostě platí.
Naprostý souhlas! "Opakování matka moudrosti" V první řadě se nejedná o "zákon", ale vyhlášku a tento uvedený bod neopravuje značení zimních pneu, ale vymezuje způsob použití a montáže pneu na vozidlech. Tzv. "zimní pneumatika" není v ČR definována žádnou normou ani zákonem, přestože mnoho jiných předpisů se na ni odvolává.
celoroční pneu poznáme podle označení M+S (na boční straně pneu) a podle značek ročního období (slunce, kapky, vločka).
Já jsem celoroční s vločkou nebo se sluníčkem ještě neviděl, zatím vždy jen čistě M+S nic víc. Ale samozřejmě nemohu znát všechno, takže pokud je to tak jak píšete, potom beru na vědomí. (jen abych to dobře pochopil, s vločkou jsou vhodnější na zimu, se sluníčkem vhodnější na léto? to mi pak nějak uniká smysl toho označení celoroční).
Zimní pneu- značka M+S (mud a snow- bláto a sníh) celoroční -značka AW ( all weater)
jinak ty celoroční se opravdu vyrábí, ale je to takový kompromis - nic moc v létě a nic moc v zimě. A nevím, co na to policie, když v období od listopadu do dubna se mají používat zimní pneu. O celoročních ani slovo.
zatim nic me vcera chytly na sipovych letnakach na namzelky exy a zatim to prrej neresi, cekam na zimaky jak na smilovani uz 3 mesice(asi koupim jine disky a bude klid jenze ty take nikde nemaji, ty co chci), vyhoda atyp rozmeru, jeste ze to auto neporebuji, jen jsem ho prevazel do dilny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.