Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stabilizátor napětí 6V

Od: jawa* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

zakoupil jsem si stabilizátor napětí 6V na babetu jak jste mně tady psali bylo to na jawu 550.Bylo to kvůli hoření žárovek.Ovšem žárovky sice nezhořely ale přední světlo svítilo úplně málo a zadní taktéž.Zadní žárovka svítila hodně pouze tehdy když jsem odpojil přední světlo.Nenapadá Vás ještě nějaký stabilizátor napětí který bych tam mohl dát?Budu Vám vděčný za každou odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Neznám uvedený stabilizátor, ale pravdepodobne by měl napájet jen zadní světlo. Přední žárovky obvykle nehoří.

spidi
Dej do zadniho světla žárovku 12V 5W a máš klid. Předek svítí silně a zadek taky. Zrovna jsem to řešil. Nebyla tam tlumivka tak silnější žárovka to vyřešila.

nu*
hodnocení

0x

Jawa 550 nemá žádný stabilizátor, rotor má permanentní 4 pólový magnet a stator 2 cívky, zapalovací sa světelnou, přerušovač, kondenzátor, přepínače, kabely a žárovky, pokud blblo přední světlo u pařezu byla chyba ve vypínači a kabelech

Nu

tazatel se ptá na nějaký novější doplněk, mám pocit že 550 měla tlumivku. Tyhle stroje trpěly při přepínání dálkové - tlumené přepětím které pálilo v zadní koncové svítilně žárovky.

nu*

je nesmysl kupovat další dodatečné krabičky, pokud se použije předepsaná žárovka , má svítit bez problémů...Věnoval bych se raději odstraněnění skutečné příčiny problémů, schema elektroinstalace se dá najít na kterémkoliv jawáckem webu, včetně naskenovaných návodů k opravám a údržbě...

blackflamesiczi*

presne opravit zavadu a je klid nez tam narvat dalsi hracky ktery se akorat budou sypat(nevim jak to rict slusne*smich*)

Pánové opravit a je klid atd. - uberte! Tohle byl věčný problém fichtlů, Stadionů, Jawet ... a pokud někdo vyrábí nějaký funkční doplněk, tak proč ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]