Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polepřevod jak dál

Od: fykus88 odpovědí: 23 změna:

dobrý den, v roce 2006 mám na sebe odhlašený auto v TP, auto sem dosud nepřihlašoval, ani už neexistuje,může mě ČKP pokutovat? i když zákon vyšel v roce 2009? děkuji

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

fykus, musíte do 30 dnů reagovat, doručit jim vysvětlení.

Toť důležité.

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.Může počínaje 1.1.2009 za každý den .

cyril*
hodnocení

0x

Nemůže! ČKP není orgánem, který by mohl udělovat pokuty.

fykus88
hodnocení

Takže jak bych ted měl postupovat? Když půjdu na dopravní úřad budu pravděpodobně platit pokutu, když ČKP prověřuje,která auta nejsou pojištěné tak pokutu mi udělit může,kamarádovy se stalo něco podobnýho a přitom auto vůbec nevlastnil a ČKP mu naučtovala docela velkou pokutu,právě proto se bojím teď co mi hrozí :(

cyril*

Máte zajímavé informace. Za co chcete platit dopravnímu úřadu pokutu? Znovu opakuji, že ČKP žádné pokuty nedává a pokud si myslíte opak, pak mne přesvěčte konkrétním případem a ne jem znalostmi z doslechu od JPP.

ČKP pouze dle zákona inkasuje a vymáhá příspěvky za "provozování" vozidel, která nejsou a nebyla pojištěna v době platnosti tohoto zákona. Proto je rozhodující do kdy jste vozidlo provozoval a do kdy měl sjednáno platné pojištění. Podle toho se dá postupovat dál.

jarda3*

Zejmena bych se zamyslel nad otazkou, jak se provozuje neexistujici vozidlo (pokud teda zarucene neexistuje) A takove vozidlo urcite muselo byt nekomu prodano, v krajnim pripade sberne druhotnych surovin (pokud nestoji na zahrade jako kralikarna)...

pepis*
hodnocení

0x

Zdravim všechny co řeší problém s ČKP. Mám obdobný problém. Loni jsem koupil havarované nepojízdné vozidlo, v TP odhlášeno na člověka, od kterého jsem ho kupoval. S odhláškou není možné dát SPZ do depozita a přihlásit do evidence také nelze. Neboli k zaevidování je potřeba evidenční kontrola a tu nelze na rozebraném nekompletním vozidle provést. Myslím si, že zákon 168/1999 §1 hovoří jasně kdy je nutné vozidlo pojistit (,,s vyjímkou komunikace,která není veřejně přístupná´´). Pak tady máme další zákon č. 56/2001 §6 cituji ,,Každý, kdo hodlá provozovat na území ČR silniční motorové vozidlo a přípojné vozidlo, je povinen toto vozidlo přihlásit k registraci". Protože auto bylo rozebrané, tak jsem ho opravdu provozovat nehodlal. Dle mého názoru a výkladu zákonů v takovém případě ČKP nárok na příspěvek nemá. Nebo se pletu?

kdokoliv*

Vůbec se nepleteš, čkp na jejich sankce nárok nemá! Nárok jim vzniká v okamžiku provozování vozidla bez "povka" .

nu*
hodnocení

0x

neexistence vozidla se řěší obratem, do 10 dnů, a ne až po letech pod hrozbou sankcí, pokut a exekuce:-P

pepis*
hodnocení

0x

Je potřeba se bránit bezpráví a nenechat si ...na hlavu.ČKP je soukromý subjekt a chce prachy a to pokudmožno co nejvíce,tak to zkoušej jak můžou i tam od koho ze zákona nemohou(je jich většina).Protože spousta lidí zaplatí z obavy soudu a exekutora atd.A s tím oni počítají,pokud vozidlo stálo na neveřejném místě a opravdu jste nejezdily(to snad jen blázeni)tak nemají na příspěvek(výpalné)nárok.Lidi brante se je nás takových spousta a my jsme v právu,chce to jen odvavu a věřit ve spavedlnost,jinak si tady mocní budou dělat co budou chtít a okrádat.

fykus88
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi :) mě osobně ČKP poslala minulý týden pokutu za vozidlo které jsem nikdy nevlastnil a ke všemu ještě z roku 2009 kdy jsem od 1.1 do 31.3 neměl mít údajně pojištěné vozidlo,celkem 4670 kč, mě osobně dost udivuje, že tenhle dopis s pokutou jsou schopni poslat skoro po třech letech..Tak jsem se vydal na dopravní úřad i s dopisem,tam mi zdělily,že vozidlo za ktreré mě pokutujou, jsem neměl nikdy v evidenci ani jsme ho nikdy nevlastnil, tak proto jsem si nechla udělat výpis s karty evidence vozidel na mé jméno,a zjistil jsem,že mám ještě jedno auto z roku 2006 které je jen odhlášené na moje jméno,ale fyzicky už 5 let neexistuje,ale doklad žádný o tom žádný nemám. ČKP mi sdělila,že pokuta bude ihned stornována,pokud pošlu výpis z evidence vozidel co jsem kdy vlastnil,ale když jim ho pošlu hned si všimnou,že mám jedno nepřihlášený a ani nepojištěný auto z roku 2006. a od 1.1.2009 ( 50 kč denně )do dnes to dělá baj oko 56 tisíc .. :((

Polepřevod jak dál
jarda3*

Zajimavy prirodni auto, vlastnite auto, ktere neexistuje a jeste jej provozujete?

