Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrolka dobíjení za jízdy

Od: eew odpovědí: 7 změna:

Při jízdě se mi při otáčkách vyšších jak 3000 občas slabě rozsvítí kontrolka dobíjení. Když šlápnu na spojku a nechám spadnout otáčky tak je to zase v pořádku..

Co a v jakém pořadí mám zkontrolovat? (PS: je to felicia)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav*
hodnocení

0x

vymenit regulator v alternatoru, takova ta vec s uhlikama, pridelana ze zadu dvouma sroubkama, co do ni vede kablik.

e250td*
hodnocení

0x

Zkontrolovat nejen alternátor,ale i baterii...Až se nás zima zeptá ...Altec má dávat bez světel 13.8-15V ..cca 12hodin po nabíjení stav baterie min12.5 V. Nejsem si jist ,že je to jen regulátor .Léčba na dálku :)

gumidek*
hodnocení

0x

Pokud jste šikovný a umíte s trafopájkou a cínem, tak stačí vyměnit jen uhlíky v tom regulátoru. Na alternátoru zprava je přišroubovaný regulátor dvěma šroubkama na plochý šroubovák a z regulátoru do alternátoru (do diodového můstku) vede jeden bílý káblík. Případně kdo by to uměl přepájet (nějaký elektrikář v okolí).

Uhlíky jsou opotřebované (krátké a ve vyžších otáčkách odskakují. Rotor alternátoru se přestává budit (přestává tam dělat magnet) a rozsvěcuje se tím kontrolka dobíjení.

hodnocení

0x

Přes auta moc nejsem, ale nemůže to být i řemenem?

des*

Řemenem to může být,při zátěži začne pištět,může to být i buzení.Mně to dělalo špatné vinutí.Navěsil jsem silné žárovky a altik byl přetížený.Normálně se vycínovaly dráty.

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

regulator v kellyne stoji 144 korun tak nic nepajejte a vymente ho a je klid

eew
hodnocení

0x

byl to opravdu ten regulátor :)) děkuji za rady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]