Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklý výfuk spalin, bloková pokuta

Od: bizon* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den!

Dostal jsem blokovou pokutu za prasklý výfuk, říct, že jsem nevěděl o tom, že tam ta díra je bude znít bláhově, přesto tomu tak je a mě to ani u starého vozu nějak nepřišlo, ten hrubší zvuk.. Fakt je, že u nás ranní mrazíky dorazily a možná tomu pomohly, no kouřilo se odevšad.. Tak jsem dnes provedl demontáž, je to tlumič, čili poslední díl.. Mám Favorita, co radíte, přeplátovat nebo nahradit jiným kusem? A co říkáte na blokovou pokutu za tento přečin? Bizon

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uztobude12*
hodnocení

2x
Dobrý den. To, jestli díru ve výfuku přeplátovat nebo výfuk vyměnit musíte rozhodnout podle toho, v jakém je stavu. Pokud je ve slušném stavu, tak bych díru přeplátoval, zavařil a stříkl nebo natřel stříbřenkou. Pokud je ale ve stavu, že se časem asi udělá díra nová, tak bych výfuk vyměnil. Pokutovat vás samozřejmě měli právo. Zde ale záleží pouze na policistovi. Já bych řekl, že s tímhle autem skoro nejezdím, že je např. syna, manželky, a že jsem to holt nepoznal. Pokud se ale kouřilo kolem celého auta, tak nevim no;)

Jo, auto je syna, případně souseda. Proč je v papírech moje jméno? to fakt netuším*smich*

kjanik112*
hodnocení

2x

Mohl jste říci, že se Vám to zrovna stalo, a že to jedete nouzově domů opravit.Dávat za to pokutu je blbost, nikoho jste neohrožoval.

bizon*
hodnocení

Myslím, že největší problém byl můj přístup, prý mi je to jedno.. No nebyl jsem tam jako ratlík, to je pravda, ale pravda je, že výfuk v háji je, tou pokutou mi pomohl k jeho výměně, ale přijde mě teď na mnohem více.. Stalo se, nevrátím to, ale:

Psal jsem, že mám výfuk demontován, no to není přesné.. Sundanou převlečnou sponu a nastříkaný wd40, s tím, že během doby působení právě zmiňované wd40 jsem psal že je hotovo a ono ejhle! Ne nadarmo se říká, nestahuj kalhoty, když brod je daleko a to se potvrdilo! Nemohu ten tlumič sundat , resp. vysunout z trubky dalšího dílu výfuku.. Mlátím jako hluchý do vrat, nic..

Nemáte ideu jak to vyndat? Děkuji a předesílám, že krom kladiva, klíčů, kleští, šroubováků, dřeva a síly nemám nic. Bizon

gumidek*

Zkuste to takto, jak je na obrázku ;). Uřežte koncovku 3.dílu pilkou na železo tak, aby jste nepoškodil konec trubky 2.dílu. Pak to zevnitř prostříkejte a Sikovkama vytočte. Zaručeně to půjde. Případně pak nahřejte plamínkem od svíčky nebo malé propan-butan páječky. Nový třetí díl stojí kolem 600.-Kč. Bosal moc kvalitní není. Lepší je český výrobce TYLL. Opravdu ;). Bosal prorezaí zevnitř a často se dříve bortí přepážky v tlumiči. Opravovat nemá cenu. Leda tu díru zavařit COčkem, ale je to nesmysl. Lepší je nový.

gumidek*
12.11.11 18:25

Obrázek:

gumidek*

Teď už se ten obrázek snad zobrazí :D

Prasklý výfuk spalin, bloková pokuta
bizon*
hodnocení

Dobrý večer, opět jasná odpověď :), díky! To, že zadní díl koupím nový, je jasné! Díky Bizon

gumidek*

Není zač, rád poradím...;)

jarda3*
hodnocení

0x

Oddelat od svodu a vyhodit cely, vzdyt treba Polmostrow na facko bude za pakatel a 5 let vydrzi (cili asi 3x dyl nez auto ;) ) Mam zkusenost, ze to uhnije za pul roku u toho zbytku. Jinak jsou spojky na tyhle trubky, ale docela drahe. A taky by to slo svarit, jestli mate COcko.

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

v kellyne vas vyjde na 1200 stred a zadek takze nic nevarit protoze to nema cenu a vymenit

bizon*
hodnocení

Tak ještě jednou dobrý večer!

Podařilo se mi před chvilkou koupit prakticky nový výfuk, celý. Zní to nemožně, ale kdybych ho neměl pod střechou, nevěřil bych ani já. Teď mě čeká práce ho vyměnit, tedy zítra na to půjdu, mám základní vybavení, zvládnu to..? Bude nutné vůz zvedat?

Děkuji mnohokrát, Bizon

blackflamesiczi*

najed akorat stranou u ridice na spalek , lepsi nez se pod tim valet na herevu

gumidek*

Já to dělal na heveru (ten, co se vozí v povinné výbavě - takový ten pevný kosočtverec). Při heverování levé zadní strany se trochu svěsí zadní náprava a nad tou je více místa. Záleží na Vás. Doporučuji potřít spoj grafitovou vazelínou nebo pastou na výfuky. Pak to při pozdějším rozebírání zvládnete jedna, dvě *palec*

P.S.: Hever umisťovat na určená místa v prahu, ať se neproboříte.

Prasklý výfuk spalin, bloková pokuta #2
blackflamesiczi*

tech jsem se vzdy bal

na heveru fávo,to je kombinace na to že to na vás spadne,bud na nějakej nájezd ale nejlepší než se pod tím válet je jáma nebo zdviž,z tohodle domo robo jsem už vyrost.dovezu to známímu na zdviž,ten kupuje díli výhodnějc ,maj autoservis,hlavně při tom rozdělávání se ukáže že to není jen toa´ale ještě něco navíc*smich*

gumidek*

Kdo své auto zná, tak ví, že něco navíc ho nečeká. Já už měnil skoro vše a nic mě nepřekvapí *smich*. Samozdřejmě kola si zaklíním a umístím panenky (nebo komínek s cihel). Jen na heveru by to byla ruská ruleta, ale mám zdravé prahy narozdíl od jiných Fáv. *hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]