Nejste přihlášen/a.
Ahoj,nevíte prosím někdo jak vyndat přední světlo ze Seatu Cordoba r.v. 2000?Z vrchu ho drží dva šoruby,ale potom nevím,jak dál,jestli se musí sundat blatník?Protože ho tam ještě něco drží a vypadá to,že se k němu nedá nijak normálně dostat..
je ta zespodu ještě jeden(jakoby pod nárazníkem-jde to i bez sundání nárazníku-s citem samozřejmě),přiložím ti odkaz-tam to krásně uvidíš(bacha -packy rády praskají)... elitecat.cz/...
Děkuji za odkaz,ale bohužel mi to našlo jen nějaký katalog s díly.. Mohl by jste mi to poslat ještě jednou?
Jj-to je pro ilustraci,aby byla vidět ta spodní "packa",kde je ten spodní šroubek...A stejné(obdobné) ilustrační foto dílu najdeš třeba i na Akelly,ACI,Štangl a pod.
A ještě se zeptám,asi jen pro posouzení - jel jsem a y vypadnul mi takový háček,který drží žárovku,ale než jsem si toho všimnul,tak se jakoby vypálilo trochu z té odrazové plochy na světlo,takže když světlo teď svítí třeba ve tmě,tak to vypadá jakoby svítilo dál od auta - prostě se to asi neodráží správně,myslíte že s tím projdu technickou,nebo to vadí?A nebo se to dá ta žárovka pošlelovat trochu jiným směrem,aby se to odráželo správně?Dík..
žárovka sama o sobě má stálou pozici-s tou se manipulovat moc nenechá-ale pokud tam není "vyškvařená" kdovíjaká plocha,neměl by být problém...Důležitý je vidět-pokud není problém po setmění,tak bych to asi nehrotil...
No,dřív než jsem to zjistil,tak to bylo podložený igelitkou a papírem (kupoval jsem auto ojeté),pak jsem to radši podložil plíškem z čajové svíčky,ale to mi řekli na prohlídce,že to takhle asi nepůjde,tak jsme to nakonec přidělali šroubem tam kde byl ten drátek na zachycení žárovky,ale než se to přidělalo tím šroubem,tak jsem právě jel a vypálila se tam trochu ta žárovka,vidět je normálně,jen u toho světla se zdá,že to svítí trochu dál od auta,jinak nic..A to když to budou seřizovat to na tom nějak poznají,že to třeba svítí trochu jinak?
na STK zkoumají seřízení světel(směr a úhel),ale hodnoty jako světelný tok,svítivost atd. už nikdo neřeší(ani nemají čím )...
doplněno 18.11.11 14:38:pokud nebude "kloktat",pak není co řešit...
No zalezi na tom, kdyz to bud mit nejak deformovany tvar svetelne stopy na regloskopu, tak by to asi projit nemuselo...
No to jsem si zase vydělal.. Ještě když jsme to jeli montovat,tak jsem dostal pokutu..
A co to je ten regloskop?No vnitřek toho světla,ta odrazová plocha se nijak vyčistit nedá,ne?To prostě jedinně koupit nové..
onen optický přístroj(regloskop) měří směrové nastavení(výšku a úhel),ale "intenzitu"(svítivost-v kandelách) už nee...Takže to zda je parabola uvnitř 100%ní nebo 80%ní už na STK nezjistí...Jinak vnitřní parabola je pochromována velmi tenkou vrstvou(náklady při výrobě) a "šáhneš-li" na ní čímkoli než suchým jemným hadříkem,většinou jí narušíš ještě víc...Nechá se sice koupit jakože chrom ve spray-ale není to ono...Nicméně,pokud tam máš nějakou část vypálenou,"zkrabatělou",zkus to decentně sundat a stříknout-ono kupovat lampu někde za litr,jestli dle tebe, subjektivně ,svítí ,asi nemá cenu...
Docela se mýlíte. Na TK jsou běžně schopni svítivost změřit a již prastarý regloskop od "Motexu" tuto měřící jednotku obsahoval.
cyril-nechci se hádat,ale přímo od známého z STK vím,že mají vcelku problém(aníž by tedy vlezli do světla a in natura zkontrolovali žárovku-což jim jako zákazníci nejsme povinni umožnit) přístrojem zjistit,zda tam nejsou třeba 90/100 W žárovky...Je vidět,že "víc svítí"-ale to je prý tak všechno...Zjednodušeně,samozřejmě při stejném výkonu (50/60W)lze dosáhnout vyšší svítivosti,barvu světla a další parametry,kterých je až po...Navíc nikde není direktivně stanovena "svítivost"-od tolika do tolika kandel o.k.,jinak nevyhovuje...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.