Nejste přihlášen/a.
Máme škodu felicii 13mpi r.výr.1996,najeto 90 tis.km.začal nám jít benzin do oleje .poradte čím to může být?
Pokud je to MPI tak to má vícebodové vstřikování. Když by byla starší, zkontroloval bych palivové čerpadlo které je namontované na bloku motoru a je mechanicky poháněno od kliky motoru.(někdy v něm bývé prasklá membrána a benzin teče do oleje).
Felicie s jednobodovým vstřikováním Bosch (BMM) a vícebodovým Simos 2P, mají palivová čerpadla elektrická a ponorná v nádrži. Ne na bloku motoru, jak to má Favorit s karburátorem do r.v. 1993.
Buď by to podle mě mohly být pístní kroužky (ovšem se mi to moc nezdá), nebo tam ten benzín teče přes odvětrávání víka ventilů). Jinudy by se tam neměl dostávat, ovšem o dalších možnostech nevím...
zajed k automechanikovi at jukne a poví,bud přes tu pumpu,což se snad nedělalo,nebo jedině vrchem,jinak viděl jsem fábku co má origo motor ještě feldu tak že bych se nedívil té pumpě po staru?třeba u škodovek to byl častý jev kor u plynáků
fabia na mpi 1,4 coz je podobny motor jako ve felde ale VSTRIKOVANI NEMŮŽE MIT MECHANICKE CERPADLO.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.