Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte mi. Mám Audi 3 r.v. 1997, je motoricky velmi dobrá, spolehlivá. Ale něco mi v centrálu vybíjí autobaterii. Již jsme odpojily stahování oken, jde akorát klimatizace, a kufr. nikdo mi nedokáže poradit, snad prý Alternátor. Když auto odstavím musím vždy odpojit autobateri. Jsem z toho již otrávená, nechci se audiny zbavovat, protože má najeto teprve 133000 km. a jezdí velmi dobře.Jsem starší osoba a auto potřebuji denně. poraďte mi někdo, co s tím. Měla jsem to již v autoservisu, řekli si 7.000 kč a porucha je stejná.
doplněno 10.11.11 12:18:Ještě prosím doplňuji otázku, když auto nastartuji studené, má divný zvuk, jakoby pískání, někdo opět pronesl, že prý řemen. když ja zahřáté, tak to nedělá, slyšela jsem tyto zvuky u vícero aut. děkuji.
zjednodušeně-proměřit altík je otázkou človíčka znalého práce s multimetrem a prověřit 5(případně 3-podle počtu dveří) kostky centrálu,včetně očištění a kontroly konektorů je podobně triviální...Za 7000,-by vám měli v servise změřit a spočítat tepelné ztráty u altíku...Ale k problému samotnému-zajedte s autem za nějakým místním kutilem- mechanikem,ten si myslím zjistí-a hlavně za podstatně méně,kudy "vítr fouká"...
to si pěkně vydělali,ono se jim to nechce hledat je to práce na prd,museli by to proměřit,nám to kdysi dělal alarm,odpojil se a klid,byl probitej do zkratu,hlavně se ujistěte že to dělá centál,známímu se takto vybíjelo auto a svítilo mu světýlko v kufrujinak to pískání může dělat řemen přejedte ho mejdlem,nebo došponovat a nebo nějaké ložisko pumpa servo a tak těžko od oka poznat,nechte si změřit kolik to vůbec dobíjí a jaká je baterka
díky za radu, ale tady v Mostě, nevím komu bych to dala. elktrikářů je dost ale nikomu se do toho nechce. Vyhodila jsem 7 000 Kč a nic. kufr jsme odpojily, i stahování oken. tak opravdu nevím, zkusím koupit novou baterku do auta a pak uvidíme. .Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.