Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidičák na moto - autoškola

Od: bery* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

ovlivněn zprávami na internetu o možnosti řídit od příštího roku 125ccm skůtr s řidičákem skupiny B jsem si jeden takový ojetý již s předstihem výhodně pořídil (přece ho nebudu shánět na jaře, až na tom bude moct jezdit každý a ceny poletí nahoru:) Bohužel až pozdě jsem narazil na informaci, že tehle část novely Zákona o provozu na pozemních komunikací bude platit až od ledna 2013 :( Vzhledem k tomu, že bych nevydržel okolo téhle 11kW "bestie" v garáži jentak rok chodit a nadále sedlat jenom padesátku, budu si muset udělat řidičák A1 nebo rovnou Ao. Takže uvítám každý tip na autoškolu v Praze (nejlépe Modřany nebo Chodov), kde by bylo možno absolvovat kurz teď přes zimu, zbytečně "nezatěžovat" instruktora odježděním všech předepsaných hodin a v ideálním případě se za jeho ušetřený čas, benzín a amortizaci domluvit na nějaký drobný slevičce... Čezetu s řazením zvládám, na padesátce skůtru drandím už pár let, autem podstatně déle a jde mi jenom o tu možnost ofiko řídit 125ccm skůtr, takže pro to chci udělat opravdu jenom nejnutnější minimum, pokoušet velkou mašinu fakt nikdy nehodlám:)

Uvítám každý tip, ideálně na mail ondra.beran@centrum.cz

Předem díky, Ondra

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dobrak*
hodnocení

0x

Zkus si zadat dotaz taky na Motorkáři.cz ,chodí tam dost lidí a tyto dotazy jsem tam taky zahlédl,třeba tam budeš mít více štěstí;)

uztobude12*
hodnocení

0x
Čau. Kde si se dozvedel, ze ta novela plati az od 2013. Novela by mela normalne zacit platit uz od 1.1.2012. Neni duvod, nikdo ji nezamitnul.
bery*
hodnocení

Narazil jsem na to už ve víc diskuzích, ale pro příklad třeba skutrmania.cz/... . Ono totiž někdy v dubnu se všeobecně rozšířila neověřená informace, že změna bude platit od 2012. Většiny bodů dotyčný novely se to skutečně týká, ale pár výjimek bude platit až od 2013 :( Původně to snad skutečně mělo platit dřív, ale v rámci nějaký změny to posunuli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]