Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, má někdo nějaké zkušenosti se soudním vymáháním CKP příspěvku do GF? Mám na mysli, když vznesu námitku na výzvu, CKP námitku standartně zamítne. Jaký je potom postup? CKP to předá další vymáhací společnosti? Má prosím někdo nějaké konkrétní zkušenosti komu bych mohl případně zavolat?
bez soudního rozhodnutí nelze exekučně cokoli vymáhat...A jelikož máte i Ústavou zaručené právo se k věci projednávané soudem vyjádřit(hájit se) -nelze vás(kohokoli ) z takového řízení "vynechat" ...Takže o případném soudním řízení se dozvíte(není-li problém s doručením obsílky) a tam se obhajujete(bohužel-v civilizovaných zemích je vám žalujícím prokazováno)...Něco jiného je stav.kdy je pohledávka(byt i zdánlivě)opodstatněná-podepsaná nějaká smlouva(a neuhrazené její plnění -klasika pokuta MHD,operátoři a td)-ovšem to v tomto případě nepřichází v úvahu...
O to mi právě šlo, protože znám případ, kdy se dotyčný o svém případu dozvěděl až exekucí na plat(to nebyl ale případ s CKP ale fy HomeCredit). Takže když mne bude CKP žalovat u soudu, měl bych se o tom dozvědět.
doplněno 16.11.11 12:48:já jenom, abych v naší demokracii neskončil kvůli povinnému ručení na vozík někde v žaláři na Borech
závazek u Homecreditu byl asi jasný-na základě smlouvy(podpisu) dal HC kačky a ty se mu dle (podepsané) smlouvy nevracely...-to je právě ten příklad "nezpochybnitelné" pohledávky-ovšem požadavek ČKP se opírá o "nic"-registr,který nemná žádnou právní váhu(oproti třeba podepsané smlouvy jako u HC)...Proto musí proběhnou řízení,kterého máte nezpochybnitelné právo se zúčastnit...
doplněno 16.11.11 13:00:na těch Borech(nejen) můžete skončit kdykoli a za cokoli(a bohužel jsou i případy kdy za nic...) v čechách není nic nemožné...
díky za link na další článek. V pondělí 21.11.2011 musím odeslat na CKP námitku na jejich již druhou výzvu. Minule jsem psal, vozík mi byl odcizen, od listopadu 2008 jsem ho neprovozoval. Zamítli mi to, je zajímá jen evidence v registru vozidel. Nevíte, proběhlo už nějaké soudní jednání CKP ohledně příspěvku do GF?
doplněno 16.11.11 15:40: Ten §15 zákona č. 168/1999 Sb. je taky zajímavý pro můj případ. Ano, já jsem zanedbal svoji ohlašovací povinnost. Uřady se mnou ale měly zahájit správní řízení již v unoru 2009 a ne 2,5 roku poté.Milane C.-zdravím-myslím si,že právě pro shora(nejen) uvedené ještrě dosud takový spor asi nebyl veden-ČKP moc diobře ví,že by asi moc neuspěla,což znamená značné náklady a žádný zisk-proto dělají bubáky a zkouší,kdo se chytne na to jejich bububu...
Milý, zkušený a znalý kolego Erikchu, naprosto s Vámi souhlasím a připomenu že i zde jsme svědky, že někdo z neznalosti, z obav, z doslechu hospod raději zaplatil...
Právě na to hřeší čkp, páč jí to přijde na 10 Kč poštovné, a asi půlhodinku práce úředníka. Zpět pak dostane od dotyčného poplatek za nějakou dobu, zjistí že se chytil a hned pošla za další období...
Pokud mate jistotu že se neprozovalo neni se čeho obávat,důležité je podat do 30dnů vysvětlení.Zákon 168 mluví jasně kdy je nutné vozidlo pojistit.ČKP to skouší, potřebujou vybrat co nejvíc.Oni dobře ví ,že najít hodně lidí co se leknou výhrůžek a zaplatí není zas tak velkej problém.Pokud vím že jsem nic neprovedl,nic neplatim a bránim se.
doplněno 16.11.11 17:08:"nic neprovedl,-Na mysli mám to co se týkáČKP.(za co chtěj příspěvek)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.