Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ovladanie fofrnika

Od: stefanbielik odpovědí: 11 změna:

Prehrieva sa mi skoda 120.Ako urobit dajaký zaklučovač foferníka či vyriešiť?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

axlik*
hodnocení

0x

Nejlépe vyměnit termostat který zřejmě neotvírá druhý okruh ;)

des*
hodnocení

0x

Vyměň si řemen,předpokládám že foferník je ventilátor.Či co?Myslel jsem že už jsou 120ky dávno ve šrotě.

hop®

Chtěl bych vidět ten řemen, který vede od motoru (vzadu) k chladiči (vepředu) ... ;)

des*

Fajn,zapoměl jsem na to *zed*

cyril*

Klasickej plochej, jak u mlátičky.;)

buck
16.11.11 01:08

Svyňě.

cyril*
blackflamesiczi*

znamej jednu stavi ale uz 5 let *smich*

moto*

Mají elektrický ventilátor na chladiči vpředu a motor vzadu :D

hop®
hodnocení

0x

Pokud se přehřívá při pomalé jízdě, pravděpodobně nespíná čidlo. Je umístěné na chladiči a vede k němu přívod a odvod k ventilátoru. Zkratováním těchto drátků vyzkoušíte, jestli není v háji fofrník. Tento problém se řešil nasvorkováním těchto dvou drátku na nějakou náhradní dvojlinku, na jejímž druhém konci byl vypínač někde na palubce pro trvalý chod fofrníku. Říkalo se tomu "Sahara"...

moto*
hodnocení

0x

U těchto Škodovek je velmi důležitá, tedy zásadní těsnost chladicího systému, nejen hadice chladiče, ale i hadice topeni a také mít v naprostém pořádku přetlakové víčko. Stačí malý pokles tlaku chladicího systému a chladicí kapalina začne na některém teplejším místě vařit a okamžitě je chladicí okruh párou zavzdušněný a vyvaří uplně. Trochu pomáhalo namontovat čerpadlo z tuším Š125, ta měla širší vrtulku a chladivo lépa cirkulovalo.

Z mého pohledu bylo řešení chlazení těchto škodovek úžasný bazmekt. Náporové chladiče převzali ze soutěžních škodovek, u cestovnícho auta moc nefungovalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]