Nejvetsi problem je IMHO v tom, ze Cesi jsou z uradu hned naprosto dokonale pos.any (a tohle ani neni urad...)

doplněno 14.11.11 23:15:

prirodni ukaz jsem mel na mysli...

fykus88
hodnocení

:)..Tohle auto za které mi přišla pokuta, existuje i stále jezdí,akorát nikdy jsem sním neměl nic společnýho.. už si ani hlavu stím nelámu, jen si lámu hlavu stím, co s autem z roku 2006 když mi zbyl malej a velkej techničák,odhláška na mé jméno,ale doklad,že je dávno ve šrotu nemám :(

nu*

Vzhledem k tomu, že ČKP má přístup k údajům z registru vozidel, nechápu proč požaduje výpis z registru od lidí...proč má někdo někomu prokazovat, že byl nebo nebyl evidován v nějakém seznamu...nechápu...je to jako kdybych já napsal někomu, že mi dluží 8900,- Kč i s úroky od roku 2009, a pokud si myslí že mi nemusí nic platit, až mi prokáže že jsem mu nic nepůjčil...je to normální?

Inakasní agentura zaměstnávající desítky "inspektorů" je obyčejnou firmou, kterou si může založit kdokoliv kdo splmí zákonem stanovené podmínky pro podnikání..."Inspektor" této agentury je něco jako "inspektor" bezpečnostní agentury...tedy obyčejný občan s právy a povinnostmi jako každý z nás...Kdo je připosraný a nepochopí rozdíl mezi soudem a exekutorem na jedné straně a samozvaným inspektorem na straně druhé, ten kvůli vlastní blbosti bude platit...inkasovat peníze od pitotmců je dnes asi tím nejlepším kšeftem...

doplněno 15.11.11 15:57:

s odkazem na několik rosudků nejvyššího soudu, který uvádí, že zápis v registru má jen deklaratorní charakter, nemůže být tenio zápis, teda ani výpis ze seznamu důkazem čehokoliv, který by obstál při řádném soudním procesu...lze tím jen něco deklarovat, ale ve skutečnosti mohlo být vše jinak.

pepis*

Naprosto souhlasim,kdo si je jistý tim že auto neprovozoval a nic neporušil se nesmí zaleknou jejich výhrůžek a stát si za svým právem.Je potřeba si prostudovat zákony 168 a 56 tam je na vsě odpověd.Nechápu postoj ČKP,v těchto zákonech přeci oporu pro svá tvrzení nemají.Je podivné že jsem na celém CZ netu nenašel jediný případ který by soud řešil,můj názor je takový že ˇCKP se takového sporu bojí,asi je obávaj prohry.

lui*

Taky mi přišlo něco takového. Tady se podívejte jak to u mě celé probíhalo. Vemte mustr a konejte.

michal958*
hodnocení

0x

reagujte do 30 ti dnu od výzvy,napište čestné prohlášení, že vozidlo od data xxx do data xxx bylo v nepojízdném stavu a nebylo provozováno na pozemních komunikacích, do čestného prohlášení uvedte jména majitele garaže kde to bylo uschovano+ přčipojte k tomu jejich podpisy, pote nejspiše případ ukončí,ja to takto udelal dvakrat.

cyril*

Pro jistotu bych připojil i otisky prstů kolejdoucích. *smich*

ragovat ano, ale čestné prohlášení a podpisy majitelů...to přeháníte

michal958*

upřesním to, mě přišla pokuta dvakrát, jelikoš sem koupil auto, ktere nejelo, uschoval sem ho v garaži u příbuzných , takže sem ho neprovozoval na veřejných komunikací, kontaktoval sem kancelář pojistitelu a ty mi napsali, at jim pošlu čestné prohlášení, že sem vozidlo neprovozoval a nelépe i svědectví lidí u kterých to auto bylo.

paajak1*

Zdravím. Zajímalo by mně jakým způsobem jste kontaktoval čkp, vypadá to že jste asi první komu vyšli vstříc při řešení. Dále jak zhruba to prohlášení vypadalo a jaké údaje obsahovalo (jména, adresy, datum nar.). A hlavně jestli vám potom odpověděli že je to vyřešené a stahují pohledávku...

doplněno 26.11.11 19:48:

Tuším že pokud vám něco takového neodpověděli, předali pohledávku nějaké agentuře...

farmar*
hodnocení

0x

Přidávám odkaz ze stránek čkp jak se lze domoci vyřazení vozidla z registru, které zaniklo v době po 1.1. 2004 a je stále registrované.

Asi to bude docela náročné, ale jak tam píšou dle sdělení ministerstva dopravy je to zřejmě jediný možný způsob.

bezpojisteni.cz/...

erikch*

není to jediný způsob-těch způsobů řešení je povícero-záleží co člověk zvolí(cesta nejmenšího odporu)...V historii jsou tu toho vagóny...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]