Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna karoserie - doklady

Od: lukyn007* odpovědí: 17 změna:

Pokud budu měnit karoserii (výrobcem prohlášena za nhradní díl) budu potřebovat i doklady k ní nebo bude stačit kupní smlouva? Výrobci k vyjádření stačí VIN, ale jak je to na úřadě? Musím jim dodat i doklady, aby se třeba zrušily nebo jak se toto řeší?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

provozní doklad, tedy TP, kterým doložíte původ karoserie, a k tomu doklad o nabytí

Nelze použít karoserii z trvale vyřazeného auta, a pokud je auto které chcete použít registrováno v jiném správním obvodu, musíte ho přihlásit na sebe nebo na někoho jiného kdo bydlí v tom správním obvodu kde Vy, který Vám pak dá písmenou plou moc k provedení změn, jinak totiž úřad nemá ze zákona kompetence rozhodovat o autě které nemá ve svém registru...to je dáno zákonem

lukyn007*
hodnocení

No je to trochu komplikovanější. Karoserie je totiž přihlášená na Slovensku takže to budu muset asi koupit včetně papírů a udělat dovoz. Auto už je tedy rozebrané, ale karosetie je komplet a papíry snad odhlášené ještě nejsou. Bohužel je to v současné době jediná vhodná karoserie, na kterou mi to výrobce povolí.

nu*

Pokud je karoserie z jiného státu, bude stačit platný slovenský registrační doklad a kupní smlouva, , akorát ten slovák bude mít problém, protže to asi neodhlásí,aleto je jeho věc...je to nějaké zajímavé auto?

doplněno 10.11.11 20:11:

u auta z dovozu které není zapsáno v ČR registru je to jedno, úřad vydá rozhodnutí o obnově VIN pči výkěně karoserie, na karoserii ze SK se vyrazí VIN z CZ techničáku k CZ autu, původní čísla VIN se znehodnotí přetažením křížky, s autem s novou karoserií absolvujete technickou prohlídku vplném rozsahu a pak na úřad zapsat změnu...vyměnená karoserie Vám zůstane, ale SK TP bude odebrán

lukyn007*
hodnocení

Ano je to zajímavé auto, v republice jich je maximálně 5. Zase nechci slovákovi dělat problémy takže asi bude nejlepší legálně i papíry přehlásit na mě a pak vše zařídit.

nu*

ale když necháte na vlastní starou karoserii vyrazit VIN auta ze slovenska podle slovenského TP, a dáte jí pakl k ekolikvidaci a předložíte přirom slovenský tP, dostanete potvrzení o převzetí autovraku a potvrzení pošlete slovákovi, my je uznávame z celé EU, on to pak odhlásí na SK

lukyn007*
hodnocení

Já mám karoserii na prach shnilou takže mám od výrobce vyjádření, že karoserie moje a slovenská jsou záměnné. Takže přivezu karoserii, naskládám do toho moje auto a nechám na ní vyrazit VIN z CZ dokladů. Pokud to chápu správně, tak bude stačit, aby SK auto bylo na mě v odhlášce a po tomto úředním kolotoči (vyražení VIN na SK kasli mi SK papíry odeberou a zlikvidují tak aby je nikdo nemohl použít.

Chápu to takhle správně?

nu*

chápete to trochu zkresleně, doporučuji navštívit na Vašem úřadu technika a vše si nechat vysvětlit, především neníé možné aby byly v EU dvě karoserie se stejným VIN, takže se budou muset opěb vin úředně znehodnotit a na "novou" karoserii nechat úředně vyrazit VIN z Vašeho CZ dokladu. V ČR nikdo nebude řešit odhlášení auta v SR, to si řeší slovák sám...Vy předložíte jen platný SK doklad, ale protože karoserie ke které patří SK doklad se použije k výměně, měl by jí správně Váš dopravní úřad odebrat a založit do spisu auta,kde bude založen po celou dobu životnositi auta a pak ještě 5 let po jeho sešrotování...dokládáte tím legální původ auta, nelze legalizovat jakoukoliv karoserii , to by každý mohl ukrást sousedovi auto a nechat si jen tak úředně VIN přerazit dle svého TP...Zůstane Vám Vaše původní karoserie, se znehodnoceným VIN,. kterou už k ničemu jinému než sešrotování nelze použít.

Pokud se rozhodnete udělat oficiální "dovoz" a SK auto v ČR přihlásíte, nemá asi smysl provádět přestavbu, pokud je Vaše auto shnilé a to SK dobré...EKO daň obejdete registrací na ZTP, na STK to stojí cca 2700,- Kč , tak počátejte, co je výhodnější...schválení TZ na úřadu cca 1500,- - 2.000 Kč, pllus těch 2.700,-, ostatní na ZTP zdarma.

Přestavba obnáší zaplatit výrobci za potvrzení, přeražení VIN stojí pár stokorun, TP v plném rozsahu stojí cca 1200-1500 Kč, podle STK, na úřadu úpak zapatíte 50,- Kč za zápis změny - obnovu VIN při výměně karoserie.

