Nejste přihlášen/a.
dobrý den zádam vas o radu zhruba pred pul rokem jsem prodal auto ktere jsem mel asi 5dní. Jelikož mi nevyhovovalo tak jsem se rozhodl auto znovu prodat auto jsem vlatnil pozu pět dní bylo v polopřevodu na minulého majitele prodal jsem ho za simbolickou cenu kupní smlouvu bohužel nemám! Co když se s autem neco stane nekaká nehoda např.? kdo za to bude moct Ja? nebo majitel psaný v TP nebo aktualní vlastník? když treba nebudou vedet kdo auto řídil?
ano, když se něco stane, například když začnou padat kroupy jako tenisáky, nebo když spadne meteorit, můžete za to pokaždé Vy, neměl jste to auto kupovat ani prodávat...když policista neví kdo to auto řídil, tak prostě určí Vás...
takze když se s autem neco stane nebo s nim bude spachán trestný čin pujde policie za kým? mám z toho strach jelikož nevím zda si auto na sebe prihlásil nebo ne byla u toho eko dan a panove co to odemne kupovali byli radi ze dali penize dohromady na to auto (16tis)
Za kým půjde policie lze jen těžko odhadovat, ale občanskou i trestní odpovědnost má každý sám za sebe, pokud se nejedná o nesvéprávné jedince.
Jednoduše řečeno majitel a případně provozovatel. V určitých případech (nehody a pod.) ten, kdo vozidlo řídí.
doplněno 17.11.11 16:58:Pro klid duše uvedu, že se jedná o majitele a provozovatele současného (aktuálního), nikoliv o někoho, kdo je někde někým veden jako jeden z bývalých majitelů.
Nahlašte na policii, že jste měl auto někde odstavené i s velkým a malým tp a že jste ho na tom místě po půl roce nenašel Je sice otázka, jestli tomu po takové době uvěří
Škodu nahlásíte nula Kč, tím to policie uzavře a dál nebude pátrat, poněvadž škoda nevznikla. Je otázka ještě další, jestli to zbaští bez těch papírů
A kdo platí pojistku? To by mě fakt zajímalo! Měl bys to začít řešit nebo to necháš až po novém roku?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.