Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nedávno jsem koupil použité auto od soukromníka s tím, že nefunguje jedno el. okénko, nyní cca 2 týdny po koupi jsem zjistil, že okénko také nemůže nikdy fungovat, protože někdo vyndal celý el. stahovací mechanismus, údajně okénko nemělo fungovat zdůvodu vadného vypínače, který přijde na 350Kč, ale ouha oprava el. okna vyjde na 3500Kč. Nyní pánovi volám, ale nebere telefony nebo ho má pro jistotu vyplý, na sms neodpovídá. Mohl by mi prosím někdo poradit co s tím? Přemýšlel jsem jít na PČR a ohlásit podvod... Dále jsem zjistil, že mě neupozornil na již dávno dosloužilý klínový řemen a z rádia špatně vyjíždějící CD, ale pochybuji, že s těmito 2 věcmi něco udělám, ale s tím okénkem se pán tedy přepočítal, protože se jedná o nedovolené obohacení... Díky za Váš názor Pavel
doplněno 16.11.11 17:52:Ještě jsem zapomněl řici, že prodejce přijel s autem na parkoviště, proto jsem nepoznal dosloužilý klíňák, protože měl již teplý motor a v tom případě nepíská a nevydává tak velkou hlučnost. Auto se kupovalo na rovině, takže jsem také pozdě zjistil, že nefungují stabilizátory předních dveří.
v takových případech postupovat jedině stylem:něco nefunguje-fajn,sleva 2,3,5,8 atd. tisíc-podle auta a celkové ceny...pak vás nemůže tohle zaskočit...Poněvadž kdyby to byl "jen" spínač za 350,-,proč ho tedy prodejce nevyměnil,aby zbytečně nemusel jít s celkovou cenou dolů...?! Takže bud je problém podstatně "dražší"-to pak není o čem diskutovat,anebo je prodejce úplný technický analfabet-v tom případě ale těžko bude špekulovat se spínačem za 350,- kaček,že...?! Je to jednoduché a logické-stačí se v klidu zamyslet...
Ber to z druhého pohledu... Majitel mohl být už několikátý a s vadným ek oknem to již koupil a neřešil (zvlášť jestli nejde o okno u řidiče). Klínový řemen není snad velká katastrofa a špatně vyjíždějící cd? To snad není možný. Kupuješ starší auto a vyžaduješ kvalitou vše nové? Neobhajuju toho původního majitele, ale zamysli se co tu píšeš.
S nutnými investicemi do ojetého auta jsem počítal, ten klínový řemen a radio zas tak neřeším to je otázka 1000Kč, ale s tím el. oknem u řidiče mě bývalý majitel opravdu naštval, ještě při prodeji říkal: "Když jsem přijížděl, tak jsem ještě okno stahoval, blbne vypínač." Jenže asi těžko mohl blbnout vypínač, když chyběla celá stahovačka a okno bylo zapříčeno kusem násady, aby nepadalo dolů. Příště si dám větší pozor a jak zde psal jeden z vás, když nebude něco fungovat, budu okamžitě požadovat slevu jakoby byl poškozen nejdražší díl z daného mechanismu...
jen dotaz co to bylo za auto a cena? Mnohokrat se tu resilo nejlevnejsi auto dane znacky na internetu a z toho vam slevu nikdo neda protoze uz je cena ponizena oproti ostatnim
Fabia Combi SDI 2001, komplet objetá klíčem, špinavý interiér, s KO katalyzátorem, 1x klíč za 52k
Nevím odkud máte ceny, ale když se podívám na net, originál spouštěč minimálně 1400Kč, originál nový motorek 4000Kč, použitý 1000 a nikdo to dneska zadarmo dělat nebude...
samozrejme pokud chcete do ojeteho auta za 50 kupovat originalni dily nikdo vam nebraní. Jinak nova stahovacka stoji 600,- Jinak cele dvere na fabii jsem pred 2 lety koupi kompletni za 2000,- bez poskozeneho laku
Nechci se s vámi hádat, ale opravdu by mě zajímalo kdo vám prodá komplet stahovačku za 600, když při dobré nabídce seženete za tyto peníze čínský spouštěč. Pokud se podíváte na inzeráty většina dveří co se prodává jsou již vykuchané, protože se s tím prostě kšeftuje, abyste dobře koupil musíte neustále kontrolovat inzeráty a někdy ten pravý ani nepřijde. Jinak byl i údajně zaslepen zámek, jenže ten tam taky není, prý jde koupit jiný a pak jej přestavit, ale o to jsem se ještě podrobně nezajímal.
zkuste treba ukrajinskou to je nejvetsi vrakac na skody ja tam nejezdim ale maji dobre ceny, jinak ohledne zamku ten si zaslepoval snad kazdej kvuly vykradani tim ze se rozlomil zamek. Delalo se to i u novejch aut.
Jinak na vetsine vrakovist je to rozebrane ale zalezi na domluve
doplněno 18.11.11 21:42: jinak priste doporucuji koupit drazsi auto protoze jste koupil asi nejlevnejsiho combika v nafte v ceske republice takze asi nejaky duvod ta cena ma. Kupujete levne auto a cekate zazraky
řešení je jednoduché, přestat okamžitě kupovat auta od českých zlodějíčků a podvodníčků, od pochybných českých bazarů atd, kupuji si jen ojetá auta od fyzických osob v SRN, pravidelně servisovaná bez dalších dodatečných nákladů, nikdy jsem toho nelitoval, co bylo v servisní knížce a ve fakturách ze servisů stoprocentně odpovídalo realitě, včetně počet ujetých kilometrů...
Když tady všichni přestanou kupovat, ceny starých aut spadnou na úroveň železného šrotu, budou se vyvážet do polska nabo na slovensko,nebo rovnou do kovošrotu...zloději a podvodníci začnou krást jinde, nebo půjdou na pracák, až jim dojdou peníze nastřádané ojebáváním slušných ale naivních lidí...a tato poradna zanikne
no jde kupovat auta i v cr ale hodne lidi si mysli ze kdyz si na Sautu(treba) daji golfa a seradi od nejlevnejsiho tak ten nejlevnejsi bude stejne dobrej jako ten o 50000 drazsi. V cr si nikdo neuvedomuje ze kvalita ma neco spolecneho z cenou. Jinak nechci obhajovat staceni kilometru ale cesky hlupak nekoupi bez kecu a slevy auto z 200 000km protoze si mysli ze existuji 10 let stara auta z 50-100 000km a podle toho se i chova. Takze co tu resime? To ze vetsina lidi veri na zajeta auta po 10 letech? Neveri take na jeziska?
naděje a víra českého hlupáka umírá poslední, proto si věřící ze severních čech jede pro auto do Telče, nebo obráceně, prože věří, že poctivci ještě jsou, ale hodně daleko od jeho bydliště... Pro prodejce je to nelepší, čím dál auto pošle, tím lépe a déle se bude vyhývat tešení případné reklamace
A ceny některých aut na internetu jsou tak výhodné jen proto, že se prodávající rozhodl na autě prodělat několik /desítek) tisíc...Budou Vánoce, tak proč neudělat hlupákům radost
Uvědomte si jednu věc, pokud by jste šel k soudu, jak to dokážete? Pokud auto neprolezete při koupi tak jste v háji. Tvrzení per huba... Co když bude prodejce tvrdit, že to tam bylo a ... Klínový řemen právě za tepla je snad poznat že je vytahaný. Nevíme, co bylo v kupní smlouvě, pokud vůbec byla. Furt platí, že ba blbost se platí. Oželet nějaké peníze a zajet do dobrého servisu, nebo dobrého mechanika s sebou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.