Práce s přehazováním agregátů atd...co je výhodnější?

lukyn007*
hodnocení

Přeházet se to musí, protože moje auto je 16V a slovák má 8V. Bohužel 16V kastli je nereálné sehnat a proto mi peugeot povolil výměnu na 8V kastli. Takže do původní 8V karoserie naskládám komplet 16V auto. Takže v každém případě potřebuji karoserii i s dokladama. V pondělí zajdu na úřad a po vysvětlení snad budou vědět co chci a poradí mi. Je to asi nejlepší varianta než řešit něco po internetu.

blackflamesiczi*

ze by 2,0 (1,9) 205?

lukyn007*
hodnocení

309GTI16 a klasický GTI

erikch*

že do toho zasahuju-jednak karoserie je stejná-at už tam je 1.9 D(TD-a těch bylo v 309 podstatně méně než 16V) anebo právě 1.9 GTi...(samozřejmě jinak oplastování atd.)-ale pokud už máš vyjádření ofiko zástupce Peugeout ČR,jakože asi jo(mimochodem už s tím VINem ze SR,do toho slováka?),tak bych to řešil cestou převozu kastle,pokusem se s ním domluvit aby zatím nic nerušil(klasika vývoz na kupní smlouvu)-následně po tom zhruba měsíci,co proběhne ono úř.rozhodnutí o výměně karoserie mu pošleš kopii rozhodnutí s č.j.-na tom základě on u sebe v SR trvale zruší...Pak už ona anabáze jak psal nu...Ale možná by bylo jednodušší sehnat zdravou kastli u nás(předpokládám,že svou původní na GTi máš k.o.) a "udělat" přestavbu neofiko-VIN je na té "okapničce na torpédu(u P309 jedno jediný) a jinak jenom štítky...Výjde tě to podstatně levněji než tahat a přestavovat kastli ze SR(byt již si už zaplatil za vyjádření Peugeot ČR) a u 309 to už nikdo zkoumat nebude...

lukyn007*
hodnocení

Vyjádření mám zatím jenom emailem od pána, který to v Peugeot ČR řeší. Bohužel Diesel nemá stejnou karoserii respektive co jsem hledal sám, tak má jiné objednací číslo.

Chci tohle všechno jedině legálně. Vím sice, že to bude stát o dost více než jiné způsoby, ale pořád to zachovává hodnotu vozu, která už v dnešní době není zrovna malá (ve srovnání s ostatníma). Sice ho nemám v plánu zatím prodávat a doufám že nebudu muset, ale papíry chci mít 100% v pořádku.

erikch*

neýže by to bylo podstatné-ale dám krk,že kastle je stejná-jediný parametr byl počet dveří,měli jsme totiž kdysi vrakáč a servis právě Peugeotu a prošlo nám jich rukama hodně,včetně třeba i velmi raritní 309 SRDT..Ale co bude problém právě onoho jakože ofiko schválení bude typ motoru-sice se ti liší pouze v jednom písmenku,ale typ motoru tuším 4. až 7. místo VINu-a to je problém,jelikož abys mohl dostat ofiko schválení(za něj zaplatíš už předem a neschválí ti to) musí být shodných 9 znaků VINu...Takže ti stejně nakonec nezbyde než si trošku "pomoct" výměnou štítků(minimálně)...Je to na delší povídání-pokud chceš,nahod e-mail ...

lukyn007*
hodnocení

Komunikoval jsem s panem Novosadem, který toto povoluje. On sám toto povoluje a řekl mi (na základě VIN obou aut) že výměna je možná takže předpokládám, že i papír mi vystaví. Jinak typ motoru je stejný, jenom je jiné vstřikování, ale typ je stejný takže proto má GTI16 i GTI stejné objednací číslo. Dříve šlo klidně udělat z benzína diesla, ale dnes už toto možné není a musí být shodné objenací číslo katoresie, které vidí pouze on v jejich systému. Jinak mail je vesely.l@centrum.cz

Ta dimma je krásná, bohužel na 309 už se nedodává a sehnat jí není jednoduché, ale také bych jí chtěl.

blackflamesiczi*

tahle stala v nemecku min 4 roky pod stromem, takze zazitek to delat

blackflamesiczi*

to se nedivim jestli ho budes mit jeste 10 let tak bude i cenove zajimavej, kdyz vezmu kolik jsem vyhazel xr3i ro srotu protoze nemely cenu a ted jsem jednho shanel na hrani a bud srot za 30 000 a nebo pokus o tuning za 100 000,- , mimochodem prave 205 1,9 uprava dima jsem mel kdysi a znicila se a predloni jsem kamaradovy renovoval cabrio od dima a finalni castka byla 240 000,-

Výměna karoserie - doklady
blackflamesiczi*

to je jeste hodne, ja mel na dilne fiata a na celem mobile.de jsem nasel pouze 2 a jeste v italii, a potreboval jsem vstrikovace a jeste nejeke atypicke hlouposti a shanel jsem je rok a neco docela zazitek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]