Nejste přihlášen/a.
Zdravím vlastním Škoda Favorit rv.1993 135 lxi karburátor.Když jedu auto miřně pocukává.Jeto svíčkáma,vzduchovim filtrem,nebo něco jiného?Díky za odpověď.
Pokud jsou cukance při rozjezdu ostrý (případně při jízdě a následném puštění plynu), tak to dělá zapalování. Pokud ztrácí chvílemi tiše dech a pak jede, je to přísun benzínu (pupa,palivový filtr,odbublinkovač-odlučovač par).
Může to dělat i voda v nádrži. Kupte Velfobin a nalejte ho do nádrže. Tím bych začal (odstraní z nádrže a celého palivového systému včetně karburátoru vodu. Dále může některá svíčka špatně pálit. Mě to dělala vlhkost kolem svíček a kabel probíjel místo do svíčky na hlavu motoru. Svíčky musí být čisté, keramický izolátor cihlově hnědočervený,okraj suchý popelavý a elektroda šedá. Zapalovací kabely také mají každý nějaký odpor (změřit multimetrem a hledat špatný.
Musí se kombinovat svíčky s odporem a bezodporový kapel a nebo odporový uhlíkový kabel a bezodporová svíčka. Jinak nelze. Dále musí být čisté a suché víčko rozdělovače (čistit technickým benzínem a palec rozdělovače musí mít odpor 5kohmů. Při chycení palce a ručním otočení nesmí být žádné vůle (jinak je špatný rozdělovač). Na jednu stranu je palec bez vůle a na druho stranu se krátce přetlačí pružina regulace předstihu, jinak ten palec nesmí lítat (jinak koupit nový a hlavně pro karburátor - černý a vevnitř s velkou patkou v té dutině na uchycení.)
Dále nesmí téct při dešti voda (koroze a díra na PP blatníku) na ETZ zapalovací jednotku a cívku.
Vyčistěte na karburátoru volnoběžnou trysku (mosazná o průměru 5mm se zářezy na plochý šroubovák - nejlépe čistit vlascem nebo nití,nikdy drátem. Koupí vzduchového filtru nic nezkazíte, má hlavně vliv na spotřebu, ale ne na samotný chod motoru.
Pokud potřebujete rychle řešit, kupujte v pořadí Velfobin, svíčky vhodné BRISK a NGK jiné ne,kabely TESLA,palec a víčko jen kvalitní české ne druhovíroba někde s autokelly! To je pak na velký hnědý (ho...):D
No, když bych chtěl odstranit cukání, tak bych začal těma svíčkama. Pokud by to nepřestalo, pokračoval bych vzducháčem, bohatostí směsi, předstihem atd. Začni tedy svíčkama, to je tak 80% pravděpodobnost odstranění závady.
doplněno 10.11.11 20:35:gumidek: Vyčerpávající odpověď.
Já mám taky Favorita. Můj je z roku 1990. Jsem 5tý majitel a v roce 1994 ho jeden předchozí majitel přestavěl na LPG. Já ho koupil v roce 2007.
solenza: Díky, sám vlastní Favorita a je to můj velký koníček. Mám ho v hodně dobrém stavu a už jsem měnil dost věcí, takže dokážu věcně radit.
Také mám 1990 (červen), takže spíš taková 91čka . Příprava elektroinstalace na přední mlhovky (které jsem přidal) a zadní stěrač a ostřikovač (ty zatím nemám). První majitel si ho koupil v 55 letech a pak moc nenajezdil 95 000Km při koupi. Druhý majitel byl jen k vůli EKO dani a pak jsem já.
Doporučuji předělat pojistkovku na nožové pojistky s 93 nebo 94. Ať nám ty stroje vydrží
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.